Jump to content


My engine sounds mod - 0.8.6

Work-around script no longer

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
342 replies to this topic

Ammo #301 Posted Sep 28 2012 - 19:33

    Staff sergeant

  • Beta Testers
  • 0 battles
  • 267
  • Member since:
    11-17-2010
I appreciate all the work you do on the engine sounds - they really make the game come alive for me!   Keep up the good work.

Gman2900 #302 Posted Sep 28 2012 - 20:06

    Captain

  • Beta Testers
  • 0 battles
  • 1,483
  • Member since:
    09-14-2010
+1 Your absolutely right!!!

FinnFann #303 Posted Sep 29 2012 - 05:17

    Staff sergeant

  • Players
  • 0 battles
  • 420
  • Member since:
    03-20-2011

View PostNoblePlatoon, on Sep 26 2012 - 19:24, said:

There have been some significant changes in 0.8.0 that make this mod unusable. I will work on a solution, but do not use until I find it.

Glad you're looking into it. Gnomefather has gotten into the same issue (Have to update the thread regarding it). So far he hasn't found a solution, and something has him pretty down lately so...if you find a work around for some of the issues let us know :3

King_Of_Chaos #304 Posted Sep 29 2012 - 07:48

    First lieutenant

  • Players
  • 0 battles
  • 802
  • Member since:
    04-25-2011
Glad to see you are still very much alive and kickin'. I welcome new engine sounds in 8.0... I don't know what it is, but the stock engines just do not go well with the new sound atmosphere that 8.0 brought forth. That, and I am tired of my 870 horsepower Maybach gasoline engine sounding like a 200 horsepower diesel. If you can just manage to get the engines working, that would be great. No need to play around with new track sounds as of yet. I am quite pleased with the 8.0 sound design, although I am still disappointed that the developers changed every sound except for engines.

Edited by King_Of_Chaos, Sep 29 2012 - 07:49.


Gnomefather #305 Posted Sep 29 2012 - 15:36

    First lieutenant

  • Players
  • 0 battles
  • 723
  • Member since:
    01-16-2012
drehsab found a workaround for Hypersk on the EU forums!

View Postdrehstab, on Sep 29 2012 - 12:30, said:

Just found a workaround for the problem!

Some days ago I did a full text search among all Wot files for some strings from vehicles.fev / fsb.
Cant remember my search keywords exactly, but VehicleAppearance.pyc appeared to be the most relevant file.

Thought I deleted my 0.8.0 test2 client, but still having a backup. So I replaced the release VehicleAppearance.pyc
with the one from test2. Didnt test it too much, but till now the game didnt crash, I couldnt notice any missing features and the soudns work
again!

Just packed it all together with xml files for all Maybachs >600 HP (and the bigger Porsches and the Saurer for AMX50 120 ;-) ):
Maybach-engine-sound-8.0-workaround.7z

This is a rather hacky workaround, we still need to find a proper solution, since its quite probable, future version of the game will
be incompatible with the old code module.

Edit:
The client occasionally stutters, in python.log the following gets written:

Traceback (most recent call last):
  File "scripts/client/VehicleAppearance.py", line 100, in __distRecalc
  File "scripts/client/VehicleAppearance.py", line 87, in __isSoundPlaying
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'state'

The missing attribute "state" and the function "__isSoundPlaying" sound quite interesting concerning our problem...

http://forum.worldof...20#entry2872154

NoblePlatoon #306 Posted Sep 29 2012 - 16:36

    Captain

  • Players
  • 0 battles
  • 1,921
  • Member since:
    05-24-2011

View PostGnomefather, on Sep 29 2012 - 15:36, said:

drehsab found a workaround for Hypersk on the EU forums!

http://forum.worldof...20#entry2872154
Thanks, GnomeFather, I appreciate the heads-up.

And now my mod is 0.8.0 compatible. Please see the primary post for the work around link. Let the engines ROAR!!!

Ammo #307 Posted Sep 29 2012 - 19:55

    Staff sergeant

  • Beta Testers
  • 0 battles
  • 267
  • Member since:
    11-17-2010
I really appreciate your work but I can't figure out how to download your engine sound.  I don't mind having the Maybach engine sound for all my vehicles.  How do I do it please?  Thanks

NoblePlatoon #308 Posted Sep 29 2012 - 20:19

    Captain

  • Players
  • 0 battles
  • 1,921
  • Member since:
    05-24-2011

View PostAmmo, on Sep 29 2012 - 19:55, said:

I really appreciate your work but I can't figure out how to download your engine sound.  I don't mind having the Maybach engine sound for all my vehicles.  How do I do it please?  Thanks
Use the most recent versions (v42a or v42b). Download both, and decide which you like better. There is also the option of all engine being quiet while the game is loading, or to hear them idling at that time. Sssooooo many choices, I know.

Gman2900 #309 Posted Sep 29 2012 - 20:56

    Captain

  • Beta Testers
  • 0 battles
  • 1,483
  • Member since:
    09-14-2010

View PostNoblePlatoon, on Sep 29 2012 - 16:36, said:

Thanks, GnomeFather, I appreciate the heads-up.

And now my mod is 0.8.0 compatible. Please see the primary post for the work around link. Let the engines ROAR!!!

Definate +1

Gman2900 #310 Posted Sep 29 2012 - 21:24

    Captain

  • Beta Testers
  • 0 battles
  • 1,483
  • Member since:
    09-14-2010
MUST use this workaround addition as of 0.8.0

With the 0.8.0 update, WG changed a python script which bugged all engine sound mods. Thanks to drehstab on the EU forum, a workaround has been found. There is no way to modify python script, so I am not sure what will happen in future WoT's updates, but at least the sounds work for now. In addition to your desired engine sound choice, you must use the following file:

http://www.gamefront...round 0.8.0.zip
http://www.mediafire...6oceoalxf1wt5l7

Installation instructions

Spoiler
If you are using the res_ mods folder, you must do this:

Download and unzip this mod.
Navigate to X:Games/World_of_Tanks/res <---- this folder. Copy the audio folder you find there (including its entire contents).
Navigate to X:Games/World_of_Tanks/res_mods/0.X.X <---- this folder. Paste the audio folder into the 0.X.X folder.
Open this mods' folders until you come to its files (vehicles.fsb AND vehicles.fev). Copy both of these files.
Navigate to X:Games/World_of_Tanks/res_mods/0.X.X/audio <---- this folder.
Paste vehicles.fev and vehicles.fsb into the audio folder. Click Yes to any computer warning about Move and Replace.
Close all folders.
Start game client and enjoy.


Ok Noble from what i gather your saying you must download either v4A2 or v4B2 (not v42A or v42B as you stated, just wanted to clear that up as some would question you further on that, either idle or non-idle-Your Choice) ok did that AFTER placing the entire audio folder from the res folder FIRST then overwrote with V4a2 afterwards, BUT now heres my question, where do you place the VehicleAppearance.pyc??? There is no mention of where to place this file in your instructions??? Do you simply follow the folder structure & place it in res/scripts/client folder???

Edited by Gman2900, Sep 29 2012 - 21:26.


NoblePlatoon #311 Posted Sep 29 2012 - 21:48

    Captain

  • Players
  • 0 battles
  • 1,921
  • Member since:
    05-24-2011
The work-around should be res_mods\0.8.0\scripts\client\VehicleAppearance.pyc (if you use res_mods).

Gman2900 #312 Posted Sep 29 2012 - 22:15

    Captain

  • Beta Testers
  • 0 battles
  • 1,483
  • Member since:
    09-14-2010

View PostNoblePlatoon, on Sep 29 2012 - 21:48, said:

The work-around should be res_mods\0.8.0\scripts\client\VehicleAppearance.pyc (if you use res_mods).

Ok, was certain that was it but just wanted to make sure. Thanks Noble.

Ammo #313 Posted Sep 30 2012 - 00:21

    Staff sergeant

  • Beta Testers
  • 0 battles
  • 267
  • Member since:
    11-17-2010
OK, Thanks Noble and Gman!  

I followed your instructions and I have your wonderful engines sounds!!  I also copied the Scripts folder from Res and pasted it into the res_mods folder and then replaced the game's vehicleAppearance.pyc file with your"workaround" vehicleAppearance.pyc file

I will now test both v4A2 and v4B2 to see which I like better :Smile_Default:   Thanks again!

crypkeypr #314 Posted Oct 06 2012 - 02:03

    Sergeant

  • Players
  • 0 battles
  • 161
  • Member since:
    07-03-2011
I tried them but I get a buggy studdering when close to the vehicle , did I install the workaround wrong?

Nvm fixed, kept copying over the wrong script file location.

Edited by crypkeypr, Oct 06 2012 - 02:37.


Pinkie_Pew_Pew #315 Posted Oct 07 2012 - 04:53

    Corporal

  • Players
  • 0 battles
  • 82
  • Member since:
    09-05-2012
Question, will this workaround help with broken weapons/hits.fsb/fev mods?  'Cause the War Atmosphere sound mod is broken.

NoblePlatoon #316 Posted Oct 07 2012 - 05:22

    Captain

  • Players
  • 0 battles
  • 1,921
  • Member since:
    05-24-2011

View PostPinkie_Pew_Pew, on Oct 07 2012 - 04:53, said:

Question, will this workaround help with broken weapons/hits.fsb/fev mods?  'Cause the War Atmosphere sound mod is broken.
No, it is specific to engine sounds.

Ramze #317 Posted Oct 08 2012 - 21:07

    Corporal

  • Players
  • 0 battles
  • 37
  • Member since:
    05-21-2011
So has anyone found a workaround for gun and hit sounds yet?

warmonger180 #318 Posted Oct 08 2012 - 21:42

    Captain

  • Beta Testers
  • 0 battles
  • 1,276
  • Member since:
    12-30-2010

View PostNoblePlatoon, on Sep 29 2012 - 21:48, said:

The work-around should be res_mods\0.8.0\scripts\client\VehicleAppearance.pyc (if you use res_mods).

wondering why there were no .fev/.fsb files, and yet things are how they should be again. no more dev created craptastic engines anymore

xXDominatorXx #319 Posted Oct 21 2012 - 01:14

    Sergeant

  • Players
  • 0 battles
  • 104
  • Member since:
    11-26-2011
This needs a video...

NoblePlatoon #320 Posted Oct 21 2012 - 05:05

    Captain

  • Players
  • 0 battles
  • 1,921
  • Member since:
    05-24-2011

View PostxXDominatorXx, on Oct 21 2012 - 01:14, said:

This needs a video...
Too lazy.