Jump to content


Test Server 1.0


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

Douglas0012 #1 Posted Feb 13 2018 - 15:49

    Private

  • Players
  • 11085 battles
  • 3
  • [P-W] P-W
  • Member since:
    06-17-2011
So im having an issue i shouldn't be, currently running i5 6600k, 1080, 32 gigs of ram. High end components, now on the test server i am taking forever to load in, im joining the game everytime at 13:50 on the game timer. Any ideas?

kebab6597 #2 Posted Feb 13 2018 - 15:52

    Major

  • Players
  • 54480 battles
  • 8,708
  • [D-DAY] D-DAY
  • Member since:
    04-16-2011
Internet connection maybe ?

RoIito #3 Posted Feb 13 2018 - 15:55

    First lieutenant

  • -Players-
  • 11000 battles
  • 561
  • [TNKGG] TNKGG
  • Member since:
    12-23-2016
Do you have the game stored in a HDD?

Ded_man #4 Posted Feb 13 2018 - 16:00

    Major

  • Beta Testers
  • 23827 battles
  • 5,236
  • [-OGR-] -OGR-
  • Member since:
    09-23-2010

I had similar issues with my secondary rig, installed the test on a near full HDD and would load in 30 sec after count down or if I did loan in at the end of count down, tanks and background were still rendering and would look like deformed smudges. Transferred the WOT folder to the SSD and now loading 20 sec before the timer starts with everything already rendered. 

 

You running it off of an SSD or HDD and is your HDD near full?

 

edit: ^ what SZikll said


Edited by Ded_man, Feb 13 2018 - 16:01.


KatzeWolf #5 Posted Feb 13 2018 - 16:02

    Staff sergeant

  • Players
  • 29 battles
  • 424
  • Member since:
    09-10-2012

View PostxSzikll, on Feb 14 2018 - 00:55, said:

Do you have the game stored in a HDD?

 

Exactly, because of the higher textures, there is more information to load into ram, so it will take longer.
But the connection to the RU server can affect it also.


Douglas0012

 

For comparison, I also loaded in a lot slower than normal, Rig: i7 8700k, GTX 1070 with 8gb of ram, installed on a HDD.

 

Try installing on an SSD, or, might sound counter intuitive, remove some ram. The more ram you have, the slower it can be accessed, but it makes little difference.
But unless you are video editing you don't need any more than 16gb of ram.


Edited by KatzeWolf, Feb 13 2018 - 16:06.


Knagar #6 Posted Feb 13 2018 - 16:06

    Captain

  • Players
  • 20247 battles
  • 1,373
  • Member since:
    05-13-2011
The test server is in Russia, of you're not on a half way decent connection, expect long load screens.

TreadBreaker37 #7 Posted Feb 13 2018 - 16:07

    Staff sergeant

  • Players
  • 19664 battles
  • 343
  • [FINE] FINE
  • Member since:
    06-11-2012
Its in russia bro...

Dracheherr #8 Posted Feb 13 2018 - 18:24

    First lieutenant

  • Players
  • 36432 battles
  • 827
  • [CRTBL] CRTBL
  • Member since:
    04-23-2012
It is a TEST server. Lots moles, warts, acne, and skin tags. Expect what it being play tested to be buggy as a backyard BBQ in July. Suffer the long load times (which will be the last to be optimized), graphics glitches, and gold spammers. Give constructive feedback, include clips, and screenshots. That’s what you should be doing, so the developers and programmers can hopefully fix more bugs before 1.0 is released and we don’t have to suffer through a myriad of micro-patches after 1.0 is released next month.




5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users