Jump to content


NA Central Server - High Ping


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

Senior_Moment #1 Posted Dec 05 2017 - 06:01

    Corporal

  • -Players-
  • 13361 battles
  • 37
  • Member since:
    08-15-2015

There's obviously some technical issues with Ping with the recently transitioned NA central server.

 

Just a suggestion; but as the entirety of EVE Online (except China) plays on a single server it might be worthwhile to rent some space on the Icelandic server as it works pretty well and it can be reinforced for high activity. They can handle tens of thousands of discrete commands, track missiles, shots, messages, movement all at once. Node matchmaking is much easier in WoT as they're only a few vehicles on each side rather than thousands.

 

Just a thought...

Senior_Moment

 

 



Shortcult #2 Posted Dec 05 2017 - 06:15

    Major

  • Players
  • 31614 battles
  • 4,190
  • Member since:
    08-21-2012
Any chance your on the LATAM server?

carl20320 #3 Posted Dec 05 2017 - 06:39

    Sergeant

  • -Players-
  • 28538 battles
  • 208
  • [4HIM] 4HIM
  • Member since:
    05-04-2015

been on USC and game has been virtually unplayable.  Press a command and 3-5 seconds later, tank moves.  Let off a command, 3-5 seconds later tank stops moving.  Sometimes just drives in circles.  Aiming... now that is a real joke..

 



Arturo_Steel #4 Posted Dec 05 2017 - 07:25

    Corporal

  • -Players-
  • 10289 battles
  • 36
  • [KANTO] KANTO
  • Member since:
    04-10-2014
Maybe the game is putting you on the latin american server when it decides automatically. Happened to me a few times even though I live in western Canada.

ATankFullOfIdiots #5 Posted Dec 05 2017 - 07:51

    Sergeant

  • Players
  • 37753 battles
  • 132
  • Member since:
    05-14-2011
local traffic on my loop prevents me from playing during the day. I see most of the same symptoms with high ping. Luckily i can play later when traffic is lower. Check your ISP to see if they give you an activity per hour graph.

Fat_Troll #6 Posted Dec 07 2017 - 15:46

    Private

  • -Players-
  • 13435 battles
  • 2
  • [FRI] FRI
  • Member since:
    02-22-2015
Yeah, same thing with incredibly high ping caused me to stop playing wot after removing of NA East and NA West. 999 ping after a couple of starting seconds. And then, you see a freezed or lagged picture, which moves episodically. I`ve written to the support servise, but there was no reasonable responce... "u so far, bla bla bla, we are working on this problem"

Edited by Fat_Troll, Dec 07 2017 - 15:48.


Kliphie #7 Posted Dec 07 2017 - 15:57

    Captain

  • Players
  • 28339 battles
  • 1,647
  • [IOC] IOC
  • Member since:
    07-20-2012
Post your Ping Plotter traces, see if there's a bad hop between you and the server

ColonelShakes #8 Posted Dec 07 2017 - 22:48

    Staff sergeant

  • -Players-
  • 5911 battles
  • 498
  • Member since:
    01-17-2016

Good thing the game does not use ping protocol , AT ALL for gameplay.  

 

Also consider that I never have these issues indicates the issue is downline, unrelated to the server.  I am not alone on this.  

 

 



ColonelShakes #9 Posted Dec 07 2017 - 22:49

    Staff sergeant

  • -Players-
  • 5911 battles
  • 498
  • Member since:
    01-17-2016

View PostATankFullOfIdiots, on Dec 05 2017 - 07:51, said:

local traffic on my loop prevents me from playing during the day. I see most of the same symptoms with high ping. Luckily i can play later when traffic is lower. Check your ISP to see if they give you an activity per hour graph.

 

^^^^ this guy gets it ^^^^



stevedelglocker #10 Posted Dec 07 2017 - 23:57

    Private

  • -Players-
  • 9616 battles
  • 3
  • [W-UNI] W-UNI
  • Member since:
    07-04-2017
I have had the same issue after the latain server was started and yes it was logging me on it even though I live in Missouri but know I make sure I’m on us servers and still get lag

RECON_RANGER #11 Posted Dec 08 2017 - 02:49

    Captain

  • Players
  • 32814 battles
  • 1,265
  • Member since:
    12-23-2013
WG logged me in on the LATAM server.  I live in PIttsburgh.  I could not understand why my ping was so high.

XCER #12 Posted Dec 10 2017 - 09:03

    Staff sergeant

  • Players
  • 68346 battles
  • 265
  • [BGPSN] BGPSN
  • Member since:
    08-31-2012
bad PING tonight..and the WoT children dont care...typical...couldnt post on support to see if they had a solution....they said I was blocked due to abuse of staff......poor children....watch them remove my post....cause they children...big words hurt them like sticks and stones....poor children.....grow up someday WoT....learn proper customer service and you wont have any abuse of staff....the customer is always right in AMERICA....poor children

Morpheus32 #13 Posted Dec 10 2017 - 17:03

    Corporal

  • -Players-
  • 16736 battles
  • 41
  • [H1VOC] H1VOC
  • Member since:
    04-24-2015

View PostXCER, on Dec 10 2017 - 09:03, said:

bad PING tonight..and the WoT children dont care...typical...couldnt post on support to see if they had a solution....they said I was blocked due to abuse of staff......poor children....watch them remove my post....cause they children...big words hurt them like sticks and stones....poor children.....grow up someday WoT....learn proper customer service and you wont have any abuse of staff....the customer is always right in AMERICA....poor children

 

The customer is never right if they think it is OK to abuse someone...I think you misunderstand reality.  I would remove you from a store if you abused someone else.  

ColonelShakes #14 Posted Dec 10 2017 - 18:16

    Staff sergeant

  • -Players-
  • 5911 battles
  • 498
  • Member since:
    01-17-2016

View PostXCER, on Dec 10 2017 - 09:03, said:

bad PING tonight..and the WoT children dont care...typical...couldnt post on support to see if they had a solution....they said I was blocked due to abuse of staff......poor children....watch them remove my post....cause they children...big words hurt them like sticks and stones....poor children.....grow up someday WoT....learn proper customer service and you wont have any abuse of staff....the customer is always right in AMERICA....poor children

 

poor internets for you. 

 

nothing to do with WOT.

Companies operating in most parts of the world can choose who they do business with and how. 

 

poor internets for you.



Armis666 #15 Posted Dec 11 2017 - 00:32

    Private

  • -Players-
  • 15174 battles
  • 7
  • [GUNS6] GUNS6
  • Member since:
    04-24-2015

Poor ping today ,jumping from 50 to 400 non stop.

Running no mods.

Ussually at 40-60 ping

ISP is dicking around

 

 

 

Attached Files

  • Attached File   login-p3.worldoftanks.com.png   318.73K

Edited by Armis666, Dec 11 2017 - 02:07.


DEADLY_WEAPON #16 Posted Dec 11 2017 - 01:13

    Sergeant

  • Players
  • 50006 battles
  • 225
  • Member since:
    02-21-2011
I am getting high ping spikes on the US server. Gonna quit playing if they don't fix it soon.

Ironclad73 #17 Posted Dec 11 2017 - 01:16

    Major

  • -Players-
  • 17902 battles
  • 3,233
  • [DHO6] DHO6
  • Member since:
    07-26-2014
I've been experiencing high ping all weekend off and on, and from two different services. And I'm on the central server.  Worst I've seen since the central server came online.

oldsurferjoe #18 Posted Dec 11 2017 - 23:37

    Captain

  • Players
  • 35902 battles
  • 1,349
  • [F0CUS] F0CUS
  • Member since:
    09-10-2011
I am having trouble as well last two nights - right in the middle of Campaign Battles - NOT HAPPY

Edited by oldsurferjoe, Dec 11 2017 - 23:38.


Asassian7 #19 Posted Yesterday, 12:33 AM

    Major

  • Players
  • 24058 battles
  • 11,041
  • Member since:
    12-26-2011
I do admit, when the USC server was released, my ping was 200-220. now its 250-270, which is higher than what East was. so GG no re. 




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users