Jump to content


NA Server completely dead right now?


  • Please log in to reply
31 replies to this topic

Scorpiany #1 Posted Oct 11 2018 - 12:36

    Major

  • Game Knowledge Expert
  • 34343 battles
  • 12,678
  • [N1NJA] N1NJA
  • Member since:
    06-27-2013

It seems like the Central server is dying tonight. Last match was really laggy, but still got through it. However, the next match after it, several tanks never loaded into battle at all, while is already strange, but wasn't completely out of the ordinary. Things began getting strange though, since for a while I was able to play normally, but then the match began lagging more and more, to the point where my tank was hardly controllable. Now I got disconnected from the server, and am getting a "Server does not respond" message.

 

 

 

 

Sad thing is that I was still in battle, and a really close one at that. It seems like my team had AFK's / disconnects to begin with, and looks like I just joined the list of players that got disconnected.

 

I'll have to check afterwards, but I assume the match is going to be a draw, just out of virtue of too many of the few remaining tanks unable to load in.

 

(Edit: Was a loss, seems that the rest of my team was disconnected, while the enemy team remained in the battle. Have a PM that confirms this)


 

Is anyone else having this issue right now? If so, any clue what it could be? If not, how come it seems so many people in my match were affected? 


Edited by Scorpiany, Oct 11 2018 - 13:36.


XxBaconMuncherXx #2 Posted Oct 11 2018 - 12:39

    Corporal

  • -Players-
  • 11866 battles
  • 55
  • [F0CUS] F0CUS
  • Member since:
    07-09-2016

Same issue, not a clue of what it was. Loaded back in just as the last tank was killed...Just got DC'ed again frustrating to say the least.

 


Edited by XxBaconMuncherXx, Oct 11 2018 - 12:40.


BabA_YA6A #3 Posted Oct 11 2018 - 12:45

    Captain

  • Players
  • 26287 battles
  • 1,244
  • [O-VER] O-VER
  • Member since:
    08-09-2013

Easy fix for me!!!

I just logged off WoT and did something more enjoyable with my time then getting frustrated on this utter broken game.



Scorpiany #4 Posted Oct 11 2018 - 12:45

    Major

  • Game Knowledge Expert
  • 34343 battles
  • 12,678
  • [N1NJA] N1NJA
  • Member since:
    06-27-2013

View PostXxBaconMuncherXx, on Oct 11 2018 - 04:39, said:

Same issue, not a clue of what it was. Loaded back in just as the last tank was killed...Just got DC'ed again frustrating to say the least.

 

 

Yup, same thing just happened to me again. I just loaded in, thought it was over, then "Connection to server interrupted", and back to the old "Server does not respond".

ladzdad #5 Posted Oct 11 2018 - 12:45

    Private

  • Players
  • 42389 battles
  • 5
  • [NATTY] NATTY
  • Member since:
    11-10-2013

I updated and now get error msg on launcher, it wont iupdate the game client ..  msg box says "critical error .. see log" .. anyone else? cant begin the update and part of error log says "cancelled by user" .. re installed, .. same again.. any ideas?

 

 

 

 



MCOBlademan #6 Posted Oct 11 2018 - 12:47

    Private

  • Beta Testers
  • 47423 battles
  • 3
  • [AGOGE] AGOGE
  • Member since:
    09-12-2010
Same got into game and into a match and then just lagged out. I am able to get into wow and wop and works fine.

heavymetal1967 #7 Posted Oct 11 2018 - 12:50

    Major

  • Players
  • 66504 battles
  • 17,948
  • Member since:
    05-30-2012

Is this since the servers have gone back online?

I say servers because the game was down for a micropatch and folks were having issues logging in to the forum, etc... as well.  Threads up on both these issues.

 

I'm in the client atm (haven't ran a game just in garage) and it shows 2200'ish on USC.  That's low, but the server just came back online.



Scorpiany #8 Posted Oct 11 2018 - 12:54

    Major

  • Game Knowledge Expert
  • 34343 battles
  • 12,678
  • [N1NJA] N1NJA
  • Member since:
    06-27-2013

View Postheavymetal1967, on Oct 11 2018 - 04:50, said:

Is this since the servers have gone back online?

I say servers because the game was down for a micropatch and folks were having issues logging in to the forum, etc... as well.  Threads up on both these issues.

 

I'm in the client atm (haven't ran a game just in garage) and it shows 2200'ish on USC.  That's low, but the server just came back online.

 

Yes, this is after the micropatch occurred, and after the game client updated. :confused:

TristanXD6 #9 Posted Oct 11 2018 - 12:56

    Staff sergeant

  • -Players-
  • 15758 battles
  • 405
  • [NXGEN] NXGEN
  • Member since:
    12-12-2015

Had this issue for two game in a row. First one I hit a heavy lag spike right at the beginning of the battle, then got kicked.

Replay: http://wotreplays.eu...983ddcba8ad8d85

 

The second one started off well for me, but a good portion of my team was afk right at the beginning of the match, so I believe that they had suffered the same issue I previously had. Later, I started hitting large lag spikes which made the game unplayable for me, leading to yet another crappy game for me.

Replay: http://wotreplays.eu...983ddcba8ad8d85

 

 

 

Also, good going Scorpiany, you beat me to creating a thread on this issue.



MagillaGuerilla #10 Posted Oct 11 2018 - 12:58

    Major

  • -Players-
  • 25081 battles
  • 3,868
  • Member since:
    01-06-2013
Can't log in. No fun today.

CDN_Peacekeeper #11 Posted Oct 11 2018 - 12:59

    First lieutenant

  • -Players-
  • 37987 battles
  • 511
  • Member since:
    05-30-2015

View PostNudnick, on Oct 11 2018 - 06:58, said:

Can't log in. No fun today.

 

^^

Lancer51 #12 Posted Oct 11 2018 - 13:02

    Private

  • Players
  • 43659 battles
  • 4
  • [-BTU-] -BTU-
  • Member since:
    01-25-2013

Just tried to log in again....server not working right now....7.56 am EST.

 



N3RV3 #13 Posted Oct 11 2018 - 13:04

    Captain

  • -Players-
  • 27624 battles
  • 1,604
  • [-G-] -G-
  • Member since:
    06-04-2014

It's back up as I type this...

 

But i am assuming third times the charm Wargaming f**ks it up again.

 



MagillaGuerilla #14 Posted Oct 11 2018 - 13:14

    Major

  • -Players-
  • 25081 battles
  • 3,868
  • Member since:
    01-06-2013
Still no log in 8:15 am eastern. At least the forum server still works.

Scorpiany #15 Posted Oct 11 2018 - 13:15

    Major

  • Game Knowledge Expert
  • 34343 battles
  • 12,678
  • [N1NJA] N1NJA
  • Member since:
    06-27-2013

View PostN3RV3, on Oct 11 2018 - 05:04, said:

It's back up as I type this...

 

But i am assuming third times the charm Wargaming f**ks it up again.

 

 

Still getting disconnected for me. :(

 

 

View PostNudnick, on Oct 11 2018 - 05:14, said:

Still no log in 8:15 am eastern. At least the forum server still works.
 

 

 

Same here.

 

 

 

 

 

I had a conversation with the person in the last match I got D/C'd from, before I crashed again. Super strange stuff.

 


************** (4:50:47 AM) you were on the border when i killed u
************** (4:50:58 AM) is2 was afk whole game

Scorpiany (4:51:25 AM) Did your team have anyone AFK or disconnected?
Scorpiany (4:51:31 AM) Or was it just my team having problems?

************** (4:51:32 AM) nope
************** (4:51:37 AM) just yours
************** (4:51:56 AM) i get alot of lag when someone from brazil is in the match idky
************** (4:52:00 AM) everytime


 

Seems that our IS-2 never loaded in, our arty and myself got disconnected. 

 

SA is the only server that shows any connection at all for me right now. Was is trying to reconnect people to SA? Was USC just having issues of its own? I have no idea what's going on at this point.

 

Based on the responses to this Thread, and another one, this issue is affecting quite a few people, but not everyone by any means either.


Edited by Scorpiany, Oct 11 2018 - 13:43.


Tankpowrd2 #16 Posted Oct 11 2018 - 13:44

    Corporal

  • Players
  • 35852 battles
  • 78
  • [X-OUT] X-OUT
  • Member since:
    08-12-2011

View PostScorpiany, on Oct 11 2018 - 06:36, said:

It seems like the Central server is dying tonight. Last match was really laggy, but still got through it. However, the next match after it, several tanks never loaded into battle at all, while is already strange, but wasn't completely out of the ordinary. Things began getting strange though, since for a while I was able to play normally, but then the match began lagging more and more, to the point where my tank was hardly controllable. Now I got disconnected from the server, and am getting a "Server does not respond" message.

 

 

 

 

Sad thing is that I was still in battle, and a really close one at that. It seems like my team had AFK's / disconnects to begin with, and looks like I just joined the list of players that got disconnected.

 

I'll have to check afterwards, but I assume the match is going to be a draw, just out of virtue of too many of the few remaining tanks unable to load in.

 

(Edit: Was a loss, seems that the rest of my team was disconnected, while the enemy team remained in the battle. Have a PM that confirms this)


 

Is anyone else having this issue right now? If so, any clue what it could be? If not, how come it seems so many people in my match were affected? 

 

Hmm well fyi the game was acting out even yesterday. I had that unresponsiveness around 3-4pm but I bet it was all day. There was a server maintenance period too and a bunch of people ran off to the LATAM server for a while. On top of that the contacts tab was busted, AGAIN.   

MagillaGuerilla #17 Posted Oct 11 2018 - 13:45

    Major

  • -Players-
  • 25081 battles
  • 3,868
  • Member since:
    01-06-2013
Logged in 8:45 am eastern. 50 ping.

That1Villain #18 Posted Oct 11 2018 - 13:50

    First lieutenant

  • -Players-
  • 22541 battles
  • 768
  • Member since:
    01-15-2015
Started for me last night, could get into battle loading screen then it wouldn't load me in, but it would be at random intervals some games I could load into, some games wouldn't let me load in after three restarts

Dain_Ironfoot_ #19 Posted Oct 11 2018 - 13:59

    Major

  • -Players-
  • 22842 battles
  • 2,169
  • [4HIM] 4HIM
  • Member since:
    05-14-2014
Not sure if it's a coincidence, but we've also had a partial internet outage in our area.  Might be other issues going on as well, and not just WoT.

Amos_Halftrack #20 Posted Oct 11 2018 - 14:05

    Captain

  • Players
  • 23233 battles
  • 1,038
  • Member since:
    10-31-2011

OP   you made this post at 4:36am.

 

Us guys with jobs have to sleep to go to work or are getting ready to go to work.  Overnight hours are not prime time.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users