Jump to content


Vanishing shots?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
26 replies to this topic

Gatomon #1 Posted Aug 24 2013 - 17:18

    Captain

  • Players
  • 17419 battles
  • 1,334
  • Member since:
    10-07-2011
I'm currently looking into a new strange phenomena that has suddenly and strangely appeared
recently. Having near point blank shots on the other teams tanks just vanish into thin air! Now I can understand completely missing the other tank but seriously is this a Flaw, Hack, Blank rounds?
An example as of late. I'm in a tier 10 fight and I get a perfect side shot on the other teams object TD with my 110E4. It should have been a simple kill shot. I click and watch the round fly and the moment it should have impacted the tank it vanished!

I'd have gotten out my Tinfoil hat and worn it but I've had it happen several more times and so have platoon mates. It almost seems like the game is giving the other team help? Sure seems strange.


(Puts on Tinfoil hat anyways just in case!)

ITDUDE #2 Posted Aug 24 2013 - 17:22

    Major

  • Beta Testers
  • 13905 battles
  • 4,951
  • [VOLGA] VOLGA
  • Member since:
    09-04-2010
got a replay?

19USMC80 #3 Posted Aug 24 2013 - 17:22

    Sergeant

  • Players
  • 8070 battles
  • 148
  • [RVNTS] RVNTS
  • Member since:
    04-14-2013
I had the exact same thing happen to me in a match last nite. Easy shot...fired..saw the blast but absolutely nothing after that. I was incredulous that I must have "missed" such an easy shot. Didnt report it because well, you know, it will be denied, or explained away with anything from "it was server lag" to "Dont suck so much". I am slowly beginning to realize its best to just leave things be in this game. Reporting is futile.

BlackAngelCom #4 Posted Aug 24 2013 - 17:26

    Captain

  • Players
  • 5607 battles
  • 1,165
  • Member since:
    05-25-2011
I've had this happen 4-5 times over the past couple weeks. Aim circle on all tank, no impact on tank, no impact on ground. All I can figure is that it's a server communication problem.

Gatomon #5 Posted Aug 24 2013 - 17:28

    Captain

  • Players
  • 17419 battles
  • 1,334
  • Member since:
    10-07-2011

View PostITDUDE, on Aug 24 2013 - 17:22, said:

got a replay?

Might but I'd have to dig through the past two days of replays to find it.

stevensw #6 Posted Aug 24 2013 - 17:34

    Staff sergeant

  • Players
  • 4773 battles
  • 305
  • [ADOBE] ADOBE
  • Member since:
    10-21-2012
Mm is rigged so that occasionally the team that the MM wants to lose miss shots.

halfeatenham #7 Posted Aug 24 2013 - 17:36

    Staff sergeant

  • Players
  • 22058 battles
  • 375
  • [SPCTR] SPCTR
  • Member since:
    04-12-2011
could of hit another tank that was not spotted yet instead

Edited by halfeatenham, Aug 24 2013 - 17:40.


Joey_Dominick #8 Posted Aug 24 2013 - 17:41

    Sergeant

  • Players
  • 10343 battles
  • 216
  • Member since:
    08-03-2012

View Poststevensw, on Aug 24 2013 - 17:34, said:

Mm is rigged so that occasionally the team that the MM wants to lose miss shots.

this cracks me up.

_Skinny_ #9 Posted Aug 24 2013 - 17:49

    Corporal

  • Players
  • 15580 battles
  • 29
  • [CARTL] CARTL
  • Member since:
    05-26-2012

View PostBlackAngelCom, on Aug 24 2013 - 17:26, said:

I've had this happen 4-5 times over the past couple weeks. Aim circle on all tank, no impact on tank, no impact on ground. All I can figure is that it's a server communication problem.

I have noticed this happening more often since the last patch. Mainly in my E100, IS4, and E4. I think those shells were produced on a Monday or a Friday. lol

Mauadib #10 Posted Aug 24 2013 - 17:51

    Captain

  • -Players-
  • 20291 battles
  • 1,104
  • [-G-] -G-
  • Member since:
    08-17-2010
Only time something like this has happened to me is when I was hitting another tank that was invisible in front of the target I was shooting at.

I HAVE had a few shots seemingly go through a tank without hitting anything but that's happened like twice in 17k games.

Ehrlichmann #11 Posted Aug 24 2013 - 17:51

    Sergeant

  • Players
  • 17652 battles
  • 155
  • [TRAX] TRAX
  • Member since:
    05-02-2011
This same thing occurred while I was playing my E-25!  I shot point blank 5 shots into the side of a tracked(I tracked him) Russian t-25, absolutely nothing...as he moved on I fired, at least, three more and not one scratch of damage.  It appeared to me that the rounds made an odd flash upon firing but made no impact.  Perhaps a "ninja nerf" occurred that we are unaware of! My rounds sure bounce significantly more now in my E-25.

Dirty_Bullet #12 Posted Aug 24 2013 - 18:05

    Sergeant

  • Players
  • 17795 battles
  • 184
  • [-NHL-] -NHL-
  • Member since:
    02-10-2012
I also have noticed an increase of that phenomenom or whatever it can be called, but since latest patch, I've seen so many of my shots go through thin air  after having the reticule constantly on target.
As you can see, my record is not exactly par to the course, but seeing that ocurrence happening so often is very frustrating to say the least.
And if I could include another situation in which your gun is reloading (?? Cant get underlining to stop..even pressing key not to! sorry), you have target painted and not moving, you wait for green loader light, and as soon as it turns green...TARGET DISAPPEARS!!
Many times happening.
Is this a  common thing happening to any of you?
Any explanation of why or what am I doing wrong would be appreciated.

Noowin #13 Posted Aug 24 2013 - 18:09

    Major

  • Players
  • 20300 battles
  • 2,521
  • [442ND] 442ND
  • Member since:
    05-06-2012
Don't tell SerB. He will respond with "How terrible"

Dirty_Bullet #14 Posted Aug 24 2013 - 18:11

    Sergeant

  • Players
  • 17795 battles
  • 184
  • [-NHL-] -NHL-
  • Member since:
    02-10-2012
By the way, my signature and record always seems outdated not showing the improvements I have made along. Is there a way to keep it updated every time I post?
I know my W/R has gone up since I had read, viewed and put in practice many helpful tips from so many good players and videos.
How can I correct this?

Silveriferno08 #15 Posted Aug 24 2013 - 18:41

    Captain

  • Players
  • 23079 battles
  • 1,982
  • [PUPEH] PUPEH
  • Member since:
    06-12-2012
signiture depends on who you have it through and how often they update it.

I had this happen a few times with the T54 (American tier 9) empty a full clip into a tank that is completely in the reticle broadside and nothing,. I just chalked it up to aiming issues or all 4 were penetration no damage hits which is likely what happened.

RanKizama #16 Posted Aug 24 2013 - 21:14

    Major

  • Players
  • 16339 battles
  • 2,565
  • [SAKU] SAKU
  • Member since:
    10-21-2012
My M3 Lee had this issue yesterday in a battle. I watched four shots just vanish into the side of a Churchill I and not do anything. It was weird.

bobfart #17 Posted Aug 24 2013 - 21:17

    Captain

  • Players
  • 12113 battles
  • 1,298
  • [ELVIS] ELVIS
  • Member since:
    12-17-2011
i had this happen to me today, i even have a replay, posting it soon

Gatomon #18 Posted Aug 24 2013 - 23:25

    Captain

  • Players
  • 17419 battles
  • 1,334
  • Member since:
    10-07-2011
Adjusts her Tinfoil hat. Anyone else have the "Vanishing Shot Syndrome?"

Coward_Of_The_County #19 Posted Aug 24 2013 - 23:48

    Staff sergeant

  • Players
  • 9888 battles
  • 417
  • Member since:
    04-06-2012
Lots..I put it down to simply a bug in the code somewhere and doubt it will ever be intentionally fixed either. They try to explain it way as "packet loss". Maybe..but not as frequently as it has been happening since the latest patch.

ProfessorMunroe #20 Posted Aug 24 2013 - 23:54

    Corporal

  • Beta Testers
  • 8698 battles
  • 88
  • Member since:
    07-20-2010
I've had a few times in the recent past where I thought "Ummm, did that just disappear?". Glad I'm not the only one.