Jump to content


Game freezes at battle loading.


  • Please log in to reply
42 replies to this topic

rixell #1 Posted May 27 2016 - 05:03

    Corporal

  • -Players-
  • 13982 battles
  • 28
  • [-RH-] -RH-
  • Member since:
    09-10-2014
Was working yesterday but today after I press the battle button, the progress bar goes to about 90% and freezes before the battle countdown starts. I tried uninstalling and re-installing but it still freezes. I have no mods and if I try to Ctrl-Alt-Del it goes to a white screen and I have to re boot in order to un lock. Anyone else experiencing this???

ShutUp_Karl #2 Posted May 27 2016 - 05:06

    First lieutenant

  • -Players-
  • 39257 battles
  • 572
  • [11BAT] 11BAT
  • Member since:
    09-13-2015
Not exactly that bad, but I get a in game warning message that I have run out of memory...  Never had that happen prior to this latest update

Edited by Spc4_Arndts, May 27 2016 - 05:07.


Sofa_King_Awesome #3 Posted May 27 2016 - 05:23

    Corporal

  • Players
  • 26549 battles
  • 38
  • Member since:
    10-02-2012
exact thing is happening for me, was working fine the morning of the update but that night it stopped working and still wont work, still trying to figure out whats wrong 

PeeperTom #4 Posted May 27 2016 - 05:27

    Private

  • -Players-
  • 2941 battles
  • 1
  • Member since:
    12-05-2014
Same problem for me, hopefully wargaming gets this fixed soon. I am a little salty that I enabled my 300% crew xp boost then find out the game isn't loading.

HOFBRAUMAN #5 Posted May 27 2016 - 05:29

    Corporal

  • Players
  • 24851 battles
  • 16
  • [XCOM3] XCOM3
  • Member since:
    07-20-2013

Same Dam Problem!!!!

 

 



Vauntin #6 Posted May 27 2016 - 05:56

    Staff sergeant

  • Players
  • 30535 battles
  • 456
  • Member since:
    10-05-2013
Yep... $5 says we don't get reimbursed for the lost premium time for the problem that THEY CREATED...

Fire_Ball_XL5 #7 Posted May 27 2016 - 06:10

    Private

  • -Players-
  • 6823 battles
  • 1
  • Member since:
    04-07-2014
Add me to the list with the same problem

FireNTheBowl #8 Posted May 27 2016 - 06:13

    Private

  • Players
  • 19561 battles
  • 1
  • [WCTNT] WCTNT
  • Member since:
    09-04-2011
same here

CageyMoose #9 Posted May 27 2016 - 06:15

    Private

  • -Players-
  • 11243 battles
  • 6
  • Member since:
    03-15-2015
Experiencing the same problem too.

rixell #10 Posted May 27 2016 - 06:20

    Corporal

  • -Players-
  • 13982 battles
  • 28
  • [-RH-] -RH-
  • Member since:
    09-10-2014
OK, so I fixed my game. I clicked the little arrow next to the play button when you start the game launcher and selected "launch the game with reset graphic settings" then exited it. I then did the same thing but selected "launch game in safe mode" it let me play after that and just to see, I exited the game and launched it normally and no problems. Hope this works for you guys.

gatophattai #11 Posted May 27 2016 - 06:23

    Private

  • Players
  • 65847 battles
  • 5
  • [4HIM3] 4HIM3
  • Member since:
    04-12-2013

Same problem. Update 9.15 was working fine yesterday on my Win 10 desktop computer. Today, I notice the difference in that there is video at connect screen. Once connected and my game freezed at battle loading screen at about 90%. Try to restart or shut off and turn back on my computer and still got the same problem 5 times consecutively when I got to battle loading screen. I am thinking about uninstall and re-install WOT, but after reading that people already tried this to no success, I am not going through the trouble of doing it. I am going to just report that I have the same problem and hope that WOT can fix it soon. Lost a day of game time.

 

Update: I saw the solution by rixell in the post above me and try it. Now, I got past the battle loading screen freeze problem and got to enter a game. Thanks rixell for the post.


Edited by gatophattai, May 27 2016 - 06:38.


Pak_42 #12 Posted May 27 2016 - 06:31

    Corporal

  • Players
  • 39143 battles
  • 22
  • Member since:
    03-27-2011

Similar issues here. Worked yesterday pretty good except for the obligatory 1st game freeze apparently. Today played one game, then froze, restart & reconnect many times, then freezes in garage numerous times....I did turn off VB addidt & that helped yesterday, but not today....hmmmmm hope it gets fixed soon ;-)

 



rixell #13 Posted May 27 2016 - 06:33

    Corporal

  • -Players-
  • 13982 battles
  • 28
  • [-RH-] -RH-
  • Member since:
    09-10-2014

View PostPak_42, on May 27 2016 - 06:31, said:

Similar issues here. Worked yesterday pretty good except for the obligatory 1st game freeze apparently. Today played one game, then froze, restart & reconnect many times, then freezes in garage numerous times....I did turn off VB addidt & that helped yesterday, but not today....hmmmmm hope it gets fixed soon ;-)

 

 

See my post above. It may help you, it fixed my issue.

Tim_in_Tucson #14 Posted May 27 2016 - 06:34

    Corporal

  • Players
  • 35767 battles
  • 47
  • [TAC65] TAC65
  • Member since:
    08-31-2012

Add me to the list!  Yesterday morning it worked fine.  After work in the evening, I couldn't enter battles, and had to reboot my whole system.  It makes me feel better to know that I'm not the only one to experience this horrible, frustrating problem...But only a little better.  This is my second night of not being able to play.  Will WoT make up for my lost Premium time?

 



Andreas007 #15 Posted May 27 2016 - 06:57

    Captain

  • Players
  • 49917 battles
  • 1,607
  • Member since:
    01-11-2013

http://forum.worldof...for-a-solution/

 

It's a very easy fix!

 

^ This ended up as a one-time fix only, so try this:

 

"Nvidia users try this. It worked for me, although I have no idea why. Found it in a thread about the last patch:

 

bug in the nvidia drivers.

 

easy to fix. no need to uninstall.

 

go to the nvidia control panel,

manage 3d settings

power management mode: prefer maximum performance"


Edited by Andreas007, May 27 2016 - 19:02.


rixell #16 Posted May 27 2016 - 07:07

    Corporal

  • -Players-
  • 13982 battles
  • 28
  • [-RH-] -RH-
  • Member since:
    09-10-2014

View PostAndreas007, on May 27 2016 - 06:57, said:

http://forum.worldof...for-a-solution/

 

It's a very easy fix!

 

I had no issues launching or updating, it would just freeze while trying to enter a battle.

tr3bob #17 Posted May 27 2016 - 16:53

    Private

  • Players
  • 17712 battles
  • 2
  • [AR-51] AR-51
  • Member since:
    01-25-2014

View Postrixell, on May 27 2016 - 04:03, said:

Was working yesterday but today after I press the battle button, the progress bar goes to about 90% and freezes before the battle countdown starts. I tried uninstalling and re-installing but it still freezes. I have no mods and if I try to Ctrl-Alt-Del it goes to a white screen and I have to re boot in order to un lock. Anyone else experiencing this???

 

same issue...was playing fine last night and today exact same problem...incredibly annoying

Andreas007 #18 Posted May 27 2016 - 18:11

    Captain

  • Players
  • 49917 battles
  • 1,607
  • Member since:
    01-11-2013

View Postrixell, on May 26 2016 - 23:07, said:

 

I had no issues launching or updating, it would just freeze while trying to enter a battle.

 

That is what happened to me and the provided solution fixed it.

It ended up as a one-time fix, so try this:

 

"Nvidia users try this. It worked for me, although I have no idea why. Found it in a thread about the last patch:

 

bug in the nvidia drivers.

 

easy to fix. no need to uninstall.

 

go to the nvidia control panel,

manage 3d settings

power management mode: prefer maximum performance"

 

It is working so far.


Edited by Andreas007, May 27 2016 - 19:01.


Civilized_Barbarian #19 Posted May 27 2016 - 19:02

    Staff sergeant

  • Beta Testers
  • 54126 battles
  • 478
  • Member since:
    11-18-2010
I installed the Latest Nvidia driver + "launch the game with reset graphic settings"  ... its seam it fixed the problem

grandpadave #20 Posted May 27 2016 - 20:25

    Private

  • Players
  • 11509 battles
  • 8
  • [MBB] MBB
  • Member since:
    04-30-2013
I have the problem freezing at 90% of battle load, but my config file does NOT have an extra space in the update record. <sigh> Still waiting for a fix from Wargaming.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users