Jump to content


Large lag spikes in game


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

Sir_Girth #1 Posted Sep 13 2017 - 22:01

    Private

  • -Players-
  • 12299 battles
  • 4
  • Member since:
    10-03-2015

Hello,

 

I have been having some major lag issues since yesterday when I play. I completely lose control of my tank for 10-15 seconds at time once or twice a game. My ping is stable within the client, no red dots at all. I am not running any mods. I will run a ping plotter later today in order to give more data, I just need the IP address for the USCentral server. I'd upload the replays to show what is happening, but I am not permitted to upload a replay file. 

 

Thanks for checking this out.

 

Sir_Girth

 

Edited to make more sense.


Edited by Sir_Girth, Sep 13 2017 - 22:02.


_Schneller_Heinz_ #2 Posted Sep 13 2017 - 22:05

    Captain

  • -Players-
  • 1931 battles
  • 1,253
  • Member since:
    02-05-2015

View PostSir_Girth, on Sep 13 2017 - 22:01, said:

Hello,

 

I have been having some major lag issues since yesterday when I play. I completely lose control of my tank for 10-15 seconds at time once or twice a game. My ping is stable within the client, no red dots at all. I am not running any mods. I will run a ping plotter later today in order to give more data, I just need the IP address for the USCentral server. I'd upload the replays to show what is happening, but I am not permitted to upload a replay file. 

 

Thanks for checking this out.

 

Sir_Girth

 

Edited to make more sense.

Her you go. 

login-p3.worldoftanks.com

 

PS. The main lag issue cause due to excessive packet loss on my end is;  HOP 7       lag-8-868.ear1.Dallas1.Level3.net

 

 


Edited by _Schneller_Heinz_, Sep 13 2017 - 22:07.


dnaman #3 Posted Sep 13 2017 - 22:11

    First lieutenant

  • Players
  • 26078 battles
  • 693
  • [_EOS_] _EOS_
  • Member since:
    06-09-2013
My packet loss issues from Utah are the last three hops...

tod914 #4 Posted Sep 13 2017 - 22:16

    Major

  • Players
  • 50683 battles
  • 2,065
  • [RDNKS] RDNKS
  • Member since:
    12-23-2013
Yup.  Rubber banding, red ping flashes, missed point blank shots.  Glad my reserves just finished.

CanOfTomatoes #5 Posted Sep 13 2017 - 23:26

    Major

  • -Players-
  • 20364 battles
  • 4,182
  • Member since:
    03-02-2015
They refuse to do anything about this or are incompetent its been going on forever. Its really a mute point and don't bother talking to support.

Sir_Girth #6 Posted Sep 14 2017 - 05:20

    Private

  • -Players-
  • 12299 battles
  • 4
  • Member since:
    10-03-2015

View PostCanOfTomatoes, on Sep 13 2017 - 23:26, said:

They refuse to do anything about this or are incompetent its been going on forever. Its really a mute point and don't bother talking to support.

 

I feel like this is the wrong approach. It's a complicated problem since the network is very large. I'd rather give them data to try to fix it instead of assuming they never will. I hope you feel better about it.

 

Gonna run the ping plotter while I'm in bed tonight. I'll post it here in the morning.

 

Best wishes,

 

Sir_Girth



_Schneller_Heinz_ #7 Posted Sep 14 2017 - 16:52

    Captain

  • -Players-
  • 1931 battles
  • 1,253
  • Member since:
    02-05-2015

View PostSir_Girth, on Sep 14 2017 - 05:20, said:

 

I feel like this is the wrong approach. It's a complicated problem since the network is very large. I'd rather give them data to try to fix it instead of assuming they never will. I hope you feel better about it.

 

Gonna run the ping plotter while I'm in bed tonight. I'll post it here in the morning.

 

Best wishes,

 

Sir_Girth

 

It's a complicated problem....Which wargaming is now aware now for month (last three patches).

Instead we get a crap load of new premiums and garbage no one even asked for or wants/ needs.

Many people including myself would prefer that wargaming puts focus on fixing all the game glitches and new maps.

 

PS. But very obvious they give a rats butt about it.

9.6.2017.PNG

 



Sir_Girth #8 Posted Sep 14 2017 - 18:41

    Private

  • -Players-
  • 12299 battles
  • 4
  • Member since:
    10-03-2015
I got my ping plotter set. It is showing I'm having large lag spikes every few minutes.

Attached Files

  • Attached File   Ping Plotter.jpg   74.74K


Sir_Girth #9 Posted Sep 14 2017 - 19:41

    Private

  • -Players-
  • 12299 battles
  • 4
  • Member since:
    10-03-2015

I have been checking out some other websites and stuff and it's starting to look like an ISP related issue. If anyone agrees let me know!

 

Thanks for your time,

 

Sir_Girth






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users