Jump to content


Low FPS


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
14 replies to this topic

wookieebate #1 Posted May 20 2011 - 06:57

    Private

  • Players
  • 369 battles
  • 2
  • Member since:
    03-11-2011
As of recently, my connectivity was ok (about an average of 18-28 fps per game) but since the last patch, it is now like 5-8 fps in the open field battles. Am i the only one having this problem. I have a decent computer. Dual core processor 4 GB ram and an Nvidia GT 220 1GB graphics card.

MrMarbIes #2 Posted May 20 2011 - 10:00

    Captain

  • Players
  • 10897 battles
  • 1,238
  • Member since:
    04-11-2011
My computer is similar at least to yours, i3, 4GB DDR3, GT220 1GB. My frame rates are between 30 and 60 the entire time, medium settings, pretty low resolution. "connectivity" is generally used to describe latency, or ping, in miliseconds.

Having the same GPU, I find that particle effects wreak havok on my frame rates. If a shell explodes infront of me kicking up dirt, my frame rate drops terribly. I also disabled the smoke effects from the gun shots, no more 5fps after shooting  :Smile_great: .

There are other ways you can increase your frame rate outside of the ingame graphics menu. I believe you can modify one of the .xml files, though I have never had a reason to do this myself so i cannot give you any details.

Vash8349 #3 Posted May 20 2011 - 10:36

    First lieutenant

  • Beta Testers
  • 7190 battles
  • 681
  • Member since:
    12-17-2010
Turn off "shadow" alone might help.    I haven't yet tried to turn it off in WOT, but I know in many other games this option alone can make a huge difference.

wookieebate #4 Posted May 21 2011 - 00:44

    Private

  • Players
  • 369 battles
  • 2
  • Member since:
    03-11-2011
@ colin_s the same thing is happening to me. as soon as i get hit or fire the fps drops but i can't seem to find under game options where to disable the gun effects.

Brock7142 #5 Posted May 21 2011 - 00:55

    Major

  • Players
  • 4950 battles
  • 4,675
  • Member since:
    03-05-2011
Yo

http://forum.worldof...opsolder-comps/

EDIT

You need to have your comp set to view hidden files and folders

MrMarbIes #6 Posted May 21 2011 - 02:55

    Captain

  • Players
  • 10897 battles
  • 1,238
  • Member since:
    04-11-2011

View Postwookieebate, on May 21 2011 - 00:44, said:

@ colin_s the same thing is happening to me. as soon as i get hit or fire the fps drops but i can't seem to find under game options where to disable the gun effects.
Go into

WoT installation folder/res/particles/tank

rename everything that starts with the word "shot". Don't delete the files, just rename them, i did so with a negative (-) infront of their original names.

let us know if this helps

Nis #7 Posted May 21 2011 - 03:00

    Staff sergeant

  • Players
  • 9082 battles
  • 393
  • [CDN] CDN
  • Member since:
    03-15-2011
Also turn off postprocessing and lower frill, but seriously i do not think it is you completely I think something is wrong with the update. FPS not reading right (not tested)yet, lag also seem to lower the FPS....

cocotiscute #8 Posted Jun 04 2011 - 20:06

    Sergeant

  • Players
  • 10030 battles
  • 194
  • Member since:
    02-20-2011
someone help me!! i get 3 to 5 fps and ive been  on 2 other forums but no answer plz plz plz help me! im on a toshiba laptop with windows vista plz help me like step by step thx, coco

CaptCrusader #9 Posted Jun 04 2011 - 22:46

    First lieutenant

  • Players
  • 4477 battles
  • 759
  • Member since:
    04-21-2011
Try the "search" function. There are only about 100 posts on increasing framerates and connectivity. But, you must READ carefully and you must READ the whole thread. I was having framerate issues, did a search for "low fps" and "low framerates" and found several posts that helped me out.

cocotiscute #10 Posted Jun 05 2011 - 06:06

    Sergeant

  • Players
  • 10030 battles
  • 194
  • Member since:
    02-20-2011
thx man but ive done that i mean how do i get to the file where i do that mesh changing thing cause im not techy
?? :/

CaptCrusader #11 Posted Jun 05 2011 - 06:31

    First lieutenant

  • Players
  • 4477 battles
  • 759
  • Member since:
    04-21-2011

View Postcocotiscute, on Jun 05 2011 - 06:06, said:

thx man but ive done that i mean how do i get to the file where i do that mesh changing thing cause im not techy
?? :/

I did this earlier today, so dont take any of this as absolutely correct. Also, refer to the post I used, which can be found using Search, using the key words "low framerate" or "low fps". I think you know the one I mean.
First thing is to search your hard drive using key word "worldoftanks". The file you need is normally hidden, so you willhave to adjust your advanced search settings to find hidden files. I only got one file under this type of search and it was the right one, so I will assume this for you as well. Once found, open it and you will see an xml file. Right click on this file, look for the option to Open with, and open with Notepad. Once open, find the terrain mesh setting and reset it from 0 to 2. Save and exit. Enjoy your new higher fps.

cocotiscute #12 Posted Jun 06 2011 - 01:34

    Sergeant

  • Players
  • 10030 battles
  • 194
  • Member since:
    02-20-2011
thx i hope i figure it out! lol if i dont ill friend u in game

Gyarados #13 Posted Jun 06 2011 - 01:37

    Major

  • Council of Armored Forces
  • 12560 battles
  • 10,223
  • [PBKAC] PBKAC
  • Member since:
    07-09-2010

View PostColin_S, on May 20 2011 - 10:00, said:

GT220

That's the problem.

MrMarbIes #14 Posted Jun 06 2011 - 05:34

    Captain

  • Players
  • 10897 battles
  • 1,238
  • Member since:
    04-11-2011

View PostGyarados, on Jun 06 2011 - 01:37, said:

That's the problem.
Wasn't that terrible actually, still got 40 fps on medium settings. It has since been replaced with at GTX 275 though.

cocotiscute #15 Posted Jun 07 2011 - 03:41

    Sergeant

  • Players
  • 10030 battles
  • 194
  • Member since:
    02-20-2011

View PostCaptCrusader, on Jun 05 2011 - 06:31, said:

I did this earlier today, so dont take any of this as absolutely correct. Also, refer to the post I used, which can be found using Search, using the key words "low framerate" or "low fps". I think you know the one I mean.
First thing is to search your hard drive using key word "worldoftanks". The file you need is normally hidden, so you willhave to adjust your advanced search settings to find hidden files. I only got one file under this type of search and it was the right one, so I will assume this for you as well. Once found, open it and you will see an xml file. Right click on this file, look for the option to Open with, and open with Notepad. Once open, find the terrain mesh setting and reset it from 0 to 2. Save and exit. Enjoy your new higher fps.
k im on this thing called search results page but i cant nfind where u changge the settingto find hidden files?