Jump to content


Horrendous lag spikes since 9.17.1 update

lag

  • Please log in to reply
120 replies to this topic

SpamNCan #41 Posted Mar 15 2017 - 16:03

    Corporal

  • Players
  • 8949 battles
  • 41
  • [TAW] TAW
  • Member since:
    03-30-2014
Just posting about it on social media, stop paying any $ to them and reverse any recent charges. WG isn't going to lift a finger until it costs them. You expect more from a Russian company? At this point I've given up loading the client until a resolution is released. RIP US player count.

Edited by SpamNCan, Mar 15 2017 - 16:05.


zigguart #42 Posted Mar 15 2017 - 17:35

    Corporal

  • -Players-
  • 8178 battles
  • 17
  • Member since:
    03-29-2016
For me at least, It seems to be a network issue.  I just played 10 games to get the missions done and there was no lag.  It was the same as yesterday, the morning game play was fine but the night time game play blew chunks. I would say its a bad server issue but the packet loss was coming from the three hops in the middle.  At any rate it sux, I wont be able to play during the day for the rest of the week.  Hopefully they get there head out of there [edited].

Styo #43 Posted Mar 15 2017 - 17:36

    First lieutenant

  • Beta Testers
  • 17643 battles
  • 954
  • [-NK-] -NK-
  • Member since:
    08-11-2010

View PostStyo, on Mar 14 2017 - 20:57, said:

 

Hey Dance, fellow IT guy here. 

 

At the company I work for, if we get more than 3 tickets related to "poor connection" or "service not available" we jump on the issue right away. You guys need to be proactive and have a dashboard of the load/networking traffic to your data center from various locations. Customers like myself pay for a service to be provided, that is a lag free game. You guys pay an ISP to provide this service for us, which would involve providing customers lag free gaming. If our expectations are not met, you should be consulting with your ISP to provide a better service. The problem with the "it helps to have actual support tickets" makes us think that you are only going to look at it if it's affecting 1,000 customers and not 100. That's the wrong approach. Even if this was affecting 10 customers, you guys should be able to be proactive and resolve the issue before customers start complaining on a daily basis.

 

Considering this has been happening for over a week, those affected should receive some sort of compensation. Why? We pay for a service that we are simply not receiving. If the issue is on your ISP's end, then your legal department needs to handle that with your ISP and they need to provide some sort of compensation to you, i.e a fat check.

 

It took me less than 5 minutes to;

1. Ensure the issue is not on my end.

2. Ensure the issue is not with my ISP.

3.  Come to the conclusion that the issue is on WG or their ISP's end. 

 

We don't buy premium to troubleshoot issues that occur. This is why we pay you, to provide us the best service. There needs to be some sort of SLA for issues like this. Also, I'm curious if you can pull a log of online players on the East Server. I'd bet money that the number of players would be lower. 

 

Just my .02 as an IT guy.

 

Real shame that a Wargaming employee has not responded to this yet. Sure I understand that maybe your not allowed to say anything, but I know for damn sure you are able to state the fact that;

1. There is a networking issue

2. You are working to resolve the issue, however there is no ETA for the fix


Edited by Styo, Mar 15 2017 - 17:37.


RuthlessGerman #44 Posted Mar 16 2017 - 00:25

    Private

  • Players
  • 23033 battles
  • 7
  • [GSH] GSH
  • Member since:
    01-21-2013
Been having lag spikes all week too. Last night I found my tank going one way, and not responding to turns.
Tried a couple games today, same stuff. I peak around building, and tank keep move out further, of course I get shot.
Try pulling back, no response, and I sit getting  shot over and over, finally able to get cover.

This really pisses me off as its wasting my premium account away.
 

sobe89 #45 Posted Mar 16 2017 - 01:24

    Corporal

  • Beta Testers
  • 18676 battles
  • 12
  • Member since:
    01-23-2011
I have had lag/ping issues last night and tonight. I have always had around 35ms, just tonight I'm hovering around 60ms with spikes easily past 130ms, no way I can stream this as it sits. Hell I don't even wanna pressure myself into playing just to get the daily missions done because the rage will get real.

zigguart #46 Posted Mar 16 2017 - 02:38

    Corporal

  • -Players-
  • 8178 battles
  • 17
  • Member since:
    03-29-2016

It was playable up to 9:00 est time tonight then the connection just dropped right out for me. What really pisses me off is they are not recognizing that it is on them.  I sent them the wgc log file that showed their packet loss. I to feel like its time to drop the premium account when it comes around.  Maybe we should stop playing until the next patch comes out.

 



Liberty75 #47 Posted Mar 16 2017 - 02:49

    First lieutenant

  • Players
  • 43549 battles
  • 773
  • [ORDER] ORDER
  • Member since:
    07-30-2012
This lag is becoming unbearable.

Styo #48 Posted Mar 16 2017 - 03:22

    First lieutenant

  • Beta Testers
  • 17643 battles
  • 954
  • [-NK-] -NK-
  • Member since:
    08-11-2010

View PostLiberty75, on Mar 15 2017 - 20:49, said:

This lag is becoming unbearable.

 

Especially during the T8 tank mission.

zigguart #49 Posted Mar 16 2017 - 03:27

    Corporal

  • -Players-
  • 8178 battles
  • 17
  • Member since:
    03-29-2016
I am doing everything they suggested now, to get to the next step in the process.  I also linked this forum page in a reply telling them it is not just me.  Their solution is BS and I doubt that a clean install will solve the problem but [edited]it, ill just download WoT instead of watching youtube tonight.

beachead08 #50 Posted Mar 16 2017 - 04:55

    Corporal

  • -Players-
  • 21399 battles
  • 45
  • [FD_UP] FD_UP
  • Member since:
    07-31-2014

I have been vicious lag spikes lately.  shoot at a tank think i missed and 1 sec later it gets hit.  Stop on a corner only to roll past and so on.  It has been bad to the point I quit playing when it acts up.  I have checked my connections and it seems fine on this end

THis has to be corrected



black_colt #51 Posted Mar 16 2017 - 23:20

    Captain

  • -Players-
  • 3359 battles
  • 1,684
  • Member since:
    01-11-2015

There is a dedicated Topic for this - http://forum.worldof...ad-this-thread/

 

Why not go there and help out by giving WarGaming the correct information that they need ...



zigguart #52 Posted Mar 17 2017 - 14:54

    Corporal

  • -Players-
  • 8178 battles
  • 17
  • Member since:
    03-29-2016

Block Quote

Hi zigguart,

Thank you for your reply.

This just came up yesterday and our developers are aware of an issue where the players are experiencing a lot of lag in game specifically on the East server. Once the issue has been properly diagnosed our dev team will release a fix in an upcoming patch.

We shall contact you for additional information if needed, and we sincerely appreciate your interest in the improvement of World Of Tanks.

If you have any further questions of concerns please check out our knowledgebase articles

Best Regards,

Haylee Halvorson

Wargaming.Net Support

 

They finally admit there is a Problem guys, we can expect a fix in the next few months!



charley2222 #53 Posted Mar 17 2017 - 19:19

    Captain

  • Players
  • 27748 battles
  • 1,010
  • Member since:
    09-27-2013
just comeback 2 day ago  , and is just terrible the server have  spike lag on random game but in average something not working the game freeze and  lag , 6 month ago  everything are fine :(, have any issue to other game , already make some speed test and everything is fine no packet loss ,  wot have again something fail :(

Newjackred #54 Posted Mar 17 2017 - 19:34

    Corporal

  • Players
  • 16323 battles
  • 28
  • Member since:
    07-19-2012
Will something be done about this? The game in it's current state is unplayable for me. My broadband and PC are both top notch. Clearly it's on your end, so please sort it out asap... everything was running fine for me up until i installed the latest patch. 

RolandTGunner #55 Posted Mar 17 2017 - 19:37

    Staff sergeant

  • Players
  • 20981 battles
  • 340
  • Member since:
    01-05-2013
Ping issues here too. Makes it difficult to play peak-a-boom for sure....

zigguart #56 Posted Mar 17 2017 - 23:44

    Corporal

  • -Players-
  • 8178 battles
  • 17
  • Member since:
    03-29-2016
Well having them admit there is an issue, is the first good sign.  I did everything they asked me to do in the ticket.  I suggest everyone file a ticket now, so they have a better sense of how many people are affected.  The more that file the more likely they will throw coin at the problem to fix it. 

SKurj #57 Posted Mar 18 2017 - 03:13

    First lieutenant

  • Beta Testers
  • 10723 battles
  • 861
  • Member since:
    09-05-2010
ping usually stable below 100, last few days i see occasional red lights, tonight i see ping going from 60 to 1k+ and back again and i can sure feel it in the controls.  WG its not gonna go away by itself....

MassChief1 #58 Posted Mar 18 2017 - 21:55

    Corporal

  • Players
  • 20855 battles
  • 36
  • [DHAST] DHAST
  • Member since:
    06-10-2012

LAG LAG LAG LAG RUBBERBANDING

 

Will WG at least respond to the damn posts???



R4VEN818 #59 Posted Mar 19 2017 - 04:58

    Corporal

  • -Players-
  • 6272 battles
  • 26
  • Member since:
    08-02-2015

my connection is usually around 30-40, and now i get spikes of 400+, sometimes 999. controls are unresponsive, bad delays in shots, tank either turns way too much, or goes too far forward. this is getting really annoying. 

 

ive reset modem, called internet provider, and they tested the connection, and sent someone out. its not on my side. i even gotten a new modem. please fix this issue.


Edited by R4VEN818, Mar 19 2017 - 05:00.


Luca_Folf #60 Posted Mar 19 2017 - 05:42

    Sergeant

  • Players
  • 19219 battles
  • 162
  • [2HARM] 2HARM
  • Member since:
    05-19-2011
i haven't noticed massive lag spike issues untill tonight starting around 8pm MST, my average ping runs around on 100 each server and for the past 2 hours i have been watching it jump all over the place making the game nearly unplayable





Also tagged with lag

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users