Jump to content


Ping and lag


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

PapaFlash #1 Posted Mar 09 2017 - 20:58

    Private

  • -Players-
  • 24 battles
  • 1
  • Member since:
    02-26-2017
I tried to like this game. I really did. But it's impossible to play with pings in excess of 500 and several seconds of lag. It's not me. I get 200 down and 20 up. No problem with WT or DCS. This is on you WG. Adios.

killer5740 #2 Posted Mar 09 2017 - 21:41

    Corporal

  • -Players-
  • 17701 battles
  • 23
  • [5IB] 5IB
  • Member since:
    03-24-2015
had the same problem, this is what I did, I reset my factory settings on my computer, works fine now.

Fodder_2016 #3 Posted Mar 10 2017 - 02:20

    Staff sergeant

  • -Players-
  • 9355 battles
  • 337
  • Member since:
    01-23-2016
I've never seen so much lag/stutter before today's micro-patch.  And the spikes I've noticed are only 100ms or so.

_Brew_ #4 Posted Mar 10 2017 - 17:18

    First lieutenant

  • Players
  • 13834 battles
  • 625
  • Member since:
    07-13-2012

View PostFodder_2016, on Mar 09 2017 - 20:20, said:

I've never seen so much lag/stutter before today's micro-patch.  And the spikes I've noticed are only 100ms or so.

 

Exact same for me.

 

I live in the mid-Atlantic on the East Coast.  Normally I was between 80 and 90 ms and it was stable.  After the micropatches the ping reads 40-60 ms (that's what it used to read for me years ago, last year the ping went up for some reason, but at least it was stable), however, the new low ping brought with it spikes up to 100ms.  Normally 100ms is still playable, but for whatever reason these spikes cause rubberband effects on my tank's movement, delayed response from controls, inability to fire the gun, and enemies teleporting around the map.

 

The funny thing is this only happens on NA East.  I played for 2 hours last night on NA West and didn't experience any of this lag.  So I think WG screwed something up with their NA East server.



Fodder_2016 #5 Posted Mar 10 2017 - 18:14

    Staff sergeant

  • -Players-
  • 9355 battles
  • 337
  • Member since:
    01-23-2016

View Post_Brew_, on Mar 10 2017 - 17:18, said:

 

The funny thing is this only happens on NA East.  I played for 2 hours last night on NA West and didn't experience any of this lag.  So I think WG screwed something up with their NA East server.

 

I play exclusively on USW and I experienced the spikes/stutter there yesterday.  Very odd.

_Brew_ #6 Posted Mar 10 2017 - 22:03

    First lieutenant

  • Players
  • 13834 battles
  • 625
  • Member since:
    07-13-2012

View PostFodder_2016, on Mar 10 2017 - 12:14, said:

 

I play exclusively on USW and I experienced the spikes/stutter there yesterday.  Very odd.

 

I got spikes on NA West now too.  The patch screwed something up.  I've been going back and forth in my support ticket with them and they have had me try everything under the Sun.  None of it worked.  The problem is not on my end.  They need to do server maintenance.

Fodder_2016 #7 Posted Mar 11 2017 - 01:26

    Staff sergeant

  • -Players-
  • 9355 battles
  • 337
  • Member since:
    01-23-2016
I just tried playing USW and it's still messed up. To hell with this. I'll check it next week.

BB_INFERNO #8 Posted Mar 11 2017 - 09:05

    Corporal

  • -Players-
  • 5627 battles
  • 10
  • [H-D] H-D
  • Member since:
    07-16-2013
From the hours of 7PM EST - 11PM EST is when the lag spikes start...When the servers start to die down due to people logging out for the night, they become more stable....Possibly a underpowered server being used here....

mel661 #9 Posted Mar 16 2017 - 02:13

    Private

  • Players
  • 17871 battles
  • 4
  • [A4LYS] A4LYS
  • Member since:
    09-29-2012
Fix your game soon WG we all got so much lag since last micro patch !! we cant play anymore....this is so frustating




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users