Jump to content


9.20 update game crash

9.20 Crashes

  • Please log in to reply
77 replies to this topic

alphandt #61 Posted Dec 24 2017 - 16:24

    Private

  • Players
  • 20038 battles
  • 1
  • [HCM] HCM
  • Member since:
    07-28-2011
 
Please help me, I can not chat. Can you tell me why and how often chat in the game. If there is any wrong, please approach,
 
more than 1 year ago. I do not know English just to write short

Edited by alphandt, Dec 24 2017 - 16:26.


Naum_Nurgle #62 Posted Dec 24 2017 - 18:53

    Corporal

  • Players
  • 14695 battles
  • 45
  • Member since:
    04-01-2011
My game now just hangs and goes to a grey screen post the last mini update

High_Plains_Tanker #63 Posted Dec 24 2017 - 19:34

    Private

  • Players
  • 34106 battles
  • 4
  • Member since:
    08-02-2013

The .bat file solved my problems, like someone mentioned, I launch the game using the bat file. C:\Games\World_of_Tanks\wot_dx9.bat

 

Thank you for posting this, been trying to fix this for a week.



scrubby1 #64 Posted Dec 25 2017 - 14:53

    Private

  • -Players-
  • 3557 battles
  • 7
  • Member since:
    08-13-2017
The .bat file works!  Thanks!

yzzerman #65 Posted Jan 13 2018 - 14:49

    Private

  • -Players-
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    10-08-2013

Many thanks bat.file worked for me

 



sunnywei2001 #66 Posted Jan 20 2018 - 11:37

    Private

  • -Players-
  • 39523 battles
  • 5
  • Member since:
    10-25-2014

Same problems.

Can some one take a look?

The bat file did not help.

 

------------------
System Information
------------------
      Time of this report: 1/20/2018, 02:28:07
             Machine name: AMD1700
               Machine Id:*******************************************************
         Operating System: Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 16299) (16299.rs3_release.170928-1534)
                 Language: English (Regional Setting: English)
      System Manufacturer: To Be Filled By O.E.M.
             System Model: To Be Filled By O.E.M.
                     BIOS: BIOS Date: 06/06/17 18:00:47 Ver: 05.0000C
                Processor: AMD Ryzen 7 1700 Eight-Core Processor           (16 CPUs), ~3.8GHz
                   Memory: 16384MB RAM
      Available OS Memory: 16336MB RAM
                Page File: 6918MB used, 11849MB available
              Windows Dir: C:\WINDOWS
          DirectX Version: DirectX 12
      DX Setup Parameters: Not found
         User DPI Setting: 192 DPI (200 percent)
       System DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
          DWM DPI Scaling: Enabled
                 Miracast: Available, with HDCP
Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported
           DxDiag Version: 10.00.16299.0015 64bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
      Display Tab 1: No problems found.
        Sound Tab 1: No problems found.
        Sound Tab 2: No problems found.
        Sound Tab 3: No problems found.
          Input Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D:    0/4 (retail)
DirectDraw:  0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (retail)
DirectMusic: 0/5 (retail)
DirectPlay:  0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow:  0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
           Card name: NVIDIA GeForce GTX 1080
        Manufacturer: NVIDIA
           Chip type: GeForce GTX 1080
            DAC type: Integrated RAMDAC
         Device Type: Full Device
          Device Key: ***************************************************************************
       Device Status: 0180200A [DN_DRIVER_LOADED|DN_STARTED|DN_DISABLEABLE|DN_NT_ENUMERATOR|DN_NT_DRIVER] 
 Device Problem Code: No Problem
 Driver Problem Code: Unknown
      Display Memory: 16247 MB
    Dedicated Memory: 8079 MB
       Shared Memory: 8168 MB
        Current Mode: 3840 x 2160 (32 bit) (60Hz)
         HDR Support: Not Supported
    Display Topology: Internal
 Display Color Space: DXGI_COLOR_SPACE_RGB_FULL_G22_NONE_P709
     Color Primaries: Red(0.640148,0.330578), Green(0.300305,0.600109), Blue(0.150891,0.060070), White Point(0.313977,0.329602)
   Display Luminance: Min Luminance = 0.500000, Max Luminance = 270.000000, MaxFullFrameLuminance = 270.000000
        Monitor Name: Dell P2715Q (DP4k60)
       Monitor Model: DELL P2715Q
          Monitor Id: DEL40BD
         Native Mode: 3840 x 2160(p) (59.997Hz)
         Output Type: Displayport External
Monitor Advanced Color Capabilities: None
Display Pixel Format: DISPLAYCONFIG_PIXELFORMAT_32BPP
         Driver Name: C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_5601d21ccd639df9\nvldumdx.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_5601d21ccd639df9\nvldumdx.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_5601d21ccd639df9\nvldumdx.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_5601d21ccd639df9\nvldumdx.dll
 Driver File Version: 23.21.0013.9065 (English)
      Driver Version: 23.21.13.9065
         DDI Version: 12
      Feature Levels: 12_1,12_0,11_1,11_0,10_1,10_0,9_3,9_2,9_1
        Driver Model: WDDM 2.3
 Graphics Preemption: Pixel
  Compute Preemption: Dispatch
            Miracast: Not Supported by Graphics driver
 Hybrid Graphics GPU: Not Supported
      Power P-states: Not Supported
   Driver Attributes: Final Retail
    Driver Date/Size: 1/2/2018 4:00:00 PM, 931400 bytes
         WHQL Logo'd: Yes
     WHQL Date Stamp: Unknown
   Device Identifier: {D7B71E3E-58C0-11CF-9A50-A7A51BC2DA35}
           Vendor ID: 0x10DE
           Device ID: 0x1B80
           SubSys ID: 0x85AA1043
         Revision ID: 0x00A1
  Driver Strong Name: oem2.inf:0f066de361856a84:Section118:23.21.13.9065:pci\ven_10de&dev_1b80
      Rank Of Driver: 00D12001
         Video Accel: 
         DXVA2 Modes: DXVA2_ModeMPEG2_VLD  DXVA2_ModeVC1_D2010  DXVA2_ModeVC1_VLD  DXVA2_ModeH264_VLD_Stereo_Progressive_NoFGT  DXVA2_ModeH264_VLD_Stereo_NoFGT  DXVA2_ModeH264_VLD_NoFGT  DXVA2_ModeHEVC_VLD_Main  DXVA2_ModeHEVC_VLD_Main10  DXVA2_ModeMPEG4pt2_VLD_Simple  DXVA2_ModeMPEG4pt2_VLD_AdvSimple_NoGMC  
 

 
        D3D9 Overlay: Supported
             DXVA-HD: Supported
        DDraw Status: Enabled
          D3D Status: Enabled
          AGP Status: Enabled
       MPO MaxPlanes: 1
            MPO Caps: Not Supported
         MPO Stretch: Not Supported
     MPO Media Hints: Not Supported
         MPO Formats: Not Supported
    PanelFitter Caps: Not Supported
 PanelFitter Stretch: Not Supported

 

 

Thanks



sunnywei2001 #67 Posted Jan 20 2018 - 11:40

    Private

  • -Players-
  • 39523 battles
  • 5
  • Member since:
    10-25-2014

And this

 

        D3D9 Overlay: Supported
             DXVA-HD: Supported
        DDraw Status: Enabled
          D3D Status: Enabled
          AGP Status: Enabled
       MPO MaxPlanes: 1
            MPO Caps: Not Supported
         MPO Stretch: Not Supported
     MPO Media Hints: Not Supported
         MPO Formats: Not Supported
    PanelFitter Caps: Not Supported
 PanelFitter Stretch: Not Supported

 

I take out deinterlace info.



JaggedPill #68 Posted Jan 26 2018 - 22:55

    Corporal

  • Players
  • 14878 battles
  • 21
  • Member since:
    05-29-2012

I was having so many crashes it was idiotic and made the game not much fun just like the rest of you.

I am running an MSI Dominator GT72. I took ButtKnuckle's advice (MANY THANKS!) and renamed the Nahimic file NahimicMSIOSD.dll to TESTNahimicMSIOSD.dll.

I've played about 50 games over the past week with nary a hiccup.

It seems the Nahimic issue only affects MSI laptops I guess. Since this worked for me so far I saw no need to mes with the bat file.

 

Hope you all can fix and enjoy.



gsanmartin #69 Posted Feb 01 2018 - 02:03

    Private

  • Players
  • 39454 battles
  • 5
  • Member since:
    03-01-2014

The batch file worked for me, too.  

However, game performance declined significantly.  So, I reset graphics to recommended and restarted the game.  Still crappy but better than nothing, sometimes.  

it would be nice for someone to independently verify that the batch file is free of spyware, viruses, etc

 



SKIV1970 #70 Posted Feb 01 2018 - 23:24

    Private

  • Players
  • 20710 battles
  • 5
  • Member since:
    01-11-2013
When I hit play to start game a message comes up saying wot has stopped working. I'm just an old computer geek who started with an Atari 400. I've been trying to keep up equipment wise but not modern day problems I run into. So be gentle with me I'm only 68 yrs old. HELP. I just bought premium time and gold about a month ago.  Is anyone listening. HELLO!!! Ok to take my money but not get some help to  make use of what I bought. 5 years this is worst problem I've had.

Edited by SKIV1970, Feb 04 2018 - 17:28.


SKIV1970 #71 Posted Feb 05 2018 - 00:24

    Private

  • Players
  • 20710 battles
  • 5
  • Member since:
    01-11-2013
just did a reboot and still I hit play and nothing. I think I wasted money buying premium time and gold. This is really me pissing off. I don't know how to add the Bat file that people are talking about. would have to give me instruction on how to do it. So if anybody at wargaming cares I wait for a message I guess. You already got my money.

LordDrox #72 Posted Feb 11 2018 - 17:42

    Corporal

  • -Players-
  • 8938 battles
  • 33
  • Member since:
    01-31-2014
my game almost constantly crashes when in the loading screen between garage and battle. I've never had problems like this before 9.20

rich73 #73 Posted Feb 11 2018 - 19:02

    Major

  • Players
  • 49070 battles
  • 6,138
  • Member since:
    10-17-2011
Welcome..its your turn.Remember in the past where peeps who havent had a post patch problem came on and said they were running fine?Well,here ya go.When this has happened to me,I end up trying clean install using ccleaner 1st,deleting WG file in %appdata%,or rolling back to a vid driver that will work..good luck.And note that there are always problems for some after patch,so dont be the [edited]who comes on saying they arent having problems.

MASTER_TYJD #74 Posted Feb 19 2018 - 19:07

    Private

  • -Players-
  • 10246 battles
  • 5
  • Member since:
    03-30-2015

Same

 



AdamAfactor #75 Posted Feb 22 2018 - 03:58

    Private

  • Players
  • 5665 battles
  • 3
  • Member since:
    02-26-2013

View PostOracle414, on Sep 01 2017 - 20:17, said:

For anyone that is still experiencing crashes please post your DxDiag in your comment -- I need to verify your graphics card and dedicated memory is well within min req's.

If your system is well beyond these specifications and experiencing crashes, try adding this .bat file to your World of Tanks folder and restart the client. ( this fixed my tanks so I hope it helps thanks costumer support.

 

The .Bat file didn't work.

I run WOT and it loads for a while and then it says that the program has stopped working. I am running Windows 7.

Here's my python file if this helps at all

/------------------------------------------------------------------------------------------\
worldoftanks 0.9.22.0 (compiled at 11:34:21 Jan 29 2018) starting on Mon Feb 19 22:14:53 2018

2018-02-19 22:14:53.484: INFO: [Config] Command line: C:/Games/World_of_Tanks/worldoftanks.exe wot_wait_for_mutex
2018-02-19 22:14:57.548: INFO: [Config] Default encoding set to utf-8
2018-02-19 22:14:57.692: INFO: [PY_DEBUG] Release Client - Content Type: sandbox

2018-02-19 22:14:57.692: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./res_mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-19 22:14:57.692: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-19 22:15:11.902: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 3 was selected.
2018-02-19 22:15:11.903: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 4 was selected.
2018-02-19 22:15:12.057: WARNING: [WARNING] (scripts/client/gui/login/Preferences.py, 71): Ignoring login info from preferences.xml
2018-02-19 22:15:29.730: INFO: [WGC] Operation is not supported
2018-02-19 22:15:56.059: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: LOGIN - 62.5750007629
2018-02-19 22:15:56.113: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/connection_mgr.py, 241): User authentication method: basic
2018-02-19 22:15:58.377: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: CONNECTED - 64.8929977417
2018-02-19 22:15:59.630: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/account_helpers/settings_core/options.py, 730): Change state of voip: (True,)
2018-02-19 22:15:59.704: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: SHOW GUI - 66.2200012207
2018-02-19 22:16:02.091: ERROR: [ERROR] (scripts/client/messenger/proto/xmpp/log_output.py, 52): XMPP_PY::PY_WRAPPER. Error is not resolved on the client ('NotesListTask', "<iq id='uid:5a8bca1b:00000005' type='error' xmlns:stream='http://etherx.jabber.org/streams' xmlns='jabber:client'><error code='500' type='wait'><internal-server-error xmlns='urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-stanzas'/><error-info xmlns='urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-stanzas'>wg_xmpp_storage_iq_handler:handle_iq_storage_get/4 @ src/wg_xmpp_storage_iq_handler.erl:74\nmod_jd_c2s_im_iq_outbound:handle_stanza_iq_to_own_host_request/3 @ src/mod_jd_c2s_im_iq_outbound.erl:104\njd_c2s_xmpp_stream:stanza_outbound/2 @ src/jd_c2s_xmpp_stream.erl:82\njd_xmpp_stream:std_mod_call/3 @ src/jd_xmpp_stream.erl:182\njd_c2s_tcp_ranch_protocol:process_stream_event/2 @ src/jd_c2s_tcp_ranch_protocol.erl:281\njd_c2s_tcp_ranch_protocol:handle_info_socket_data/2 @ src/jd_c2s_tcp_ranch_protocol.erl:189\ngen_server:try_dispatch/4 @ gen_server.erl:593\ngen_server:handle_msg/5 @ gen_server.erl:659\n</error-info></error></iq>&quot;)
2018-02-19 22:16:12.154: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: QUESTS SYNC - 78.6699981689
2018-02-19 22:16:14.263: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: USS SYNC - 80.7789993286
2018-02-19 22:16:16.038: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: SPACE LOADING START - 82.5540008545
2018-02-19 22:16:16.479: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/game.py, 468): [SPACE] Loading space: spaces/hangar_v2
2018-02-19 22:16:20.315: WARNING: [WARNING] (scripts/client/gui/Scaleform/framework/managers/containers.py, 1255): Loading of view Hangar[0x35a44650]=[key=ViewKey[alias=hangar, name=hangar], scope=SimpleScope[0x1cff2870]=[scopeType=subView, parentScope=SimpleScope[0x1cff27f0]=[scopeType=view, parentScope=GlobalScope[0x1cff27b0]=[scopeType=global, parentScope=None]]], state=0] is requested but the container subView is still not exist!
2018-02-19 22:16:23.939: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: SPACE LOADING END - 90.4550018311
2018-02-19 22:16:23.939: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: HANGAR READY - 90.4550018311
2018-02-19 22:16:23.939: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 259): HANGAR LOADING STATE: SUMMARY TOTAL = 27.8800010681
2018-02-19 22:16:29.506: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: VEHICLE LOADING START - 96.0220031738


/------------------------------------------------------------------------------------------\
worldoftanks 0.9.22.0 (compiled at 11:34:21 Jan 29 2018) starting on Tue Feb 20 19:37:10 2018

2018-02-20 19:37:10.938: INFO: [Config] Command line: C:/Games/World_of_Tanks/worldoftanks.exe wot_wait_for_mutex
2018-02-20 19:37:14.291: INFO: [Config] Default encoding set to utf-8
2018-02-20 19:37:14.436: INFO: [PY_DEBUG] Release Client - Content Type: sd

2018-02-20 19:37:14.437: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./res_mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-20 19:37:14.437: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-20 19:37:30.755: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 3 was selected.
2018-02-20 19:37:30.755: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 4 was selected.


/------------------------------------------------------------------------------------------\
WorldOfTanks 0.9.22.0 (compiled at 11:34:21 Jan 29 2018) starting on Tue Feb 20 19:38:14 2018

2018-02-20 19:38:14.835: INFO: [Config] Command line: C:/Games/World_of_Tanks/WorldOfTanks.exe -force-d3d9
2018-02-20 19:38:17.013: INFO: [Config] Default encoding set to utf-8
2018-02-20 19:38:17.043: INFO: [PY_DEBUG] Release Client - Content Type: sd

2018-02-20 19:38:17.043: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./res_mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-20 19:38:17.043: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-20 19:38:28.517: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 3 was selected.
2018-02-20 19:38:28.517: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 4 was selected.


/------------------------------------------------------------------------------------------\
WorldOfTanks 0.9.22.0 (compiled at 11:34:21 Jan 29 2018) starting on Tue Feb 20 19:39:36 2018

2018-02-20 19:39:36.804: INFO: [Config] Command line: C:/Games/World_of_Tanks/WorldOfTanks.exe -force-d3d9
2018-02-20 19:39:39.131: INFO: [Config] Default encoding set to utf-8
2018-02-20 19:39:39.162: INFO: [PY_DEBUG] Release Client - Content Type: sd

2018-02-20 19:39:39.162: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./res_mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-20 19:39:39.162: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-20 19:39:50.614: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 3 was selected.
2018-02-20 19:39:50.614: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 4 was selected.
2018-02-20 19:39:55.302: INFO: [WGC] Operation is not supported
2018-02-20 19:40:16.583: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: LOGIN - 39.7779998779
2018-02-20 19:40:16.602: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/connection_mgr.py, 241): User authentication method: basic
2018-02-20 19:40:18.624: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: CONNECTED - 41.8190002441
2018-02-20 19:40:19.849: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/account_helpers/settings_core/options.py, 730): Change state of voip: (True,)
2018-02-20 19:40:19.850: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: SHOW GUI - 43.0460014343
2018-02-20 19:40:22.577: ERROR: [ERROR] (scripts/client/messenger/proto/xmpp/log_output.py, 52): XMPP_PY::PY_WRAPPER. Error is not resolved on the client ('NotesListTask', "<iq id='uid:5a8cf71f:00000005' type='error' xmlns:stream='http://etherx.jabber.org/streams' xmlns='jabber:client'><error code='500' type='wait'><internal-server-error xmlns='urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-stanzas'/><error-info xmlns='urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-stanzas'>wg_xmpp_storage_iq_handler:handle_iq_storage_get/4 @ src/wg_xmpp_storage_iq_handler.erl:74\nmod_jd_c2s_im_iq_outbound:handle_stanza_iq_to_own_host_request/3 @ src/mod_jd_c2s_im_iq_outbound.erl:104\njd_c2s_xmpp_stream:stanza_outbound/2 @ src/jd_c2s_xmpp_stream.erl:82\njd_xmpp_stream:std_mod_call/3 @ src/jd_xmpp_stream.erl:182\njd_c2s_tcp_ranch_protocol:process_stream_event/2 @ src/jd_c2s_tcp_ranch_protocol.erl:281\njd_c2s_tcp_ranch_protocol:handle_info_socket_data/2 @ src/jd_c2s_tcp_ranch_protocol.erl:189\ngen_server:try_dispatch/4 @ gen_server.erl:593\ngen_server:handle_msg/5 @ gen_server.erl:659\n</error-info></error></iq>&quot;)
2018-02-20 19:40:32.212: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: QUESTS SYNC - 55.408000946
2018-02-20 19:40:34.268: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: USS SYNC - 57.4630012512
2018-02-20 19:40:36.123: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: SPACE LOADING START - 59.3180007935
2018-02-20 19:40:36.485: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/game.py, 468): [SPACE] Loading space: spaces/hangar_v2
2018-02-20 19:40:36.519: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: VEHICLE LOADING START - 59.7150001526
2018-02-20 19:40:38.422: WARNING: [WARNING] (scripts/client/account_helpers/CustomFilesCache.py, 34): Method "__run_read" takes too much time 1.90799999237
2018-02-20 19:40:39.004: WARNING: [WARNING] (scripts/client/account_helpers/CustomFilesCache.py, 34): Method "__run_read" takes too much time 0.470999956131
2018-02-20 19:40:41.239: WARNING: [WARNING] (scripts/client/gui/Scaleform/framework/managers/containers.py, 1255): Loading of view Hangar[0x300a6cb0]=[key=ViewKey[alias=hangar, name=hangar], scope=SimpleScope[0x1fefc8d0]=[scopeType=subView, parentScope=SimpleScope[0x1fefc850]=[scopeType=view, parentScope=GlobalScope[0x1fefc810]=[scopeType=global, parentScope=None]]], state=0] is requested but the container subView is still not exist!
2018-02-20 19:40:45.248: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: VEHICLE LOADING END - 68.4440002441
2018-02-20 19:40:45.967: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: SPACE LOADING END - 69.1630020142
2018-02-20 19:40:45.967: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: HANGAR READY - 69.1630020142
2018-02-20 19:40:45.967: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 259): HANGAR LOADING STATE: SUMMARY TOTAL = 29.3850021362


/------------------------------------------------------------------------------------------\
WorldOfTanks 0.9.22.0 (compiled at 11:34:21 Jan 29 2018) starting on Tue Feb 20 19:44:38 2018

2018-02-20 19:44:38.428: INFO: [Config] Command line: C:/Games/World_of_Tanks/WorldOfTanks.exe -force-d3d9
2018-02-20 19:44:41.329: INFO: [Config] Default encoding set to utf-8
2018-02-20 19:44:41.360: INFO: [PY_DEBUG] Release Client - Content Type: sd

2018-02-20 19:44:41.360: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./res_mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-20 19:44:41.360: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-20 19:44:52.925: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 3 was selected.
2018-02-20 19:44:52.926: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 4 was selected.


/------------------------------------------------------------------------------------------\
WorldOfTanks 0.9.22.0 (compiled at 11:34:21 Jan 29 2018) starting on Wed Feb 21 21:35:11 2018

2018-02-21 21:35:11.180: INFO: [Config] Command line: C:/Games/World_of_Tanks/WorldOfTanks.exe
2018-02-21 21:35:15.365: INFO: [Config] Default encoding set to utf-8
2018-02-21 21:35:15.730: INFO: [PY_DEBUG] Release Client - Content Type: sd

2018-02-21 21:35:15.730: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./res_mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-21 21:35:15.730: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-21 21:35:32.045: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 3 was selected.
2018-02-21 21:35:32.045: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 4 was selected.


/------------------------------------------------------------------------------------------\
worldoftanks 0.9.22.0 (compiled at 11:34:21 Jan 29 2018) starting on Wed Feb 21 21:44:03 2018

2018-02-21 21:44:03.796: INFO: [Config] Command line: C:/Games/World_of_Tanks/worldoftanks.exe wot_wait_for_mutex
2018-02-21 21:44:08.450: INFO: [Config] Default encoding set to utf-8
2018-02-21 21:44:08.482: INFO: [PY_DEBUG] Release Client - Content Type: sd

2018-02-21 21:44:08.483: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./res_mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-21 21:44:08.483: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-21 21:44:30.256: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 3 was selected.
2018-02-21 21:44:30.256: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 4 was selected.


/------------------------------------------------------------------------------------------\
WorldOfTanks 0.9.22.0 (compiled at 11:34:21 Jan 29 2018) starting on Wed Feb 21 21:48:15 2018

2018-02-21 21:48:15.106: INFO: [Config] Command line: C:/Games/World_of_Tanks/WorldOfTanks.exe
2018-02-21 21:48:17.227: INFO: [Config] Default encoding set to utf-8
2018-02-21 21:48:17.257: INFO: [PY_DEBUG] Release Client - Content Type: sd

2018-02-21 21:48:17.257: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./res_mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-21 21:48:17.257: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-21 21:48:28.846: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 3 was selected.
2018-02-21 21:48:28.846: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 4 was selected.


/------------------------------------------------------------------------------------------\
WorldOfTanks 0.9.22.0 (compiled at 11:34:21 Jan 29 2018) starting on Wed Feb 21 21:48:47 2018

2018-02-21 21:48:47.218: INFO: [Config] Command line: C:/Games/World_of_Tanks/WorldOfTanks.exe C:\Games\World_of_Tanks\wot_dx9.bat
2018-02-21 21:48:49.325: INFO: [Config] Default encoding set to utf-8
2018-02-21 21:48:49.355: INFO: [PY_DEBUG] Release Client - Content Type: sd

2018-02-21 21:48:49.355: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./res_mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-21 21:48:49.355: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-21 21:49:00.886: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 3 was selected.
2018-02-21 21:49:00.886: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 4 was selected.


/------------------------------------------------------------------------------------------\
worldoftanks 0.9.22.0 (compiled at 11:34:21 Jan 29 2018) starting on Wed Feb 21 21:52:44 2018

2018-02-21 21:52:44.388: INFO: [Config] Command line: C:/Games/World_of_Tanks/worldoftanks.exe wot_wait_for_mutex
2018-02-21 21:52:46.536: INFO: [Config] Default encoding set to utf-8
2018-02-21 21:52:46.567: INFO: [PY_DEBUG] Release Client - Content Type: sd

2018-02-21 21:52:46.568: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./res_mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-21 21:52:46.568: INFO: [PY_DEBUG] Checking ./mods/0.9.22.0.1: mods not found
2018-02-21 21:52:58.096: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 3 was selected.
2018-02-21 21:52:58.096: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/post_processing/__init__.py, 271): The quality = 4 was selected.
2018-02-21 21:53:02.338: INFO: [WGC] Operation is not supported



AdamAfactor #76 Posted Feb 22 2018 - 04:22

    Private

  • Players
  • 5665 battles
  • 3
  • Member since:
    02-26-2013

View Postmph65, on Oct 02 2017 - 12:06, said:

 

This was it for me - on an MSI gaming laptop running Win 10.  The file was slightly different - in my case it was Nahimic2OSD.dll - renamed it - rebooted - haven't had the game crash since.

 

Full path in my case was C:\Program Files\Nahimic\Nahimic2\UserInterface\Nahimic2OSD.dll

 

Check your event log as suggested under Windows Logs / Application - the crashes should be listed there with the

View PostPiratePurplePants, on Sep 25 2017 - 17:25, said:

 

​I did exactly what you advised.  I went into the events viewer, found the log for the WoT crash and found the Nahmic file that was failing and renamed it to test_nahman.......    Restarted PC and Loaded world of tanks.  Was able to log completely in.  So far this fix works!!

 

the failing module was called igd10umd32.dll,

 



AdamAfactor #77 Posted Feb 22 2018 - 04:32

    Private

  • Players
  • 5665 battles
  • 3
  • Member since:
    02-26-2013

View PostButtknuckle, on Sep 26 2017 - 16:00, said:

 

Locate the file, select it, press F2 to rename, type new name.

 

so I am looking at the application error on event viewer and I can see the error but I don't know how to locate the module error file so I can rename it.

Metallica774 #78 Posted Mar 06 2018 - 03:17

    Private

  • Players
  • 8371 battles
  • 4
  • [CARTL] CARTL
  • Member since:
    05-01-2011

I am having a similar issue with crashing. I identified 2 .dll files that are causes it through the event viewer. One was a piece of ASUS bloatware, which I promptly stopped. The second, however, is related to DirectX. The event log is as follows:

 

Faulting application name: WorldOfTanks.exe, version: 0.9.22.51, time stamp: 0x5a6edca4
Faulting module name: d3d11.dll, version: 10.0.16299.248, time stamp: 0x8a2cd8de
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0004922c
Faulting process id: 0x44cdc
Faulting application start time: 0x01d3b3bdc53da3e7
Faulting application path: D:\World_of_Tanks_NA\WorldOfTanks.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\d3d11.dll
Report Id: b3e5d8aa-863b-4b2e-a9b5-007460b1a779
Faulting package full name: 

 

 

I also have a ticket ongoing with WG and they have been very helpful and responsive so far.

 

EDIT: Reinstalling DirectX Runtime fixed the issue.


Edited by Metallica774, Mar 07 2018 - 00:34.






Also tagged with 9.20, Crashes

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users