Jump to content


How to Increase FPS?

how to increase fps frams per second

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
38 replies to this topic

soulchain247 #1 Posted Aug 14 2012 - 22:21

    Corporal

  • Players
  • 2998 battles
  • 15
  • Member since:
    12-24-2011
I was just wandering what's a good way to increase the FPS (frames epr second) of the game? Ive already went into preferences and changed the scenery texture(or whatever it is) to 2. Any other ways? I mean my laptop is alright for playing this game, but i just wish the FPS was just a little bit higher.... All suggestions welcome

CanadianGuitar #2 Posted Aug 14 2012 - 22:23

    Major

  • Players
  • 20684 battles
  • 10,592
  • [IOC_5] IOC_5
  • Member since:
    01-24-2012
Other than that, there isnt a whole lot more. Have you tried WoT tweaker?

Edit: what are you getting for FPS currently.

Edited by CanadianGuitar, Aug 14 2012 - 22:23.


ShiningArmor101 #3 Posted Aug 14 2012 - 22:31

    Major

  • Players
  • 27196 battles
  • 4,248
  • Member since:
    06-14-2011
Wait for Patch 8.0 dude. :)

There's a FPS "readjustment" in that Patch.

Grambo74 #4 Posted Aug 14 2012 - 22:37

    Sergeant

  • Players
  • 3345 battles
  • 237
  • Member since:
    04-14-2012
After you start WoT alt+tab to desktop. Open task manager, then processes, right click on WoT and set priority to high. I gained about 10 fps doing this.

XxKryoxX #5 Posted Aug 14 2012 - 22:40

    Staff sergeant

  • Players
  • 10986 battles
  • 364
  • [-DZG-] -DZG-
  • Member since:
    09-11-2011
Game booster 3?

PajamaMan #6 Posted Aug 14 2012 - 22:42

    Captain

  • Players
  • 16053 battles
  • 1,485
  • [HT] HT
  • Member since:
    04-03-2011
I do not know if this is an actual effect, or my computer is just being happy lately, but when I was installing a realistic sound mod, I took out a lot of the noises that the mod didn't replace (mostly the commander talking, he gets annoying) and my fps has increased by around 10-20

bdplaya #7 Posted Aug 14 2012 - 23:00

    Captain

  • Players
  • 13369 battles
  • 1,812
  • [_FAL_] _FAL_
  • Member since:
    05-01-2011

View Postsoulchain247, on Aug 14 2012 - 22:21, said:

I was just wandering what's a good way to increase the FPS (frames epr second) of the game? Ive already went into preferences and changed the scenery texture(or whatever it is) to 2. Any other ways? I mean my laptop is alright for playing this game, but i just wish the FPS was just a little bit higher.... All suggestions welcome

Best way is buying new hardware, works for every game.

ArchieGriffs #8 Posted Aug 15 2012 - 14:51

    Captain

  • Players
  • 16885 battles
  • 1,809
  • [VILIN] VILIN
  • Member since:
    06-04-2011
Part of it is WoT, and part of it is you. They're updating for multi-core and such in 8.0, so there hopefully will be better perfomance too. I get around 40fps on low, which is quite sad since I can play most high end games at high with 60fps. I find that if you tab out during a game or before it (don't  know if this applies to in the garage), I lose a lot of fps, usually half. You could always upgrade your computer, but for this game it doesn't seem like you'd be getting the best bang for your buck since I'm having problems with a great graphics card +cpu :\. Try waiting for 8.0 though, we're expecting great things from Wargaming, and deliver they will.

obi636 #9 Posted Aug 15 2012 - 16:48

    Sergeant

  • Players
  • 5367 battles
  • 202
  • [SMO] SMO
  • Member since:
    12-12-2011
I just bought an i7 3930K overclocked to 3.84ghz for when multicore comes out.  It's also got two GTX 670's in SLI.  This is what I recommend.

SeanPwnery #10 Posted Aug 15 2012 - 16:50

    Major

  • Veteran Testers
  • 25449 battles
  • 7,423
  • [M00SE] M00SE
  • Member since:
    08-27-2011
Shortest of short answers : Wait for the new rendering engine with multicore and multi gpu support in 8.0 (I would hope this new rendering engine does indeed have both)

ClayMoore #11 Posted Aug 15 2012 - 17:42

    First lieutenant

  • Players
  • 19498 battles
  • 606
  • [3HERD] 3HERD
  • Member since:
    05-08-2012
Shut down any programs in background that you do not need. This will free up ram to be used by the game.
Also go into your power settings and change it to high performance. Be aware however that this will consume more power, thus create heat. So if you have a cooling problem stick with solution 1.

soulchain247 #12 Posted Aug 16 2012 - 04:38

    Corporal

  • Players
  • 2998 battles
  • 15
  • Member since:
    12-24-2011

View Postbdplaya, on Aug 14 2012 - 23:00, said:

Best way is buying new hardware, works for every game.
I absolutely HATE it when people say 'Well just go buy a whole new computer." Um most people dont just have the money to go out and buy new gaming rigs. Your reply was unhelpful, and unappreciated. Have a nice day

GhostUSN #13 Posted Aug 16 2012 - 04:46

    Major

  • Players
  • 8936 battles
  • 4,410
  • Member since:
    04-23-2012

View Postsoulchain247, on Aug 16 2012 - 04:38, said:

I absolutely HATE it when people say 'Well just go buy a whole new computer." Um most people dont just have the money to go out and buy new gaming rigs. Your reply was unhelpful, and unappreciated. Have a nice day

and I hate it when people use non gaming $400 walmart special laptops that try to play 3d graphic games and then whine and complain about crappy performance.

Snipertank1966 #14 Posted Aug 16 2012 - 04:50

    Corporal

  • Players
  • 2419 battles
  • 64
  • Member since:
    08-10-2011
If you don't mind spending a little money I got a great FPS boost by getting a better graphics card than the crappy original my computer had. All my games and addictions run much better now with no more issues.

als2018 #15 Posted Aug 16 2012 - 04:57

    Corporal

  • Players
  • 14578 battles
  • 29
  • [3AR] 3AR
  • Member since:
    09-30-2011
my fps is horrible i think i got the least in the game my fps stays around 2 10 would be my higest my cpu has ever gotten too now its in the shop being fixed.... hope it help the whole fps problem well my fps problem lol

Snipertank1966 #16 Posted Aug 16 2012 - 05:34

    Corporal

  • Players
  • 2419 battles
  • 64
  • Member since:
    08-10-2011

View Postals2018, on Aug 16 2012 - 04:57, said:

my fps is horrible i think i got the least in the game my fps stays around 2 10 would be my higest my cpu has ever gotten too now its in the shop being fixed.... hope it help the whole fps problem well my fps problem lol

Hey if it's in the shop tell the tech your issues and I am sure he will be able to get you the most power out of your machine.

soulchain247 #17 Posted Aug 16 2012 - 17:23

    Corporal

  • Players
  • 2998 battles
  • 15
  • Member since:
    12-24-2011

View PostGhostUSN, on Aug 16 2012 - 04:46, said:

and I hate it when people use non gaming $400 walmart special laptops that try to play 3d graphic games and then whine and complain about crappy performance.
That comment was the most ignorant thing ive heard today...

GhostUSN #18 Posted Aug 16 2012 - 17:59

    Major

  • Players
  • 8936 battles
  • 4,410
  • Member since:
    04-23-2012

View Postsoulchain247, on Aug 16 2012 - 17:23, said:

That comment was the most ignorant thing ive heard today...
post the specs of your machine then.

soulchain247 #19 Posted Aug 16 2012 - 18:23

    Corporal

  • Players
  • 2998 battles
  • 15
  • Member since:
    12-24-2011

View PostGhostUSN, on Aug 16 2012 - 17:59, said:

post the specs of your machine then.
That has NOTHING to do with what im trying to imply. Not eveyrone goes out to buy a computer specifically for gaming.I sure as hell didnt.They're too expensive.I bought a computer because i needed a computer, its a MULTI-TASKING tool. And if i want to try to play games on the side then i will, like i do.

But if your just dieing to know:

OS Version: Microsoft Windows 7 Home Premium
System RAM: 3690 MB
CPU Name: AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics
CPU Speeds: 1320
Physical CPUs: 1
Virtual CPUs: 2
Video Card Description: BB Capture Driver
VRAM: 384 MB
Primary Display Resolution: 1366x768

Edited by soulchain247, Aug 16 2012 - 18:26.


BigDeal85 #20 Posted Aug 16 2012 - 18:30

    First lieutenant

  • Players
  • 7697 battles
  • 670
  • [RUS] RUS
  • Member since:
    07-12-2012

View Postobi636, on Aug 15 2012 - 16:48, said:

I just bought an i7 3930K overclocked to 3.84ghz for when multicore comes out.  It's also got two GTX 670's in SLI.  This is what I recommend.
you spent WAY too much for "ok" performance,,,