Jump to content


ATI "Black Ground" bug


  • This topic is locked This topic is locked
42 replies to this topic

counotted #21 Posted Apr 07 2012 - 18:22

    Sergeant

  • Players
  • 3796 battles
  • 122
  • Member since:
    10-01-2011

View PostKarmaB, on Apr 07 2012 - 06:27, said:

so are ya saying that is as good as it is going to get ? resetting triple buffer before ever battle ?

Hey I am not a programmer, they are working on the problem. I just figured this out by reading the forum. This is not a permanent fix for the problem of course. Just till WG comes up with a fix (whenever that is).

Recce1966 #22 Posted Apr 08 2012 - 09:49

    Corporal

  • Players
  • 45592 battles
  • 38
  • [DRK] DRK
  • Member since:
    02-06-2012
My graphics card is only 256Mg, will this be ok when they fix the issue or will I need to buy an upgrade? Everything was good before the 7.2 update. As good of the team as it was to refund me 5 days on my premium acc. I still can't play properly and I did spend real CASH MONEY buying gold to start with. Surely, some warning could have been given about this problem or a BETA test used first with an option to return to the older version?

kc19761 #23 Posted Apr 08 2012 - 15:18

    Private

  • Players
  • 6815 battles
  • 4
  • [FKC] FKC
  • Member since:
    01-27-2012
Thanks for the triple buffering idea, works pretty good for me, still glitches out a little at times, but at least I can somewhat play, hope WOT techs can fix this problem soon

Toxicx187x #24 Posted Apr 10 2012 - 08:57

    Sergeant

  • Players
  • 11590 battles
  • 121
  • Member since:
    02-01-2011
Been a few days now.  Can you tell us if this "fix" will be a seperate patch or are we just going to have to wait for 7.3 for something that "might" get fixed?

counotted #25 Posted Apr 10 2012 - 16:11

    Sergeant

  • Players
  • 3796 battles
  • 122
  • Member since:
    10-01-2011

Recce1966, on Apr 08 2012 - 09:49, said:

My graphics card is only 256Mg, will this be ok when they fix the issue or will I need to buy an upgrade? Everything was good before the 7.2 update. As good of the team as it was to refund me 5 days on my premium acc. I still can't play properly and I did spend real CASH MONEY buying gold to start with. Surely, some warning could have been given about this problem or a BETA test used first with an option to return to the older version?

I agree, and see why alot of premium players are upset with the way WG let things happen. I am not a premium player so I am not losing any real money over this issue, but getting really frustrated by just not being able to play the way it was. Just refunding you the days you lost playing doesn't make it better in my opinion, but at least you don't pay for what you don't get. Seems like players testing the 7.2 test had this issue too and they didn't fix it before they released it. Most frustrating is that nobody knows anything about what they are doing about this problem and when they fixing it...

19KILO_pvtparts #26 Posted Apr 11 2012 - 22:43

    Private

  • Players
  • 5497 battles
  • 4
  • Member since:
    06-07-2011
any updates yet or did i miss it ??? sucks when i forget to switch the triple buf on and off in between battles lol

justoneofnine #27 Posted Apr 12 2012 - 01:38

    Private

  • Players
  • 8513 battles
  • 4
  • Member since:
    02-12-2011
I,ve been seeing the under side of buildings, an I can see tanks thru a Hill,  or were the hill should be ( black Ground ) I,ve even seen some pure white buildings .. strange looking... never seen on any map... feels like i,am being intentionally blocked from playing ?? out lines of tanks floating in the air... really weird...

skorpio21 #28 Posted Apr 12 2012 - 17:10

    Corporal

  • Beta Testers
  • 0 battles
  • 10
  • Member since:
    11-06-2010

View Postjustoneofnine, on Apr 12 2012 - 01:38, said:

I,ve been seeing the under side of buildings, an I can see tanks thru a Hill,  or were the hill should be ( black Ground ) I,ve even seen some pure white buildings .. strange looking... never seen on any map... feels like i,am being intentionally blocked from playing ?? out lines of tanks floating in the air... really weird...

is the same for all of us :(

trax21 #29 Posted Apr 12 2012 - 18:42

    Private

  • Players
  • 1489 battles
  • 7
  • Member since:
    02-18-2011

View PostKmaster43, on Apr 05 2012 - 01:51, said:

Could you guys please tell us what ATI cards are involved?
I have an ATI All in Wonder 9800 series that has the bug

Toxicx187x #30 Posted Apr 12 2012 - 23:41

    Sergeant

  • Players
  • 11590 battles
  • 121
  • Member since:
    02-01-2011
They pretty much don't really care by this point.  They refuse to communicate with anyone and were stuck here unable to play during this good event.

Shit out of luck right?

TheDeadRoach #31 Posted Apr 13 2012 - 04:17

    Private

  • Players
  • 693 battles
  • 1
  • Member since:
    06-21-2011
i too have this problem and the triple threading idea doesn't work for me and im a bit "upset" to say the least....i've done everything possible to try and fix it but the landscape is still black as night and its beyond irritating...anyone found anything other than whats posted to help with this issue?

justoneofnine #32 Posted Apr 13 2012 - 05:30

    Private

  • Players
  • 8513 battles
  • 4
  • Member since:
    02-12-2011
Why cant they just roll the changes back to 7.1.1 just prior to the 7.2 release ? they know what they sent out in the update... just undo the changes excpt 4 the new tanks an pay scales.... Doesnt sound like Rocket Science to me... or are they gonna make us wait 4 the next update in 7.3 ?  When will that be,...  2-3-4 months ??? that really isnt fair ....

skorpio21 #33 Posted Apr 13 2012 - 08:38

    Corporal

  • Beta Testers
  • 0 battles
  • 10
  • Member since:
    11-06-2010
WG post a possible solution... but now its only valid for RU users

http://forum.worldof...ost__p__1762747

skorpio21 #34 Posted Apr 13 2012 - 11:24

    Corporal

  • Beta Testers
  • 0 battles
  • 10
  • Member since:
    11-06-2010
possible solution!

i've checked that US patch also exists

http://forum.worldof...ost__p__1765924

regards from Spain

D40LF #35 Posted Apr 13 2012 - 18:33

    Corporal

  • Players
  • 22969 battles
  • 10
  • [4HIM3] 4HIM3
  • Member since:
    02-01-2011
Yes that patch fixed the black ground bug for me but the black boxes still show up on screen sadly. :( At least I don't have to remember to turn on/off triple buffering. ^^ So this is only a partial fix.

Kainen_IronFist #36 Posted Apr 13 2012 - 23:55

    Private

  • WG HQ Staff
  • 2049 battles
  • 2
  • Member since:
    07-19-2011
Please try the following hot fix to resolve the black ground problem. You can download the patch from the link below.

     Black ground hot fix

Big_Mill #37 Posted Apr 17 2012 - 19:41

    Private

  • Players
  • 20842 battles
  • 2
  • Member since:
    03-09-2012
I need to know what kind of video card I need to purchase to eliminate  this problem.  Or invest in another computer.  When I sent all my computer specs, it seemed to be ok. When will this 7.2 patch be fixed.  Getting very anxious about playing this game again.

counotted #38 Posted Apr 19 2012 - 21:17

    Sergeant

  • Players
  • 3796 battles
  • 122
  • Member since:
    10-01-2011
I downloaded the hotfix posted by Kainen_Ironfist and it seems to work for me, no ore tripple buffer on/off but still some minor issues with black boxes, partial tanks. Byt it doens't bother me much anymore :) So yea I can play again

skyf24 #39 Posted Apr 20 2012 - 22:20

    Captain

  • Players
  • 25573 battles
  • 1,399
  • [V-O-C] V-O-C
  • Member since:
    04-17-2011
I also downloaded the fix, fixes the ground bug but the black boxes still appear. I can deal with it though. :)


Heres from the 7.3 list of updates: "Fixed the "black terrain" graphics display for back issue Radeon video cards."

KarmaB #40 Posted Apr 24 2012 - 16:48

    Private

  • Players
  • 3320 battles
  • 9
  • [_NCN_] _NCN_
  • Member since:
    03-05-2012

View Postskyf24, on Apr 20 2012 - 22:20, said:

I also downloaded the fix, fixes the ground bug but the black boxes still appear. I can deal with it though. :)


Heres from the 7.3 list of updates: "Fixed the "black terrain" graphics display for back issue Radeon video cards."
true the ground fix might work but . i got a new computer . the problem is your playing the game under the min specs
like your suppose to have a 2.5 gig processor an your suppose to have a better graphics card . thats why you had the black ground and you prob playing at 1-4 frames per second .




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users