Jump to content


Game Shuts down to Desktop

Shut down

  • Please log in to reply
21 replies to this topic

Skorpian #1 Posted Apr 06 2018 - 01:52

    Corporal

  • Players
  • 29658 battles
  • 25
  • [BBBT] BBBT
  • Member since:
    09-02-2011

I recently Upgraded my PC so I could enjoy not only the new graphics in WOT but also other new games. I got my new PC before WOT 1.0 it is the following Specs:

Intel I9 10 core

64 GB Ram

1TB SSD

2 x GTX1080Ti in SLi

 

Running the WOT prior to 1.0 I had no issues at all Geforce Experience App recognized the game and optimized it. It ran smooth, fast and looked great.

 

Once the 1.0 version came online I started crashing out of the game when returning to garage after some games.  This was not after every game usually after 2 or 3 games. I have been in contact with WG and currently have a ticket open that I am trying to work through and get this resolved. 

The Geforce Experience App no longer recognizes the WOT install anymore. I have:

# Reinstalled WOT completely

# Reinstalled Graphics Drivers Completely

# Installed new Game Client App (which I never new about and I have added the link Here)

# Have run the WGChecker and forwarded files to WG

# Deleted the %AppsData%/ Game folder

# Added Game to Firewall exceptions

# Run the Check and Repair

# Don't run any MODs (would like to but I want to fix this issue first with a clean install)

 

I love the new Graphics of the game and I love playing the game. I just wish they would fix this issue as it is really frustrating and I have noticed a lot of other people getting the same thing.

 

Every other game I have runs perfectly.

 



Striker_70 #2 Posted Apr 06 2018 - 02:52

    Major

  • Players
  • 19641 battles
  • 6,484
  • Member since:
    04-02-2013
Take your cards out of SLI.  The game doesn't support it and it causes problems for those who enable it.

Cig753 #3 Posted Apr 06 2018 - 03:08

    Staff sergeant

  • Players
  • 30308 battles
  • 355
  • [OPIC] OPIC
  • Member since:
    06-15-2013

i have similar set up as you stupid [edited]WG [edited] up

 

game kept crashing till i removed the sli from my 1080ti x2



Skorpian #4 Posted Apr 06 2018 - 03:31

    Corporal

  • Players
  • 29658 battles
  • 25
  • [BBBT] BBBT
  • Member since:
    09-02-2011

What about resolution they have told me I have to run in 1920x1080. What are you running at? I run it at this and it looks like crap I may as well play it on my old PC.

 


Edited by Skorpian, Apr 06 2018 - 03:34.


Skorpian #5 Posted Apr 06 2018 - 03:35

    Corporal

  • Players
  • 29658 battles
  • 25
  • [BBBT] BBBT
  • Member since:
    09-02-2011
Running in the lower resolution with SLI disabled seems to work however it looks like crap blurrier as hell on my 43 inch 4k monitor and I have to reset it every time I would want to play. I think the easier thing to do is to put my wallet away and spend money on games I can use the full potential of my PC. Shame I really liked Tanks let me know when you make your game more for people who are prepared to pay you rather than the cheap people of the world who will always complain and never pay.

Edited by Skorpian, Apr 06 2018 - 03:36.


Skorpian #6 Posted Apr 06 2018 - 03:57

    Corporal

  • Players
  • 29658 battles
  • 25
  • [BBBT] BBBT
  • Member since:
    09-02-2011
LOL so now my game runs in a crappy low resolution they close my ticket............OMFG

Ironbutt2015 #7 Posted Apr 06 2018 - 04:26

    Sergeant

  • -Players-
  • 15884 battles
  • 118
  • Member since:
    09-22-2015

I have never had a problem with it closing to desktop until today.

 

That tells me it is something on their end. 

 

Every online game where I have experienced a problem has always been something on their end despite their statements to the contrary.  I never change any setting and they eventually figure out their problem.



afganhuladancer #8 Posted Apr 06 2018 - 11:22

    Corporal

  • -Players-
  • 26209 battles
  • 48
  • [NEWBI] NEWBI
  • Member since:
    12-11-2015
It has nothing to do with sli running or not.  There is a fix where people roll their graphics driver back. 

OlTanker #9 Posted Apr 06 2018 - 15:55

    Staff sergeant

  • -Players-
  • 16847 battles
  • 383
  • [3_61] 3_61
  • Member since:
    01-17-2016
"They" won't even acknowledge there are any issues with their game. Is feature comrades, enjoy your crash to desktop! Enjoy the 2 minute lag in log into battle. Enjoy the 90+ second load of eye candy garage. Is all feature of game. There are no bugs in game, bugs are all features!

IX_Zann #10 Posted Apr 06 2018 - 16:14

    First lieutenant

  • Players
  • 41418 battles
  • 916
  • Member since:
    04-23-2012
When my game goes to desktop, I’ve been doing a <Ctrl + Tab> to pop the game back up. A minor annoyance. Went through the same thing with 9.15 for a few days until they fixed it.

xxBigbacon #11 Posted Apr 06 2018 - 21:16

    Major

  • -Players-
  • 8198 battles
  • 2,251
  • [-GNZ-] -GNZ-
  • Member since:
    02-03-2015
having this problem again. worked last week but 1.0.0.2 broke it again. login, see garage for an instant and it crashes to desktop. no error message that I can see, nothing in event viewer.

Weevee #12 Posted Apr 06 2018 - 21:51

    Corporal

  • -Players-
  • 15549 battles
  • 22
  • Member since:
    09-29-2015
I had to underclock my vid card (titan z) to keep it from rebooting PC, not just ctd, sometimes killing bios with it.  I am running sd client to keep from vanilla CTD's due to memory leak/desynch whatever the problems.

Edited by Weevee, Apr 07 2018 - 20:08.


Striker_70 #13 Posted Apr 06 2018 - 22:10

    Major

  • Players
  • 19641 battles
  • 6,484
  • Member since:
    04-02-2013

View PostSkorpian, on Apr 05 2018 - 20:35, said:

Running in the lower resolution with SLI disabled seems to work however it looks like crap blurrier as hell on my 43 inch 4k monitor and I have to reset it every time I would want to play. I think the easier thing to do is to put my wallet away and spend money on games I can use the full potential of my PC. Shame I really liked Tanks let me know when you make your game more for people who are prepared to pay you rather than the cheap people of the world who will always complain and never pay.

 

The blurriness is probably your 3D render resolution setting.  Turn it off dynamic adjustment and put it at 100%.

 

There also should be no reason you can't play at higher than 1080p as long as you take it out of SLI. 



rich73 #14 Posted Apr 06 2018 - 22:42

    Major

  • Players
  • 52843 battles
  • 6,400
  • Member since:
    10-17-2011

View PostSkorpian, on Apr 05 2018 - 18:31, said:

What about resolution they have told me I have to run in 1920x1080. What are you running at? I run it at this and it looks like crap I may as well play it on my old PC.

 

 

It is still a cartoon game but with added detail.Not anything like the teaser they put out last year or so tooting lifelike dx11 graphics.And then they just copy pasted the game to the new engine.A huge mistake.But prob cost effective.Spare the costs and gouge the players is WG moto.

Skorpian #15 Posted Apr 07 2018 - 00:21

    Corporal

  • Players
  • 29658 battles
  • 25
  • [BBBT] BBBT
  • Member since:
    09-02-2011

View PostStriker_70, on Apr 07 2018 - 09:10, said:

 

The blurriness is probably your 3D render resolution setting.  Turn it off dynamic adjustment and put it at 100%.

 

There also should be no reason you can't play at higher than 1080p as long as you take it out of SLI. 

 

Thanks will try it out.

DE_Samuel_B_Roberts #16 Posted Apr 08 2018 - 18:33

    Corporal

  • -Players-
  • 6413 battles
  • 17
  • Member since:
    03-26-2015

View PostStriker_70, on Apr 06 2018 - 02:52, said:

Take your cards out of SLI.  The game doesn't support it and it causes problems for those who enable it.

 

Never caused issues before 1.0, so if they just removed SLI support it needs to go back.



IrishMadman #17 Posted Jun 21 2018 - 03:47

    Corporal

  • Players
  • 41491 battles
  • 16
  • [DADS] DADS
  • Member since:
    04-16-2011
My game also just started crashing in the last few days. As soon as I leave the battle, it sometimes occurs. 

Samtook #18 Posted Jun 24 2018 - 00:13

    Private

  • Players
  • 14213 battles
  • 7
  • [-TX] -TX
  • Member since:
    12-13-2013
The client started doing that crap of shutting down to desktop today.  It has happened 6x so far.  Nothing in event viewer or any other logs.  Happens after selecting tank and clicking battle; between queue and map loading screen.

Edited by Samtook, Jun 24 2018 - 00:17.


Cmdr_Adama_BSG75 #19 Posted Jun 25 2018 - 20:19

    Sergeant

  • Players
  • 35778 battles
  • 239
  • [GST] GST
  • Member since:
    05-04-2013
I run 2 2GB 660ti's in SLI with no problems at all. But my newest pc with the 8GB 1080 likes to crash to the desktop once in awhile. Old pc has 16GBs ram, new one has 8GBs ram. Old pc is air cooled, new pc has video and cpu on seperate water coolers. I don't get it.

Mokara #20 Posted Jun 27 2018 - 07:10

    Corporal

  • Players
  • 31176 battles
  • 36
  • Member since:
    11-09-2012
It is definitely an issue with the client. It is NOT the nVidia drivers (mine date back to March, and the crashing issue only started with the soccer mode patch).





Also tagged with Shut down

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users