Jump to content


Engine sounds keep disappearing


  • This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

AngryH #1 Posted Jun 07 2011 - 05:49

    Sergeant

  • Players
  • 6785 battles
  • 108
  • Member since:
    05-19-2011
Self explanatory.  I keep losing my engine sounds since the server restart before last.  All I hear is the treads clacking.  It's very annoying.

Sometimes it's like they lag and take a while to load in at the start of a round, which makes no sense but then again there are a lot of things in this game that, being stored on my machine, should not be effected by lag but are anyway.  But since this last restart more and more I'm just going entire rounds with no engine sounds whatsoever.

Please sort this out.  It absolutely massacres the ambience of matches, and it removes an important bit of feedback when you're driving.

amade #2 Posted Jun 07 2011 - 06:06

    Major

  • Beta Testers
  • 13149 battles
  • 2,542
  • [RIP-B] RIP-B
  • Member since:
    07-16-2010
Intermittently disappearing engine sounds have been prevalent since way back in beta. I don't think it has anything to do with the regular server maintenances. It was supposed to have been fixed in one of the past patches, but I still get this bug now and then even though it doesn't happen as frequently as it used to.

gunney42 #3 Posted Jun 07 2011 - 18:39

    First lieutenant

  • Beta Testers
  • 16784 battles
  • 820
  • Member since:
    04-12-2011
I have had the opposite. I been having phantom tank sounds every so often. I have found at times it sounds like I have a tank or 2 behind me moving then I go look and there is nobody there and those sounds remain there for the whole make sounding they are in the same spot. I can move and come back and hear the sounds of the engines. In a match it does get a bit annoying.

GoldPile #4 Posted Jun 13 2011 - 01:43

    Corporal

  • Players
  • 10344 battles
  • 21
  • [-FOG-] -FOG-
  • Member since:
    03-29-2011
I have had the Phantom Tank noise & disappearing tank noise aswell. The engine noise goes away the most on my M7 Priest. & those Phantom Tank noises I usually hear during the timer countdown... Which is quite odd.

xcmanII #5 Posted Jun 13 2011 - 21:18

    Staff sergeant

  • Players
  • 13398 battles
  • 369
  • Member since:
    04-26-2011
I get the same bug and i also get another where u keep hearing the engine sounds when there is no tank around and its just me statiinary. The stationary sound is different from the moving sound and i keep hearing the moving sound. It gets really annoying just hearing that low groan

xcmanII #6 Posted Jun 13 2011 - 21:19

    Staff sergeant

  • Players
  • 13398 battles
  • 369
  • Member since:
    04-26-2011

View PostGoldPile, on Jun 13 2011 - 01:43, said:

I have had the Phantom Tank noise & disappearing tank noise aswell. The engine noise goes away the most on my M7 Priest. & those Phantom Tank noises I usually hear during the timer countdown... Which is quite odd.
Wat is a phantom tank noise.

GearaDoga #7 Posted Jun 13 2011 - 23:07

    Major

  • Players
  • 8517 battles
  • 2,611
  • [WIH] WIH
  • Member since:
    03-26-2011

View Postipwndulstnght, on Jun 13 2011 - 21:19, said:

Wat is a phantom tank noise.

You hear a tank engine running (in addition to your own), it sounds like it's really close to you, but you're alone in a field.  Phantom tank noise.

xcmanII #8 Posted Jun 14 2011 - 03:11

    Staff sergeant

  • Players
  • 13398 battles
  • 369
  • Member since:
    04-26-2011

View PostGearaDoga, on Jun 13 2011 - 23:07, said:

You hear a tank engine running (in addition to your own), it sounds like it's really close to you, but you're alone in a field.  Phantom tank noise.
Oh yeah, i hate those "phantom tanks". Hearing the engine running the entire time even when no one is around and its not ur engine is so annoying

Cavadus #9 Posted Jun 21 2011 - 18:32

    Staff sergeant

  • Players
  • 3298 battles
  • 414
  • Member since:
    03-17-2011
I'm getting this bug exactly as the OP describes but I think it's actually been getting worse.  I just went an entire match without engine sounds for my Tiger whereas before it would just be delayed a few minutes before kicking in.

Tuco22 #10 Posted Aug 09 2011 - 00:01

    Major

  • Beta Testers
  • 10682 battles
  • 9,906
  • [BULLS] BULLS
  • Member since:
    07-10-2010
Ok sry for the bump but ive been playing my Jagdpanther for the last few days (30 or so battles) and i dont think ive heard my engine in a single one of them. All i hear are my tracks clacking like the op... Any fix for this?




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users