Jump to content


Random sound dropping in game


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

Rekan12 #1 Posted Jan 11 2018 - 15:20

    Corporal

  • -Players-
  • 10696 battles
  • 71
  • Member since:
    07-23-2013
I can play the game for a few then a loud pop from subs and no other sound when i exit the game the subs pop again before game closes and sound is back to normal. 

No_Quarter25 #2 Posted Jan 11 2018 - 15:30

    Captain

  • Players
  • 37863 battles
  • 1,045
  • [MG] MG
  • Member since:
    06-18-2012
I had sound issues once; It was on my end. Run a maintenance check on your PC, you might find the issue.

_Tsavo #3 Posted Jan 11 2018 - 15:55

    Major

  • Players
  • 39810 battles
  • 15,554
  • Member since:
    02-16-2011

I don't get sub pops, but I do get random shots and reload cycles without any sounds at all, then they come back for a dozen shots and go away for the next two and so on.

 

Used to have a speaker pop summer last year, but a micropatch put that one to bed.



TallyNole #4 Posted Jan 11 2018 - 16:03

    Staff sergeant

  • Players
  • 32711 battles
  • 322
  • [FGTVE] FGTVE
  • Member since:
    09-22-2013
there was an issue recently where there would be a pop, the sound from the left channel would go out and then at the end of the battle, when you returned to the garage, the sound would come back and then this would repeat with the next battle.  Another post said to change your sound from headset to speakers (even when you use a headset).  Try that.

Rekan12 #5 Posted Jan 11 2018 - 16:09

    Corporal

  • -Players-
  • 10696 battles
  • 71
  • Member since:
    07-23-2013
Thank you guys for the help. Yes sound was set to headphones since i do use them when roommates are asleep. Seems to work without the headphone setting on. 

moogleslam #6 Posted Jan 11 2018 - 16:21

    Major

  • Players
  • 33923 battles
  • 3,466
  • Member since:
    12-20-2013
Have these issues, as do lots of others.  There's been a few topics about.

nasfan #7 Posted Jan 11 2018 - 17:40

    First lieutenant

  • Beta Testers
  • 22931 battles
  • 726
  • [-P-] -P-
  • Member since:
    11-29-2010
I've had this issue for months.  Totally random.  Gonna try the headphone/speaker setting when I get home from work.  If that works, then thanks in advance, TallyNole.

murdockwan #8 Posted Jan 11 2018 - 17:52

    Captain

  • Players
  • 24277 battles
  • 1,085
  • [CNCRD] CNCRD
  • Member since:
    02-18-2014

View Postmoogleslam, on Jan 11 2018 - 15:21, said:

Have these issues, as do lots of others.  There's been a few topics about.

 

Yes me too. Last update caused this regression.

Vinsent #9 Posted Jan 11 2018 - 17:54

    Sergeant

  • Players
  • 46689 battles
  • 111
  • [DHO-X] DHO-X
  • Member since:
    08-20-2011
I've had the same issue, did it yesterday, but going back to garage doesn't fix it. I have to restart client in order to get sound back. Have not tried the Headphones/Speaker switch, its been on headphones since it was put in as headphones is all I use. Will have to try the aforementioned fix and see, since WG has not seen fit to fix this problem which has been going on for some time now.

murdockwan #10 Posted Jan 15 2018 - 12:25

    Captain

  • Players
  • 24277 battles
  • 1,085
  • [CNCRD] CNCRD
  • Member since:
    02-18-2014

Just an update on this: this was happening to me almost every other day. Switched from headset to speakers, since then 2 long play sessions and it has not happened yet. Thanks for the tip.

 

EDIT: typo fix


Edited by murdockwan, Jan 15 2018 - 12:26.


The_Toastmaster_General #11 Posted Jan 16 2018 - 00:58

    Sergeant

  • -Players-
  • 18540 battles
  • 218
  • [CLAWS] CLAWS
  • Member since:
    07-23-2015

I've been plagued by the sound dropping in battle problem for a few months. I'll change my settings to speakers and see if that fixes it.

 

WG support has been less than helpful and has taken nearly 2 dozen interactions before they admit they don't know the problem...At least they're honest...eventually.



murdockwan #12 Posted Jan 16 2018 - 11:58

    Captain

  • Players
  • 24277 battles
  • 1,085
  • [CNCRD] CNCRD
  • Member since:
    02-18-2014

View Postmurdockwan, on Jan 15 2018 - 11:25, said:

Just an update on this: this was happening to me almost every other day. Switched from headset to speakers, since then 2 long play sessions and it has not happened yet. Thanks for the tip.

 

EDIT: typo fix

 

Update: another night of 16 battles and no issue. I think my issue has been sorted for good. Thanks for the tip TallyNole.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users