Jump to content


FPS Problems


  • This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

Barman1942 #1 Posted May 11 2011 - 02:53

    Sergeant

  • Special Beta Testers
  • 729 battles
  • 132
  • Member since:
    06-19-2010
Systems Specs;

CPU: Intel Core 2 Duo 2.67GHz
4GB DDR2 RAM
Radeon HD5770 1GB

It seems that no matter what graphics settings I use in-game, I almost always get 20FPS and under. All my drivers are up to date. Any help?

ZombieFlanders #2 Posted May 11 2011 - 03:03

    Major

  • Beta Testers
  • 12387 battles
  • 3,342
  • Member since:
    09-29-2010
what resolution are you on? do you have anti-aliasing enabled? these two settings generally have the most impact on FPS. first disable AA, and if its still a slide show then lower the resolution.  also make sure that everything in the CCP is on default.  

if you have already tried all of this, what are the specs of your psu? these can be found on a label on the side of the unit itself...im lookin for total wattage and the amps listed under any/all 12v+ column(s).  also, what are the temps of your card under load?

Barman1942 #3 Posted May 11 2011 - 03:11

    Sergeant

  • Special Beta Testers
  • 729 battles
  • 132
  • Member since:
    06-19-2010

View PostZombieFlanders, on May 11 2011 - 03:03, said:

what resolution are you on? do you have anti-aliasing enabled? these two settings generally have the most impact on FPS. first disable AA, and if its still a slide show then lower the resolution.  also make sure that everything in the CCP is on default.  

if you have already tried all of this, what are the specs of your psu? these can be found on a label on the side of the unit itself...im lookin for total wattage and the amps listed under any/all 12v+ column(s).  also, what are the temps of your card under load?

I'm running it at 1920x1080 with AA off.  I have a 550watt PSU with all the specs here http://www.newegg.co...N82E16817153051.

ZombieFlanders #4 Posted May 11 2011 - 03:22

    Major

  • Beta Testers
  • 12387 battles
  • 3,342
  • Member since:
    09-29-2010
your PSU is good enough so time to look elsewhere...down load msi afterburner and run while playing for 5-10 minutes.  immediately after a battle ends by victory, defeat or death alt/tab out and get a temperature reading.  anything over 100c would mean that it is overheating.  then its time to clean out the heatsink with compressed air.  

another thing is that 19x10 is a resolution for faster cards.  try lowering the resolution to 16x9.  this should help a lot.  if not then you may have a pretty severe CPU bottleneck going on.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users