Jump to content


Packet loss telia.net servers


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
30 replies to this topic

Melegaunt #21 Posted May 04 2012 - 09:39

    Sergeant

  • Players
  • 0 battles
  • 248
  • Member since:
    04-02-2011
Still having atrocious amounts of packet loss.

Malphator #22 Posted May 06 2012 - 00:24

    Staff sergeant

  • Players
  • 0 battles
  • 412
  • Member since:
    12-16-2011
Yeah, I won't bother posting a pingplotter screenshot, as the ones above me are a virtual mirror of what mine looks like. Telia.net servers just keep dropping the ball and getting me killed for "sitting still" when waiting for the ping to go down, and the lag indicator to turn back to green.

DoubleWood #23 Posted May 06 2012 - 23:59

    Private

  • Players
  • 0 battles
  • 4
  • Member since:
    02-19-2012
Can anyone see where these servers are located? Sweden?

Malphator #24 Posted May 20 2012 - 19:32

    Staff sergeant

  • Players
  • 0 battles
  • 412
  • Member since:
    12-16-2011
Still getting high latency and occasional packet loss on the telia.net servers. Gah.

Edited by Malphator, May 20 2012 - 19:32.


1944WC51 #25 Posted May 21 2012 - 19:17

    Sergeant

  • Players
  • 0 battles
  • 219
  • Member since:
    03-25-2012
and 1 month later they are still screwing up the works.

It's due to Block headed swedes that seem to own most of all former soviet block telco companies and thier networks.... http://en.wikipedia....iki/TeliaSonera.

thier company motto... 'If your network is slow, it's because our reindeers won't go...TeliaNet!!'

netname: TELIANET
descr: TeliaSonera Network Services
descr: TXN
country: SE
admin-c: BB3835-RIPE
admin-c: TR889-RIPE
tech-c: TCN1-RIPE
tech-c: TR889-RIPE
status: ASSIGNED [color=blue !important][color=blue !important]PA[/color][/color]
remarks: INFRA-AW
mnt-[color="blue"][color=blue !important][color=blue !important]domains[/color][/color][/color]: TELIANET-LIR
mnt-by: TELIANET-LIR
mnt-lower: TELIANET-LIR
mnt-routes: TELIANET-RR
source: RIPE # Filtered

role: TeliaNet Registry
address: TeliaSonera AB Networks
address: Marbackagatan 11
address: SE-123 86 Farsta
address: Sweden

thyBane #26 Posted May 22 2012 - 01:47

    Corporal

  • Players
  • 0 battles
  • 56
  • Member since:
    01-29-2011
ok sweet.
looks like im in same boat with u guys .
all was amazing for my lifetime playin tanks .
i quit game for a week . moved 5 blocks up the road . came back and WTF is 20-60% packet loss .... AWESOME ! ! !

well as i understood its no way to fix fast ?
and its a long shot problem ?
sadly to say but will have to stop playin any competetive stuff ... and wot at all untill this gettin fixed

haphaestus #27 Posted Jun 07 2012 - 20:56

    Sergeant

  • Players
  • 0 battles
  • 115
  • Member since:
    12-13-2011
same here
I am having problems with telia.net servers
packet loss, disconnects and lag

My ISP says they can t do anything (thats a lie....they choose who they rout to)
what can u do...find a new isp and hope its better

Romtech #28 Posted Jun 17 2012 - 17:09

    Private

  • Players
  • 0 battles
  • 4
  • Member since:
    10-26-2011
Me to, telia.net is really bad. I cant play with 450ping (usually I get 330).
Wargaming, help us, give us some solution.
Thank You

bobbyk45238 #29 Posted Jul 17 2012 - 10:42

    Private

  • Players
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    07-17-2012
First off, when running a traceroute or ping -t to the game server, I was getting terrible packet loss, and my connection was being routed through telia.net servers along the way. I was literally getting disconnected  every 2-5 minutes.

Here is my solution. (After doing this, I was no longer routed through ANY TELIA.NET SERVERS!)

My router had a setting called RG Passthrough, when enabled, turned off NAPT mode and disabled the router portion of the modem, giving my computer a "real" IP address and allowed my signal to be routed properly to the game servers.

Recap, enable RG Passthrough, your modem will reboot, and when it comes back up, you may get a message on your computer about a new network being found. Set up the new network on your computer which is very simple, just follow the steps, and hopefully you will now have a much better connection to the game servers and not be getting the packet loss/connection issues any longer.

It absolutely worked perfectly for me, I have been playing for 6 hours straight, and not one single disconnection.

I really hope this helps some people out there that have the same or similar cable modems where they are having connection issues.

Please reply and let me know if this helped you or anyone you know with connection issues!

For any of you having disconnection issues who are using a Surfboard SBG6580 Gateway Cable Modem, or using ANY cable modem that has a built in router, here is how I fixed my disconnection issues!

First off, when running a traceroute or ping -t to the game server, I was getting terrible packet loss, and my connection was being routed through telia.net servers along the way. I was literally getting disconnected from The Secret World every 2-5 minutes, and would get the Lost connection to server, would you like to reconnect message over and over.

Here is my solution.

My router had a setting called RG Passthrough, when enabled, turned off NAPT mode and disabled the router portion of the modem, giving my computer a "real" IP address and allowed my signal to be routed properly to the game servers.

Recap, enable RG Passthrough, your modem will reboot, and when it comes back up, you may get a message on your computer about a new network being found. Set up the new network on your computer which is very simple, just follow the steps, and hopefully you will now have a much better connection to the game servers and not be getting the packet loss/connection issues any longer.

It absolutely worked perfectly for me, I have been playing for 6 hours straight, and not one single disconnection.

I really hope this helps some people out there that have the same or similar cable modems where they are having disconnection issues with The Secret World, or any other online game for that matter.

Please reply and let me know if this helped you or anyone you know with disconnection issues!


dopper #30 Posted Oct 02 2012 - 23:18

    Staff sergeant

  • WGLNA Gold League Player
  • 0 battles
  • 266
  • Member since:
    04-29-2011
I feel for you.

Myself and my skirmish tournament team have been consistently having issues while connected to wotus1-slave-32.worldoftanks.com
It's basically so frustrating while on that server I'd rather not play at all. Lots of Jitter (Packet delay variation)on the telia.net server.

http://www.clana-a.c...2sucksballs.png

undyinglord #31 Posted Oct 12 2012 - 06:19

    Corporal

  • Players
  • 0 battles
  • 63
  • Member since:
    06-25-2011
This provider is still having issues.  Below are the affected Routers that are killing me this week.

I've been having issues since 8.0 patch.  FPS is fine.
Here is a traceroute from DSL and CABLE below
But I used to average 100ms to 120ms.  Now I'm spiking to 300ms and averaging 200ms.
It is almost like the Router feeds to the West and Central areas are having issues.  My friends on East coast seem to be fine in the same game.
I have two internet connections at home for my work.
There is a HUGE jump at hop 13/14 router P2P
13 73 ms 53 ms 47 ms  sjo-bb1-link.telia.net [213.248.95.129]
14   144 ms   122 ms   124 ms  ash-bb1-link.telia.net [213.155.135.156]


My DSL traceroute

C:\Users\Dave>tracert 209.170.73.32
Tracing route to wotus1-slave-32.worldoftanks.com [209.170.73.32]
over a maximum of 30 hops:
  1 <1 ms <1 ms <1 ms  10.0.0.2
  2 23 ms 63 ms 43 ms  50-39-160-1.bvtn.or.frontiernet.net [50.39.160.1
]
  3 67 ms 70 ms 65 ms  184.19.244.240
  4 24 ms 24 ms 25 ms  xe--11-3-0---0.car01.bvtn.or.frontiernet.net [50
.38.7.17]
  5 34 ms 45 ms 32 ms  ae2---0.cor01.bvtn.or.frontiernet.net [74.40.1.2
17]
  6 70 ms 71 ms 74 ms  ae4---0.cor01.sttl.wa.frontiernet.net [74.40.1.2
21]
  7 66 ms 76 ms 37 ms  ae0---0.cbr01.sttl.wa.frontiernet.net [74.40.5.1
22]
  8 30 ms 35 ms 30 ms  if-9-0-0.core1.00S-Seattle.as6453.net [207.45.20
6.29]
  9 90 ms 90 ms 88 ms  if-1-3-2-4.tcore1.00S-Seattle.as6453.net [64.86.
124.14]
10 50 ms 51 ms 48 ms  if-14-2.tcore1.PDI-PaloAlto.as6453.net [64.86.12
3.22]
11 47 ms 47 ms 50 ms  if-2-2.tcore2.PDI-PaloAlto.as6453.net [66.198.12
7.2]
12 93 ms 92 ms   100 ms  Vlan3254.icore1.SQN-SanJose.as6453.net [66.198.1
44.6]
13 73 ms 53 ms 47 ms  sjo-bb1-link.telia.net [213.248.95.129]
14   144 ms   122 ms   124 ms  ash-bb1-link.telia.net [213.155.135.156]
15   161 ms   159 ms   155 ms  wotus1-slave-32.worldoftanks.com [209.170.73.32]

My Cable modem traceroute
Same two routers at issue.
9  sjo-bb1-link.telia.net (213.155.134.210)  108.006 ms  108.006 ms  108.006 ms
10  ash-bb1-link.telia.net (80.91.248.205)  272.017 ms  272.017 ms  272.017 ms


traceroute to wotus1-slave-32.worldoftanks.com (209.170.73.32), 30 hops max, 60 byte packets
1  dlinkrouter655.hsd1.or.comcast.net (10.0.0.1)  0.000 ms  0.000 ms  0.000 ms
2  73.91.120.1 (73.91.120.1)  8.001 ms  12.001 ms  12.001 ms
3  te-0-0-0-5-ur04.troutdale.or.bverton.comcast.net (68.85.148.73)  12.001 ms  12.001 ms  12.001 ms
4  ae-4-0-ar03.troutdale.or.bverton.comcast.net (68.85.243.253)  12.001 ms  16.001 ms  16.001 ms
5  pos-2-3-0-0-cr01.seattle.wa.ibone.comcast.net (68.86.90.213)  24.002 ms pos-1-14-0-0-cr01.seattle.wa.ibone.comcast.net (68.86.90.201)  24.002 ms pos-1-15-0-0-cr01.seattle.wa.ibone.comcast.net (68.86.93.25)  24.002 ms
6  pos-0-0-0-0-pe01.seattle.wa.ibone.comcast.net (68.86.86.138)  24.002 ms  16.001 ms  20.002 ms
7  ix-0-3-1-0.tcore1.00S-Seattle.as6453.net (66.110.64.1)  16.001 ms  28.002 ms  12.000 ms
8  sea-b1-link.telia.net (213.248.73.93)  16.001 ms  16.001 ms  16.001 ms
9  sjo-bb1-link.telia.net (213.155.134.210)  108.006 ms  108.006 ms  108.006 ms
10  ash-bb1-link.telia.net (80.91.248.205)  272.017 ms  272.017 ms  272.017 ms
11  wotus1-slave-32.worldoftanks.com (209.170.73.32)  188.011 ms !X  184.011 ms !X  188.011 ms !X
dave@Kubuntu-910:~$

Edited by undyinglord, Oct 12 2012 - 10:09.