Jump to content


Lag since the last update.

Lag

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

Wtornado #1 Posted Jul 07 2018 - 18:30

    Captain

  • Players
  • 30937 battles
  • 1,337
  • Member since:
    04-24-2011

I have a 35 ping and the game will freeze for 5 to 10 seconds.

 

The game can totally freeze to the point I have to leave.

 

Never had any trouble before.



Benjeeh_CA #2 Posted Jul 07 2018 - 19:39

    First lieutenant

  • Players
  • 29882 battles
  • 661
  • [DBLTP] DBLTP
  • Member since:
    04-18-2012

Check your hard drive I had the same thing happen a couple weeks before it died. Also check tank manager 5o see  if anything could be bogging your PC down things that use your disks read/write or RAM  such as having things update or background programs. Generally lock ups aren't really lag

 

Watch the red/ green light next to ping if its red you have packet loss. It'll cause rubber banding as the server tries to correct positions. Even with low ping.

 

If you run mods maybe one of them cause an issue?

 

Shooting in the dark here can't think of anything else that would cause freezing



Whistling_Death_ #3 Posted Jul 07 2018 - 20:55

    Major

  • -Players-
  • 57900 battles
  • 2,562
  • [13-AD] 13-AD
  • Member since:
    11-09-2014

View PostWtornado, on Jul 07 2018 - 12:30, said:

I have a 35 ping and the game will freeze for 5 to 10 seconds.

 

The game can totally freeze to the point I have to leave.

 

Never had any trouble before.

 

 

To take care of lag, clear your 1-hour browser history, then turn off your computer for at least 10 seconds, reboot your router by unplugging it for 10 seconds, then plug it back in, restart your computer and log back into W.o.T. This should take care of any lag. If you still have problems, just send in a ticket to W.o.T. Customer Service and they will help you out with the WG Check.exe tool at no charge.



jenifergirlgamer1 #4 Posted Jul 12 2018 - 13:20

    Private

  • -Players-
  • 0 battles
  • 4
  • Member since:
    07-02-2018

hello,

I had the same experience these past two days. Takes me 20-30 seconds after the countdown to load. Cant see all tanks in the beginning and when they render i get a 4-5 second freeze. Have almost the same PC: xeon 1230v3, 8gb RAM, gtx 960 4GB. The game runs at 80+ fps on maximum and 110+ fps on high but the loading times are horrible. I'm planning to get an extra SSD to move the installation to, to see if that fixes the problem.  VidMate    Photomath TextNow


Edited by jenifergirlgamer1, Jul 12 2018 - 18:17.


Wtornado #5 Posted Jul 13 2018 - 03:35

    Captain

  • Players
  • 30937 battles
  • 1,337
  • Member since:
    04-24-2011

View PostWhistling_Death_, on Jul 07 2018 - 14:55, said:

 

 

To take care of lag, clear your 1-hour browser history, then turn off your computer for at least 10 seconds, reboot your router by unplugging it for 10 seconds, then plug it back in, restart your computer and log back into W.o.T. This should take care of any lag. If you still have problems, just send in a ticket to W.o.T. Customer Service and they will help you out with the WG Check.exe tool at no charge.

 

I am an old gamer all that you said I did way before I was so unsure what was happening I even passed my Rkill program.

 

I  even re-installed the game.

 

I think it is just poor server quality since they switched from the eastern server to the central one and players connecting from over seas.







Also tagged with Lag

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users