Jump to content


Launcher Critical Error


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
68 replies to this topic

POKEDSMOT #21 Posted Jun 20 2012 - 22:51

    First lieutenant

  • Players
  • 33711 battles
  • 525
  • [BWO] BWO
  • Member since:
    10-09-2011
ERROR: system error: (0x36B1)"The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log for more detail."

An where the fuck can we find the application event log.

ClownSix #22 Posted Jun 20 2012 - 22:53

    Corporal

  • Beta Testers
  • 24107 battles
  • 25
  • [FTRP] FTRP
  • Member since:
    01-25-2011
As posted in the other thread, same thing as above. Vista 32bit user.

nui_vu #23 Posted Jun 20 2012 - 23:07

    Captain

  • Players
  • 10529 battles
  • 1,118
  • Member since:
    05-30-2011

View PostPOKEDSMOT, on Jun 20 2012 - 22:51, said:

ERROR: system error: (0x36B1)"The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log for more detail."

An where the fuck can we find the application event log.
C:\Games\World_of_Tanks WOT.Launcher.log OR WOT.Launcher

POKEDSMOT #24 Posted Jun 20 2012 - 23:12

    First lieutenant

  • Players
  • 33711 battles
  • 525
  • [BWO] BWO
  • Member since:
    10-09-2011

View Postlaxrules56, on Jun 20 2012 - 23:07, said:

C:\Games\World_of_Tanks WOT.Launcher.log OR WOT.Launcher

Thats not it thats where you find hte laucher log thats not the "application event log"

Hyori_Reign #25 Posted Jun 20 2012 - 23:13

    Captain

  • Players
  • 12283 battles
  • 1,152
  • [AMPED] AMPED
  • Member since:
    10-23-2011

View Postlaxrules56, on Jun 20 2012 - 23:07, said:

C:\Games\World_of_Tanks WOT.Launcher.log OR WOT.Launcher
that's the same place he got the message he copied and pasted from


20/06/2012 14:57:09   update complete.
20/06/2012 14:57:11  ERROR: system error: (0x36B1)"The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log for more detail."

wino43 #26 Posted Jun 20 2012 - 23:15

    Corporal

  • Players
  • 11970 battles
  • 16
  • Member since:
    07-16-2011
I started a ticket, got a response, did everything they wanted, and got the same result.  I sent the log back to the support ticket person.  Sounds like a bigger problem than they think

POKEDSMOT #27 Posted Jun 20 2012 - 23:24

    First lieutenant

  • Players
  • 33711 battles
  • 525
  • [BWO] BWO
  • Member since:
    10-09-2011
Well I havent heard dick all from them since I sent them the requested files.

Valmorgan #28 Posted Jun 21 2012 - 00:17

    Sergeant

  • Players
  • 5985 battles
  • 187
  • Member since:
    05-28-2011

View PostPOKEDSMOT, on Jun 20 2012 - 23:24, said:

Well I havent heard dick all from them since I sent them the requested files.

Same. They need to respond and fucking fast.

dean_1230 #29 Posted Jun 21 2012 - 00:52

    Corporal

  • Players
  • 9829 battles
  • 26
  • Member since:
    02-01-2012
I have win7, 64bit, i7 (first gen)

here's the logfile
20/06/2012 19:46:58 Starting...
20/06/2012 19:46:58 create update folder: path="C:\Games\World_of_Tanks\Updates"
20/06/2012 19:46:58 create temp update folder: path="\\?\%appdata%\wargaming.net\wot\temp"

Here's the logfile backup (timestamp is just before logfile... i tried running it several times, uninstalling and reinstalling.  same issue)
20/06/2012 19:46:54 Starting...
20/06/2012 19:46:54 create update folder: path="C:\Games\World_of_Tanks\Updates"
20/06/2012 19:46:54 create temp update folder: path="%appdata%\wargaming.net\WoT\temp"
20/06/2012 19:46:54 save configuration: path="C:\Games\World_of_Tanks\WOTLauncher.cfg"
20/06/2012 19:46:54 start update process...
20/06/2012 19:46:54 connecting to update server...
20/06/2012 19:46:54 http request has completed: verb="POST" url="http://update.worldoftanks.com/"
20/06/2012 19:46:54 parsing patch info...
20/06/2012 19:46:54 connecting to http download server...
20/06/2012 19:46:56 http request has completed: verb="GET" url="http://cdn1.worldoft...uncher_us.patch"
20/06/2012 19:46:56 initialize installation process...
20/06/2012 19:46:56 install has completed: name="C:\Games\World_of_Tanks\Updates\wot_74.98_launcher_us.patch"
20/06/2012 19:46:56 initialize post-update process...
20/06/2012 19:46:56 launcher update complete.
20/06/2012 19:46:58 Restarting...
20/06/2012 19:46:58 stop update process...
20/06/2012 19:46:58 restart launcher: cmd="-commit 74.98"
20/06/2012 19:46:58 Stop.

As an aside, I have another Win7 machine (second gen i5) and the update proceeded with no issues....

Edited by dean_1230, Jun 21 2012 - 00:54.


stick3 #30 Posted Jun 21 2012 - 00:56

    Corporal

  • Players
  • 14441 battles
  • 36
  • Member since:
    08-13-2011
10 hours and still no fix

wino43 #31 Posted Jun 21 2012 - 01:17

    Corporal

  • Players
  • 11970 battles
  • 16
  • Member since:
    07-16-2011
Try this - it worked for me.  It came from another user - ARDRAUG so if it works for you, tell him thanks

http://support.micro....com/kb/2525435

dean_1230 #32 Posted Jun 21 2012 - 01:45

    Corporal

  • Players
  • 9829 battles
  • 26
  • Member since:
    02-01-2012
I must be having a different problem.  I don't get the critical error message.  In my case, the launcher just disappears, but when I check what's running using the task manager, it's still running.  I can't start another instance as it's already running.  And no matter how long I wait, nothing happens.  I have reinstalled with no success.

I'm glad for everyone that has the "critical error" problem and that there's a potential solution....

Kageguge #33 Posted Jun 21 2012 - 01:51

    Private

  • Players
  • 5035 battles
  • 6
  • Member since:
    08-14-2011
Another one for the critical error message on Vista32

20/06/2012 22:41:12    Starting...
20/06/2012 22:41:12    create update folder: path="C:\Games\World_of_Tanks\Updates"
20/06/2012 22:41:12    create temp update folder: path="\\?\C:\Users\Michael R. Petersen\AppData\Roaming\wargaming.net\wot\temp"
20/06/2012 22:41:12    save configuration: path="C:\Games\World_of_Tanks\WOTLauncher.cfg"
20/06/2012 22:41:13    start update process...
20/06/2012 22:41:13    connecting to update server...
20/06/2012 22:41:14    http request has completed: verb="POST" url="http://update.worldoftanks.com/"
20/06/2012 22:41:14    parsing patch info...
20/06/2012 22:41:14    initialize post-update process...
20/06/2012 22:41:14    launcher update complete.
20/06/2012 22:41:14    connecting to update server...
20/06/2012 22:41:15    http request has completed: verb="POST" url="http://update.worldoftanks.com/"
20/06/2012 22:41:15    parsing patch info...
20/06/2012 22:41:15    start applying bin-differences...
20/06/2012 22:41:15    applying bin-diffs has completed:
20/06/2012 22:41:15    initialize post-update process...
20/06/2012 22:41:15    client update complete.
20/06/2012 22:41:15    connecting to update server...
20/06/2012 22:41:15    http request has completed: verb="POST" url="http://update.worldoftanks.com/"
20/06/2012 22:41:15    parsing patch info...
20/06/2012 22:41:15    start applying bin-differences...
20/06/2012 22:41:15    applying bin-diffs has completed:
20/06/2012 22:41:15    initialize post-update process...
20/06/2012 22:41:15    content update complete.
20/06/2012 22:41:15    initialize clear process...
20/06/2012 22:41:15    update complete.
20/06/2012 22:41:18  ERROR: system error: (0x36B1)"Programmet kunne ikke starte, fordi side om side-konfigurationen er forkert. Yderligere oplysninger finder du i hændelseslogfilen."
20/06/2012 22:45:21  ERROR: system error: (0x36B1)"Programmet kunne ikke starte, fordi side om side-konfigurationen er forkert. Yderligere oplysninger finder du i hændelseslogfilen."
20/06/2012 22:45:55  ERROR: system error: (0x36B1)"Programmet kunne ikke starte, fordi side om side-konfigurationen er forkert. Yderligere oplysninger finder du i hændelseslogfilen."

wolfhrt #34 Posted Jun 21 2012 - 01:53

    Staff sergeant

  • Players
  • 5273 battles
  • 357
  • Member since:
    04-02-2011
same here on windows 7 and same message except mine doesnt even start to download
it quits at the connecting to http download server then goes error unable to download

Edited by wolfhrt, Jun 21 2012 - 01:55.


Kageguge #35 Posted Jun 21 2012 - 03:37

    Private

  • Players
  • 5035 battles
  • 6
  • Member since:
    08-14-2011
I tried:

Quote

Try this - it worked for me. It came from another user - ARDRAUG so if it works for you, tell him thanks

http://support.micro....com/kb/2525435


didn't work for me. I looked further and in the "more infomation" tap it says to look into the "Event Viewer" in "System and Maintenance"

Here I could see that "Microsoft.VC90.CRT" was asking for "version="9.0.30729.1", which I didn't had installed / updated!

I google and seached how to update this and found this you can install and have the right versions:
http://www.microsoft...ual-cpp-express (Microsoft page where you can download / install Visual C++ 2010 Express from)

Maybe there are easier fixs to download, but hey! I'm ingame...

Cya

Edited by Kageguge, Jun 21 2012 - 04:08.


TPR_Smitty #36 Posted Jun 21 2012 - 03:44

    Private

  • Players
  • 7521 battles
  • 6
  • Member since:
    01-15-2012
Same here,  guess WOT rushed this update out way to fast.  I deleted all files like i was told to do and reboot the computer, make sure all traces of WOT was off the computer except the install file and then reinstalled. and what do you know did it work?  NO.  guess WOT is gonna lose thousands of players over this one.

nzkash #37 Posted Jun 21 2012 - 04:50

    Private

  • Players
  • 5527 battles
  • 3
  • Member since:
    05-06-2012
I also have the same problem :( might have to go outside and face the sun huh

Archangel_Uriel #38 Posted Jun 21 2012 - 18:20

    Private

  • Players
  • 1189 battles
  • 2
  • Member since:
    02-27-2011
This worked for me, thanks !

http://support.micro....com/kb/2525435

nzkash #39 Posted Jun 22 2012 - 04:39

    Private

  • Players
  • 5527 battles
  • 3
  • Member since:
    05-06-2012
Shouldnt have to fuck around with that stuff just to play a tank game ffs.

stefanatos #40 Posted Jun 22 2012 - 04:46

    Private

  • Players
  • 0 battles
  • 2
  • Member since:
    06-22-2012

View Postnzkash, on Jun 22 2012 - 04:39, said:

Shouldnt have to fuck around with that stuff just to play a tank game ffs.
Lmao dude you are so fucking right....thats what i thought ....since the damn 7,4 i cant even log and i have to fix shit to play
if i didnt like this game so much i would have probably left already

Edited by stefanatos, Jun 22 2012 - 04:46.