Jump to content


9.20 update game crash

9.20 Crashes

  • Please log in to reply
73 replies to this topic

alphandt #61 Posted Dec 24 2017 - 16:24

    Private

  • Players
  • 18199 battles
  • 1
  • [HCM] HCM
  • Member since:
    07-28-2011
 
Please help me, I can not chat. Can you tell me why and how often chat in the game. If there is any wrong, please approach,
 
more than 1 year ago. I do not know English just to write short

Edited by alphandt, Dec 24 2017 - 16:26.


Naum_Nurgle #62 Posted Dec 24 2017 - 18:53

    Corporal

  • Players
  • 14612 battles
  • 45
  • Member since:
    04-01-2011
My game now just hangs and goes to a grey screen post the last mini update

High_Plains_Tanker #63 Posted Dec 24 2017 - 19:34

    Private

  • Players
  • 31625 battles
  • 1
  • Member since:
    08-02-2013

The .bat file solved my problems, like someone mentioned, I launch the game using the bat file. C:\Games\World_of_Tanks\wot_dx9.bat

 

Thank you for posting this, been trying to fix this for a week.



scrubby1 #64 Posted Dec 25 2017 - 14:53

    Private

  • -Players-
  • 2080 battles
  • 4
  • Member since:
    08-13-2017
The .bat file works!  Thanks!

yzzerman #65 Posted Jan 13 2018 - 14:49

    Private

  • -Players-
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    10-08-2013

Many thanks bat.file worked for me

 



sunnywei2001 #66 Posted Jan 20 2018 - 11:37

    Private

  • -Players-
  • 35090 battles
  • 3
  • Member since:
    10-25-2014

Same problems.

Can some one take a look?

The bat file did not help.

 

------------------
System Information
------------------
      Time of this report: 1/20/2018, 02:28:07
             Machine name: AMD1700
               Machine Id:*******************************************************
         Operating System: Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 16299) (16299.rs3_release.170928-1534)
                 Language: English (Regional Setting: English)
      System Manufacturer: To Be Filled By O.E.M.
             System Model: To Be Filled By O.E.M.
                     BIOS: BIOS Date: 06/06/17 18:00:47 Ver: 05.0000C
                Processor: AMD Ryzen 7 1700 Eight-Core Processor           (16 CPUs), ~3.8GHz
                   Memory: 16384MB RAM
      Available OS Memory: 16336MB RAM
                Page File: 6918MB used, 11849MB available
              Windows Dir: C:\WINDOWS
          DirectX Version: DirectX 12
      DX Setup Parameters: Not found
         User DPI Setting: 192 DPI (200 percent)
       System DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
          DWM DPI Scaling: Enabled
                 Miracast: Available, with HDCP
Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported
           DxDiag Version: 10.00.16299.0015 64bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
      Display Tab 1: No problems found.
        Sound Tab 1: No problems found.
        Sound Tab 2: No problems found.
        Sound Tab 3: No problems found.
          Input Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D:    0/4 (retail)
DirectDraw:  0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (retail)
DirectMusic: 0/5 (retail)
DirectPlay:  0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow:  0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
           Card name: NVIDIA GeForce GTX 1080
        Manufacturer: NVIDIA
           Chip type: GeForce GTX 1080
            DAC type: Integrated RAMDAC
         Device Type: Full Device
          Device Key: ***************************************************************************
       Device Status: 0180200A [DN_DRIVER_LOADED|DN_STARTED|DN_DISABLEABLE|DN_NT_ENUMERATOR|DN_NT_DRIVER] 
 Device Problem Code: No Problem
 Driver Problem Code: Unknown
      Display Memory: 16247 MB
    Dedicated Memory: 8079 MB
       Shared Memory: 8168 MB
        Current Mode: 3840 x 2160 (32 bit) (60Hz)
         HDR Support: Not Supported
    Display Topology: Internal
 Display Color Space: DXGI_COLOR_SPACE_RGB_FULL_G22_NONE_P709
     Color Primaries: Red(0.640148,0.330578), Green(0.300305,0.600109), Blue(0.150891,0.060070), White Point(0.313977,0.329602)
   Display Luminance: Min Luminance = 0.500000, Max Luminance = 270.000000, MaxFullFrameLuminance = 270.000000
        Monitor Name: Dell P2715Q (DP4k60)
       Monitor Model: DELL P2715Q
          Monitor Id: DEL40BD
         Native Mode: 3840 x 2160(p) (59.997Hz)
         Output Type: Displayport External
Monitor Advanced Color Capabilities: None
Display Pixel Format: DISPLAYCONFIG_PIXELFORMAT_32BPP
         Driver Name: C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_5601d21ccd639df9\nvldumdx.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_5601d21ccd639df9\nvldumdx.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_5601d21ccd639df9\nvldumdx.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_5601d21ccd639df9\nvldumdx.dll
 Driver File Version: 23.21.0013.9065 (English)
      Driver Version: 23.21.13.9065
         DDI Version: 12
      Feature Levels: 12_1,12_0,11_1,11_0,10_1,10_0,9_3,9_2,9_1
        Driver Model: WDDM 2.3
 Graphics Preemption: Pixel
  Compute Preemption: Dispatch
            Miracast: Not Supported by Graphics driver
 Hybrid Graphics GPU: Not Supported
      Power P-states: Not Supported
   Driver Attributes: Final Retail
    Driver Date/Size: 1/2/2018 4:00:00 PM, 931400 bytes
         WHQL Logo'd: Yes
     WHQL Date Stamp: Unknown
   Device Identifier: {D7B71E3E-58C0-11CF-9A50-A7A51BC2DA35}
           Vendor ID: 0x10DE
           Device ID: 0x1B80
           SubSys ID: 0x85AA1043
         Revision ID: 0x00A1
  Driver Strong Name: oem2.inf:0f066de361856a84:Section118:23.21.13.9065:pci\ven_10de&dev_1b80
      Rank Of Driver: 00D12001
         Video Accel: 
         DXVA2 Modes: DXVA2_ModeMPEG2_VLD  DXVA2_ModeVC1_D2010  DXVA2_ModeVC1_VLD  DXVA2_ModeH264_VLD_Stereo_Progressive_NoFGT  DXVA2_ModeH264_VLD_Stereo_NoFGT  DXVA2_ModeH264_VLD_NoFGT  DXVA2_ModeHEVC_VLD_Main  DXVA2_ModeHEVC_VLD_Main10  DXVA2_ModeMPEG4pt2_VLD_Simple  DXVA2_ModeMPEG4pt2_VLD_AdvSimple_NoGMC  
 

 
        D3D9 Overlay: Supported
             DXVA-HD: Supported
        DDraw Status: Enabled
          D3D Status: Enabled
          AGP Status: Enabled
       MPO MaxPlanes: 1
            MPO Caps: Not Supported
         MPO Stretch: Not Supported
     MPO Media Hints: Not Supported
         MPO Formats: Not Supported
    PanelFitter Caps: Not Supported
 PanelFitter Stretch: Not Supported

 

 

Thanks



sunnywei2001 #67 Posted Jan 20 2018 - 11:40

    Private

  • -Players-
  • 35090 battles
  • 3
  • Member since:
    10-25-2014

And this

 

        D3D9 Overlay: Supported
             DXVA-HD: Supported
        DDraw Status: Enabled
          D3D Status: Enabled
          AGP Status: Enabled
       MPO MaxPlanes: 1
            MPO Caps: Not Supported
         MPO Stretch: Not Supported
     MPO Media Hints: Not Supported
         MPO Formats: Not Supported
    PanelFitter Caps: Not Supported
 PanelFitter Stretch: Not Supported

 

I take out deinterlace info.



JaggedPill #68 Posted Jan 26 2018 - 22:55

    Corporal

  • Players
  • 14137 battles
  • 14
  • Member since:
    05-29-2012

I was having so many crashes it was idiotic and made the game not much fun just like the rest of you.

I am running an MSI Dominator GT72. I took ButtKnuckle's advice (MANY THANKS!) and renamed the Nahimic file NahimicMSIOSD.dll to TESTNahimicMSIOSD.dll.

I've played about 50 games over the past week with nary a hiccup.

It seems the Nahimic issue only affects MSI laptops I guess. Since this worked for me so far I saw no need to mes with the bat file.

 

Hope you all can fix and enjoy.



gsanmartin #69 Posted Feb 01 2018 - 02:03

    Private

  • Players
  • 36375 battles
  • 5
  • Member since:
    03-01-2014

The batch file worked for me, too.  

However, game performance declined significantly.  So, I reset graphics to recommended and restarted the game.  Still crappy but better than nothing, sometimes.  

it would be nice for someone to independently verify that the batch file is free of spyware, viruses, etc

 



SKIV1970 #70 Posted Feb 01 2018 - 23:24

    Private

  • Players
  • 20653 battles
  • 5
  • Member since:
    01-11-2013
When I hit play to start game a message comes up saying wot has stopped working. I'm just an old computer geek who started with an Atari 400. I've been trying to keep up equipment wise but not modern day problems I run into. So be gentle with me I'm only 68 yrs old. HELP. I just bought premium time and gold about a month ago.  Is anyone listening. HELLO!!! Ok to take my money but not get some help to  make use of what I bought. 5 years this is worst problem I've had.

Edited by SKIV1970, Feb 04 2018 - 17:28.


SKIV1970 #71 Posted Feb 05 2018 - 00:24

    Private

  • Players
  • 20653 battles
  • 5
  • Member since:
    01-11-2013
just did a reboot and still I hit play and nothing. I think I wasted money buying premium time and gold. This is really me pissing off. I don't know how to add the Bat file that people are talking about. would have to give me instruction on how to do it. So if anybody at wargaming cares I wait for a message I guess. You already got my money.

LordDrox #72 Posted Feb 11 2018 - 17:42

    Corporal

  • -Players-
  • 8440 battles
  • 29
  • Member since:
    01-31-2014
my game almost constantly crashes when in the loading screen between garage and battle. I've never had problems like this before 9.20

rich73 #73 Posted Feb 11 2018 - 19:02

    Major

  • Players
  • 46492 battles
  • 5,600
  • Member since:
    10-17-2011
Welcome..its your turn.Remember in the past where peeps who havent had a post patch problem came on and said they were running fine?Well,here ya go.When this has happened to me,I end up trying clean install using ccleaner 1st,deleting WG file in %appdata%,or rolling back to a vid driver that will work..good luck.And note that there are always problems for some after patch,so dont be the [edited]who comes on saying they arent having problems.

MASTER_TYJD #74 Posted Feb 19 2018 - 19:07

    Private

  • -Players-
  • 10080 battles
  • 5
  • Member since:
    03-30-2015

Same

 







Also tagged with 9.20, Crashes

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users