Jump to content


Authentication server down?


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

FrozenKemp #1 Posted Oct 11 2018 - 10:06

    Major

  • Players
  • 47961 battles
  • 7,694
  • [SWU] SWU
  • Member since:
    04-24-2011

Was this announced?

The launcher says "Authentication error".

The website just says "failed to log in" without even taking me to the page to try to log in.  How I'm still able to access the forum, I'm not entirely sure. 



WarpBlade #2 Posted Oct 11 2018 - 10:34

    Private

  • -Players-
  • 19032 battles
  • 2
  • Member since:
    08-21-2015
I have same problem. I'm using WGC, and can't login with NA account. But, ASIA account can login. Maybe there is problem with NA server.

Edited by WarpBlade, Oct 11 2018 - 10:35.


Crown_Gold #3 Posted Oct 11 2018 - 10:40

    First lieutenant

  • Players
  • 25960 battles
  • 582
  • Member since:
    09-10-2011
Maintenace due to micro patch from 2 to 3 am pt  

FrozenKemp #4 Posted Oct 11 2018 - 10:40

    Major

  • Players
  • 47961 battles
  • 7,694
  • [SWU] SWU
  • Member since:
    04-24-2011
Ahh, nuts.  Thanks CG. 

Crabalanche #5 Posted Oct 11 2018 - 11:52

    Corporal

  • -Players-
  • 49304 battles
  • 42
  • [-BTU-] -BTU-
  • Member since:
    05-24-2014
Yes same problem here cannot log in. Looks like a problem with the server

BlackSmoke_1 #6 Posted Oct 11 2018 - 12:08

    Private

  • -Players-
  • 22253 battles
  • 2
  • [FATED] FATED
  • Member since:
    09-30-2015

View PostWarpBlade, on Oct 11 2018 - 10:34, said:

I have same problem. I'm using WGC, and can't login with NA account. But, ASIA account can login. Maybe there is problem with NA server.

 

I have the same issue as you do. 

heavymetal1967 #7 Posted Oct 11 2018 - 12:28

    Major

  • Players
  • 65301 battles
  • 17,498
  • Member since:
    05-30-2012

Same issue across all platforms.  Was thinking it was related to down time to, but it persisted for a while even after I was able to login to the game.

 

Back up (for me at least) and it's now 7:30 Eastern.

 

But I wasn't getting an authentication error message.  Either the area for the login box would keep spinning like it was trying to load (support) or I'd get punted to the under maintenance page for the forum and for the wiki it'd just time out. 

 

Micro patch notes for anyone interested, http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/588296-micropatch-12-1/



RumourHasIt #8 Posted Oct 11 2018 - 12:36

    Corporal

  • Players
  • 20288 battles
  • 70
  • [4KAD] 4KAD
  • Member since:
    02-23-2013
Can't log-in,  server does not respond. I just love watching my prem time get chewed up like this.

TailGunner1977 #9 Posted Oct 11 2018 - 12:37

    Sergeant

  • Players
  • 12335 battles
  • 113
  • Member since:
    07-24-2013
same here but mine started when I was about to start a match. lagged out hard then tried to login back but cant

Bella_Blue #10 Posted Oct 11 2018 - 12:49

    Private

  • -Players-
  • 5158 battles
  • 2
  • [L_W] L_W
  • Member since:
    04-16-2016

View PostTailGunner1977, on Oct 11 2018 - 05:37, said:

same here but mine started when I was about to start a match. lagged out hard then tried to login back but cant

 

Same.

Scorpiany #11 Posted Oct 11 2018 - 13:09

    Major

  • Game Knowledge Expert
  • 33756 battles
  • 12,321
  • [N1NJA] N1NJA
  • Member since:
    06-27-2013

View PostTailGunner1977, on Oct 11 2018 - 04:37, said:

same here but mine started when I was about to start a match. lagged out hard then tried to login back but cant

 

Exactly what happened to me. Finishing up one match and lagged up very badly, next battle was going alright for a while, but then my tank began lagging more and more until I got disconnected from the server mid-match. Wasn't able to log back in after that. Other tanks on my team either never loaded in, or got disconnected too.

 

The strangest thing was that it was only my team.

 


************** (4:50:47 AM) you were on the border when i killed u
************** (4:50:58 AM) is2 was afk whole game

Scorpiany (4:51:25 AM) Did your team have anyone AFK or disconnected?
Scorpiany (4:51:31 AM) Or was it just my team having problems?

************** (4:51:32 AM) nope
************** (4:51:37 AM) just yours
************** (4:51:56 AM) i get alot of lag when someone from brazil is in the match idky
************** (4:52:00 AM) everytime


 

Since then, I've been getting several strange messages.

 

First this:

 

 

 

 

Then this:

 

 

 

 

And after that "Autologin session expired, unable to authenticate user" (Even though I re-entered information twice since then, every time I get disconnected it says the same thing).

 

 

Also this...

 

 


Edited by Scorpiany, Oct 11 2018 - 13:12.


Vyzygoth #12 Posted Oct 11 2018 - 18:44

    Corporal

  • -Players-
  • 14774 battles
  • 10
  • Member since:
    06-06-2012
It's 1:45pm est, and I still can not get logged into the game. I even tried the LATAM server for grins, still no dice. What is the problem?

The_Illusive_Man #13 Posted Oct 11 2018 - 19:00

    Major

  • -Players-
  • 12744 battles
  • 2,896
  • [RDDT] RDDT
  • Member since:
    08-30-2014

From WG:

Can you try to remove your game preferences file and reset your World Of Tanks settings back to default.

To perform this, please perform the following:

    Hold the Windows key and press “R”.
    In the Run window, type or paste “%APPDATA%\wargaming.net” (without the quotes).
    Delete the folder named WorldOfTanks.


Afterwards, simply launch the game. Also, this will delete all settings. Including login info.

 

I was able to log in, so probs some local issue, which doing the above should fix






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users