Jump to content


Lag on Central Server


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

AttilaTheHam #1 Posted Aug 24 2017 - 02:37

    Private

  • Players
  • 43758 battles
  • 9
  • [8CH] 8CH
  • Member since:
    02-05-2013

The "rubber banding" in the game since you turned on the new central server is so bad any long range tank is horrible to play. You literally have to wait for an enemy to stop driving to have any chance to hit him, other than guessing on the lead AND now the lag as well (which may or may not happen because it is so unpredictable). You really have to get lucky.

I've grown extremely tired of getting killed while I wait for my reticle to move where I point it, (yes, split seconds count in this fast paced game).

 

Please stop being so cheap and go back to E and W servers. There was nothing wrong with the game the way it was. Now it is definitely running poorly.



MountainLion1 #2 Posted Aug 24 2017 - 02:42

    First lieutenant

  • -Players-
  • 18305 battles
  • 968
  • [TMBPK] TMBPK
  • Member since:
    10-13-2014
I really like the new merge, my ping and packet loss has never been so good. Thanks Wargaming, keep up the good work. See y'all on the battlefield.

LeaveIT2Beaver #3 Posted Aug 24 2017 - 03:17

    Major

  • -Players-
  • 28202 battles
  • 7,065
  • [BRIG] BRIG
  • Member since:
    07-04-2014

View PostAttilaTheHam, on Aug 23 2017 - 20:37, said:

The "rubber banding" in the game since you turned on the new central server is so bad any long range tank is horrible to play. You literally have to wait for an enemy to stop driving to have any chance to hit him, other than guessing on the lead AND now the lag as well (which may or may not happen because it is so unpredictable). You really have to get lucky.

I've grown extremely tired of getting killed while I wait for my reticle to move where I point it, (yes, split seconds count in this fast paced game).

 

Please stop being so cheap and go back to E and W servers. There was nothing wrong with the game the way it was. Now it is definitely running poorly.

 

Where are you playing from?

Steeljaw_MajT #4 Posted Aug 24 2017 - 03:21

    Major

  • Players
  • 17344 battles
  • 2,195
  • [-NHL-] -NHL-
  • Member since:
    02-02-2013

View PostLeaveIT2Beaver, on Aug 23 2017 - 20:17, said:

 

Where are you playing from?

 

That was my thought also.  The ping on Central has averaged between 40- 60 and is running 10-15 less then I was seeing on East or West and haven't been seeing any Christmas Treeing or rubber banding.



Slone #5 Posted Aug 24 2017 - 03:43

    Staff sergeant

  • Players
  • 16902 battles
  • 480
  • [DD-S] DD-S
  • Member since:
    05-30-2011
I agree, you can't possibly be having a problem because a couple people anecdotally have been having no issues. So obviously you just have to decide to 'get gud'.

Browncow13 #6 Posted Aug 24 2017 - 04:10

    Captain

  • Players
  • 20873 battles
  • 1,100
  • [T-GBU] T-GBU
  • Member since:
    01-11-2013
UPDATE MS

AttilaTheHam #7 Posted Sep 01 2017 - 01:44

    Private

  • Players
  • 43758 battles
  • 9
  • [8CH] 8CH
  • Member since:
    02-05-2013

View PostLeaveIT2Beaver, on Aug 23 2017 - 21:17, said:

 

Where are you playing from?

 

Southwestern Ontario, Canada. 8 hours drive from Chicago.

And my machine is always fully updated.


Edited by AttilaTheHam, Sep 01 2017 - 01:45.


landedkiller #8 Posted Sep 01 2017 - 03:16

    Captain

  • -Players-
  • 7783 battles
  • 1,404
  • Member since:
    04-01-2013
I am getting weird lag I will go from 50 to 999 sometimes and my tank will have delayed responses and I live in the central us so it is very weird to be having lag problems when the server is supposed to be central

Dave_58 #9 Posted Sep 01 2017 - 12:24

    Corporal

  • Players
  • 36266 battles
  • 40
  • [ICB] ICB
  • Member since:
    02-26-2012

View PostAttilaTheHam, on Aug 24 2017 - 02:37, said:

The "rubber banding" in the game since you turned on the new central server is so bad any long range tank is horrible to play. You literally have to wait for an enemy to stop driving to have any chance to hit him, other than guessing on the lead AND now the lag as well (which may or may not happen because it is so unpredictable). You really have to get lucky.

I've grown extremely tired of getting killed while I wait for my reticle to move where I point it, (yes, split seconds count in this fast paced game).

 

Please stop being so cheap and go back to E and W servers. There was nothing wrong with the game the way it was. Now it is definitely running poorly.

 

Playing from Toronto, noticed same issues as you. Before server merge I played east no probs and west if east was down. Other than slightly higher ping West was fine to play on, much superior to central. It's forcing me to play arty more even and when it gets to that , well, it's the end of the road .I can't play CW's anymore as I can't play the way it is.



Lord_Chaos89 #10 Posted Sep 02 2017 - 20:43

    Private

  • -Players-
  • 3364 battles
  • 9
  • [DPS] DPS
  • Member since:
    03-08-2015

View Postlandedkiller, on Sep 01 2017 - 03:16, said:

I am getting weird lag I will go from 50 to 999 sometimes and my tank will have delayed responses and I live in the central us so it is very weird to be having lag problems when the server is supposed to be central

same problem on my end except im on the east coast, it might work somedays but that only with less then 9,000 players online. arty is the only tank i can afford to play with all the lag i've been getting hit with. hell even the damned connection bar in garage says i got perfect connection,but when i get into a match it jumps to FPS:5 PING: 999. WG should bring back the other servers and let players choose weither or not they want to play East, West or Central server and not just force us all to play on central



gunslinger2323 #11 Posted Sep 23 2017 - 06:40

    Private

  • Players
  • 17631 battles
  • 9
  • [CIVAL] CIVAL
  • Member since:
    09-18-2013
I live in Chicago, and the ping is floating between 60 and 598. FPS has gone to crap as well. Sound cuts out, you name it. Works much better during the day when the usage is down. Support won't even take ping plotter reports, they  just say they are still working on it. Game at times is almost unplayable again. Maybe it's time to stop new releases and concentrate on fixing the functional parts of the game. It's not much fun anymore........

Senior_Moment #12 Posted Sep 23 2017 - 13:33

    Corporal

  • -Players-
  • 12764 battles
  • 31
  • Member since:
    08-15-2015

I live in the Los Angeles area and there can be some lag issues from time to time. (Nothing like seeing your tank not stop, not turn the turret...) Funny though to be turning circles behind the burm and hoping your tank is actually doing what you're seeing.

 

Give the Developers some to work out the kinks. Having played www.eveonline.com for years where everyone from around the world (except China) plays on the same server I know it can be done.

 



Lutz #13 Posted Sep 23 2017 - 18:47

    Private

  • Players
  • 28336 battles
  • 5
  • [BWSO] BWSO
  • Member since:
    05-21-2011

 

Washington State here.  I notice some lag when I push the reverse key and tank still moves forward from time to time. 



RossaLuna #14 Posted Sep 24 2017 - 20:36

    Corporal

  • -Players-
  • 19219 battles
  • 14
  • [VX9] VX9
  • Member since:
    03-28-2016
Playing from Phila area, experiencing bad lag since the move the lag is dropping to 18-20 fps at times at times too settling to 60 which still stinks!  East server was no less than 90 fps 20 ms. I can only hope they fix it.

Nudnick #15 Posted Sep 24 2017 - 21:03

    Major

  • -Players-
  • 20339 battles
  • 2,172
  • Member since:
    01-06-2013
I've given up hope playing from Florida. It's like watching claymation videos. Jerky little twitches until I might light up an enemy tank before I'm killed.

TheRealSerapth #16 Posted Oct 03 2017 - 02:52

    Corporal

  • -Players-
  • 6166 battles
  • 83
  • Member since:
    05-18-2016

View PostAttilaTheHam, on Sep 01 2017 - 01:44, said:

 

Southwestern Ontario, Canada. 8 hours drive from Chicago.

And my machine is always fully updated.

 

​This is interesting to hear... I am finding the game near unplayable the last few days.  I came on here to find out why.  Pre-server move I almost never experienced problems.  Now as I said, it becomes outright unplayable.

 

My ping is fine, > 30ms pretty much all the time.  It's packet loss that is killing me.  I have experienced my tank completely losing control, basically YOLOing in a straight line, regardless to what I do on my end.  Pretty much always a death sentence.  I have also experienced pretty much complete loss of control of my reticule, where it updates pretty much every second or two in complete jerking motions.  I am in Toronto, so about the same distance from Chicago.

 

That's 3 people in Southern Ontario all finding the game unbearable to play since merger.  It's slaughtered my recent winrate and is dragging everything down as a result.  Hell my newest tank purchase is sitting at around a 30% winrate... this will be a fun mountain to climb...  if I don't just outright quit from disgust.  The game is basically ruined for me right now.



Taxmania #17 Posted Oct 04 2017 - 00:58

    Corporal

  • Players
  • 28807 battles
  • 41
  • [NZ] NZ
  • Member since:
    05-28-2013

I play from NZ and whilst my ping to the new server is worse that what I used to get NA west, it's still better than the old east server, yet I'm getting a truck load of packet loss and disconnects which I never used to get. Battle load's are particularly slow and I generally get in game 2-3 mins behind everyone.

 

A merged east server would have been better than the new central server.






2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users