Jump to content


Investigating Reports of Lag


  • Please log in to reply
224 replies to this topic

NyxWGA #1 Posted Dec 19 2016 - 05:07

    Player Experience Supervisor

  • Administrator
  • 22 battles
  • 121
  • [WGA-B] WGA-B
  • Member since:
    10-03-2013

Hi folks. We're currently receiving reports of lag that we are investigating. Sorry for the inconvenience!

 

 

Update - 

"Hello tankers, Just to update you all on the server issues that players have been experiencing; Please know that our Dev team is looking into the potential cause of this issue and we do expect server adjustments to be made to alleviate any lag or packet loss due to this issue. The idea is to roll out fixes very soon so everyone can enjoy the Holiday event. 

 

Thank you for your patience and understanding in this matter."


Edited by GhostPrime, Dec 19 2016 - 21:26.


Demonic_Angel_of_Death #2 Posted Dec 19 2016 - 05:10

    Captain

  • Players
  • 2142 battles
  • 1,857
  • [DEMON] DEMON
  • Member since:
    09-29-2012
And yet the Auto-Aim Penetration indicator, which is a part of the game, and not a user effected portion, goes unnoticed... 

Edited by Demonic_Angel_of_Death, Dec 19 2016 - 05:10.


KINGCAYO #3 Posted Dec 19 2016 - 05:10

    Sergeant

  • Players
  • 17322 battles
  • 147
  • [TRETA] TRETA
  • Member since:
    06-21-2012
Was playing a match and only our team lagged. Guess what? We got ****** because we couldn't move.

Colddawg #4 Posted Dec 19 2016 - 05:12

    Major

  • Players
  • 41102 battles
  • 3,648
  • [RS] RS
  • Member since:
    07-12-2010
If you have a SSD a quick fix is to close the game and relaunch it.  This will leave you sitting for about 30-45 seconds but it's better than 5 minutes of lagged issues.

TLWiz #5 Posted Dec 19 2016 - 05:19

    Major

  • -Players-
  • 15785 battles
  • 8,777
  • [DSSRT] DSSRT
  • Member since:
    12-26-2014

View PostColddawg, on Dec 19 2016 - 05:12, said:

If you have a SSD a quick fix is to close the game and relaunch it.  This will leave you sitting for about 30-45 seconds but it's better than 5 minutes of lagged issues.

 

Good info, I will try this next time.  It hit me again today as well as once yesterday.  FPS and Ping both fine.  Try to move tank and the treads just spin and you can't do anything.

Perma_Chatbanned_Hacker #6 Posted Dec 19 2016 - 05:21

    Major

  • Players
  • 12357 battles
  • 2,835
  • Member since:
    03-09-2014
lol'd

Raxter54 #7 Posted Dec 19 2016 - 05:40

    Corporal

  • -Players-
  • 3243 battles
  • 64
  • Member since:
    05-22-2016

Had a battle in Mountain Pass a while ago, entire team experienced about 30-40 seconds of sever lag, couldn't control vehicles. Not sure if other team experienced it, but no one on my team received any damage, so must have been both sides....

 



DannyS76 #8 Posted Dec 19 2016 - 05:47

    Corporal

  • Players
  • 15599 battles
  • 67
  • [_CIA_] _CIA_
  • Member since:
    10-17-2013
I, fortunately, haven't had a lag problem, but many in my clan have been experiencing it lately.

Insurrectional_Leftist #9 Posted Dec 19 2016 - 05:58

    Major

  • Players
  • 42167 battles
  • 5,445
  • Member since:
    05-23-2013

View PostNyxWGA, on Dec 19 2016 - 04:07, said:

Hi folks. We're currently receiving reports of lag that we are investigating. Sorry for the inconvenience!

 

Massive! Battle on himmelsdorf. The entire was locked up frozen, could not move!!! You could type in chat, but you could not move! Your tank would just vibrate. Or the whole screens lock up.  It lasted 40 seconds solid. Everyone was paralyzed. It like the game was about to collapse. We lost an entire game over it!!!

 

is that's what is affecting the Match Maket an these horrendous losing streaks??  Cause it's bad! MM is toast !! With the server!

 

ps there are some other bugs happening too. People are getting server cursors pop up on their aim recticles, AND they Cannot zoom out.  

 

Server has has been going nuts !!



RainingShrapnel #10 Posted Dec 19 2016 - 06:01

    Private

  • -Players-
  • 2970 battles
  • 5
  • Member since:
    12-09-2016

Just bought a tank for $49 E25 came with 3 days of LAG and HIGH ping rates in the upper 100's sometimes 240 ping rate.

Un modded whatever I had (aslains) but it apparently started with the new Swedish Line and the Holiday missions

I reinstalled a fresh copy and getting the same high ping rate

I scanned for virus' and I rebooted all my equipment, reinstalled the firmware for the router

Nothing in helping

Wot is causing 52% cpu and 74% on my physical memory



Insurrectional_Leftist #11 Posted Dec 19 2016 - 06:05

    Major

  • Players
  • 42167 battles
  • 5,445
  • Member since:
    05-23-2013

It's been very difficult playing all weekend. Ping has been high, tanks difficult to control, hard to play etc. 

Many people telling me how they locked up in battle, could not move.  



BigDollarBillz #12 Posted Dec 19 2016 - 06:07

    Captain

  • Players
  • 28383 battles
  • 1,034
  • [SBW] SBW
  • Member since:
    08-28-2011
Have had several games where half the team loses control of their tanks.

iceman431970 #13 Posted Dec 19 2016 - 06:13

    Corporal

  • Players
  • 57815 battles
  • 22
  • [DA] DA
  • Member since:
    03-23-2013

don't know if this is a lag issue, but I have had my tank freeze up, then start skipping  back and forth, then turret starts turning in circles then whole tank just slides across map.

in another battle I was in a platoon and both of us lagged out and had to reboot game.



nekojima #14 Posted Dec 19 2016 - 06:20

    Captain

  • Players
  • 33808 battles
  • 1,118
  • [REL-A] REL-A
  • Member since:
    09-05-2012

The lag we've encountered tonight, and the last few days since 9.17, has been server-side lag. It is not lag related to graphics, internet connection or routing. Just had another massive lag spike at around 12:10am EST. Seemed to effect the entire team, or the vast majority of our team, based on the chat.

 



iceman431970 #15 Posted Dec 19 2016 - 06:21

    Corporal

  • Players
  • 57815 battles
  • 22
  • [DA] DA
  • Member since:
    03-23-2013

raining shrapnel you got ripped off to start with paying $49.00 for the e25.

i have spent alot of money on this game, and its either piss poor match making,spiking pings on a T! connection i have. or the infamous RNG recurring issue.

but they wont give a squat of piss once they get your money.



country_boy1 #16 Posted Dec 19 2016 - 06:41

    First lieutenant

  • Players
  • 19692 battles
  • 955
  • [DICE] DICE
  • Member since:
    10-24-2013
Start tanks and 86 ping on both. Start a game and lag out. Return to garage and ping is running about 260-290ish. Hit the drop down box and it goes back to 86ish. Repeat and try like 4 game like that. Turn tanks off.

OXEN_HeavyGUN #17 Posted Dec 19 2016 - 08:36

    Sergeant

  • Players
  • 25271 battles
  • 175
  • [PSS9] PSS9
  • Member since:
    02-19-2013
yes it has been a factor. thank you . 

BajaJames #18 Posted Dec 19 2016 - 09:08

    Captain

  • Players
  • 60183 battles
  • 1,218
  • [SC4R] SC4R
  • Member since:
    10-29-2012
Had quite a bit of server side lag. Funny part was everyone's chat was still working but many were reporting a lag spike about 20 sec long

driesp #19 Posted Dec 19 2016 - 10:03

    Major

  • Players
  • 29496 battles
  • 2,054
  • [ORYX] ORYX
  • Member since:
    07-14-2012

View PostDemonic_Angel_of_Death, on Dec 19 2016 - 12:10, said:

And yet the Auto-Aim Penetration indicator, which is a part of the game, and not a user effected portion, goes unnoticed... 

 

How does this relate to the lag issue?

driesp #20 Posted Dec 19 2016 - 10:04

    Major

  • Players
  • 29496 battles
  • 2,054
  • [ORYX] ORYX
  • Member since:
    07-14-2012

View PostBajaJames, on Dec 19 2016 - 16:08, said:

Had quite a bit of server side lag. Funny part was everyone's chat was still working but many were reporting a lag spike about 20 sec long

 

We had the same thing in a tournament, both teams experienced severe lag spikes but comms was unaffected...




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users