Jump to content


Logging in today.. (Christmas)

advent calendar christmas lag

  • Please log in to reply
21 replies to this topic

OrneryPossum #1 Posted Dec 25 2018 - 16:36

    Corporal

  • -Players-
  • 4853 battles
  • 15
  • Member since:
    05-21-2017

..is a massive disappointment. 

 

The lag on USC is through the roof and the Caernarvon Action X is still popping up on my screen, asking for real money, after I already bought nearly 100 loot boxes earlier in the month.

 

Merry Christmas, but I won't be playing today.


Edited by OrneryPossum, Dec 25 2018 - 16:38.


Ortinoth_ #2 Posted Dec 25 2018 - 16:40

    Captain

  • Players
  • 26664 battles
  • 1,373
  • Member since:
    09-10-2011
The Caern AX sale lasts till Jan 2nd so thats not a mistake. And i am not getting any lag on USC, you do know that you can try USE for the time being

nuclearguy931 #3 Posted Dec 25 2018 - 16:41

    Major

  • Players
  • 79577 battles
  • 10,220
  • [UMM] UMM
  • Member since:
    08-16-2011

View PostOrneryPossum, on Dec 25 2018 - 09:36, said:

..is a massive disappointment. 

 

The lag on USC is through the roof and the Caernarvon Action X is still popping up on my screen, asking for real money, after I already bought nearly 100 loot boxes earlier in the month.

 

Merry Christmas, but I won't be playing today.

 

BAH HUMBUG!!

WhineMaker #4 Posted Dec 25 2018 - 16:44

    Major

  • Players
  • 36129 battles
  • 4,931
  • [WHAAA] WHAAA
  • Member since:
    04-21-2011

View PostOrneryPossum, on Dec 25 2018 - 07:36, said:

..is a massive disappointment. 

 

The lag on USC is through the roof and the Caernarvon Action X is still popping up on my screen, asking for real money, after I already bought nearly 100 loot boxes earlier in the month.

 

Merry Christmas, but I won't be playing today.

 

Have you tried to run pingplotter or a traceroute?

 

Or, as I assume, just blaming WG for what is likely on your end? :facepalm:

 

So simple, even a caveman could do it... :P



DrWho_ #5 Posted Dec 25 2018 - 16:50

    Major

  • -Players-
  • 19479 battles
  • 2,166
  • Member since:
    07-29-2017

View PostWhineMaker, on Dec 25 2018 - 16:44, said:

 

Have you tried to run pingplotter or a traceroute?

 

Or, as I assume, just blaming WG for what is likely on your end? :facepalm:

 

So simple, even a caveman could do it... :P

 

I have had horrible pings all mornings and running a continuous ping from my laptop while playing suggests that it's not network related as such. Laptop gets normal pings to USC while my gaming rig got 300+ ms in game.

As suggested in the thread I created I shut down WG's tray tool and after that I've had no lag issues, it may be a coincidence but the lag is gone

Feargrim27 #6 Posted Dec 25 2018 - 16:51

    Sergeant

  • -Players-
  • 13448 battles
  • 200
  • Member since:
    04-18-2014

View PostOrtinoth_, on Dec 25 2018 - 10:40, said:

The Caern AX sale lasts till Jan 2nd so thats not a mistake. And i am not getting any lag on USC, you do know that you can try USE for the time being

 

This.

 

Logic !  It's hard for many.


Edited by Feargrim27, Dec 25 2018 - 16:51.


OrneryPossum #7 Posted Dec 25 2018 - 17:00

    Corporal

  • -Players-
  • 4853 battles
  • 15
  • Member since:
    05-21-2017

View PostFeargrim27, on Dec 25 2018 - 08:51, said:

 

This.

 

Logic !  It's hard for many.

 

This forum is nearly as toxic as the game.

 

And USC/USE are both horrible. I have Aslain's modpack and can see all of the pings without needing the dropdown menu.

 

This is with 250mb internet. 

 

It's not just me, it's everybody.



WhineMaker #8 Posted Dec 25 2018 - 17:01

    Major

  • Players
  • 36129 battles
  • 4,931
  • [WHAAA] WHAAA
  • Member since:
    04-21-2011

View PostDrWho_, on Dec 25 2018 - 07:50, said:

 

I have had horrible pings all mornings and running a continuous ping from my laptop while playing suggests that it's not network related as such. Laptop gets normal pings to USC while my gaming rig got 300+ ms in game.

As suggested in the thread I created I shut down WG's tray tool and after that I've had no lag issues, it may be a coincidence but the lag is gone

 

Run a pingplotter or traceroute, otherwise it can be anywhere in the hops between your game client and WG's server. Without knowing the actual location of the lag, assuming it is WG is likely to be incorrect.

 

I'm at my normal 50-55ms ping, so your coincidence it just that, a coincidence... 



whatzisit #9 Posted Dec 25 2018 - 17:10

    Corporal

  • -Players-
  • 8063 battles
  • 38
  • [NEAD] NEAD
  • Member since:
    10-19-2014

Merry Christmas, & HAPPY NEW YEAR-2019

 

In the WOT, may the new year bring more enjoyments for playing the game, and the whole heck less of whining.



DrWho_ #10 Posted Dec 25 2018 - 17:12

    Major

  • -Players-
  • 19479 battles
  • 2,166
  • Member since:
    07-29-2017

View PostWhineMaker, on Dec 25 2018 - 17:01, said:

 

Run a pingplotter or traceroute, otherwise it can be anywhere in the hops between your game client and WG's server. Without knowing the actual location of the lag, assuming it is WG is likely to be incorrect.

 

I'm at my normal 50-55ms ping, so your coincidence it just that, a coincidence... 

 

No, my laptop iss pinging the USC server continuously and got the usual 120-140 ms I normally see in the game while at the same time I was getting 300+ ms pings while gaming

Not just once, all morning

 

Opening up a DOS Command window on my gaming rig and running Ping and Tracert gave me the exact same results on my laptop, nothing out of the ordinary and it was only in game I was having an issue

 

After shutting down the tray tool the problem went away. Now that may have been a coincidence of course but that's *only* change that has been made on my end and the problem has not returned since. 



GeorgePreddy #11 Posted Dec 25 2018 - 17:30

    Major

  • Players
  • 14345 battles
  • 11,906
  • Member since:
    04-11-2013

Apropos username, OP.

 

 

 

 

 

 



OLDIRTYBOMBER #12 Posted Dec 25 2018 - 17:33

    Captain

  • -Players-
  • 10921 battles
  • 1,556
  • [DONKY] DONKY
  • Member since:
    09-05-2016

EU has 40-50k players on a single server. NA may get 30k peak for holiday WG feels the need to open a second server?

Time to restock on hamsters to power the NA commodore 64's .

Meanwhile MM becomes infinitely worse with decreasing server population. :hiding:



DrWho_ #13 Posted Dec 25 2018 - 17:38

    Major

  • -Players-
  • 19479 battles
  • 2,166
  • Member since:
    07-29-2017

View PostOLDIRTYBOMBER, on Dec 25 2018 - 17:33, said:

EU has 40-50k players on a single server. NA may get 30k peak for holiday WG feels the need to open a second server?

Time to restock on hamsters to power the NA commodore 64's .

Meanwhile MM becomes infinitely worse with decreasing server population. :hiding:

 

There is that too. Since WG was nice enough to gift me a tier 2 German premium I thought I'd get ,y German LT line started, get some crew training in etc .... all the usual stuff. Very long que times to find a low tier game today

 

And btw, the MKA has a different crew layout than the rest of the German LTs. They're not making it easy on newbies to get some crew skills going are they. So me playing that tank would just make it even harder on those trying to learn down in the low tiers with little benefit to my own progress, that doesn't make much sense to me



HI_FIVE #14 Posted Dec 25 2018 - 19:06

    Major

  • Players
  • 44632 battles
  • 3,458
  • [PLAIN] PLAIN
  • Member since:
    05-29-2012

View PostOrneryPossum, on Dec 25 2018 - 11:36, said:

..is a massive disappointment. 

 

The lag on USC is through the roof and the Caernarvon Action X is still popping up on my screen, asking for real money, after I already bought nearly 100 loot boxes earlier in the month.

 

Merry Christmas, but I won't be playing today.

 

outstanding.Maybe the pubs will be better.

wkcw1 #15 Posted Dec 25 2018 - 19:35

    Staff sergeant

  • -Players-
  • 15792 battles
  • 431
  • [GGNKR] GGNKR
  • Member since:
    12-14-2014
Issue f you have a mobile phone you can try tethering to see where the lag is coming from. I think it’s only a 1MB per game so you it won’t drain you data.

RHeadshot #16 Posted Dec 25 2018 - 19:45

    First lieutenant

  • -Players-
  • 3338 battles
  • 629
  • Member since:
    10-12-2018

View PostWhineMaker, on Dec 25 2018 - 16:44, said:

 

Have you tried to run pingplotter or a traceroute?

 

Or, as I assume, just blaming WG for what is likely on your end? :facepalm:

 

So simple, even a caveman could do it... :P

 

that's odd. I've almost NEVER seen it actually be on the player's end

 



OrneryPossum #17 Posted Dec 25 2018 - 20:05

    Corporal

  • -Players-
  • 4853 battles
  • 15
  • Member since:
    05-21-2017

View PostRHeadshot, on Dec 25 2018 - 11:45, said:

 

that's odd. I've almost NEVER seen it actually be on the player's end

 

 

Yeah, every other game is running fine except WoT - but it must be my fault.

 

30ms on Overwatch and 150 on WoT - my fault.



RHeadshot #18 Posted Dec 25 2018 - 20:58

    First lieutenant

  • -Players-
  • 3338 battles
  • 629
  • Member since:
    10-12-2018

View PostOrneryPossum, on Dec 25 2018 - 20:05, said:

 

Yeah, every other game is running fine except WoT - but it must be my fault.

 

30ms on Overwatch and 150 on WoT - my fault.

 

I'm guessing this is what happens when you have a game that's a memory/data hog.

Zombie_Snuggles #19 Posted Dec 25 2018 - 21:08

    Staff sergeant

  • -Players-
  • 25412 battles
  • 430
  • Member since:
    12-23-2015
no lag for me on central. Do you save all your replays? If so you may need to delete a bunch of them. Also maybe clear your cache and flush your DNS

TLWiz #20 Posted Dec 25 2018 - 21:09

    Major

  • -Players-
  • 21393 battles
  • 9,673
  • [DSSRT] DSSRT
  • Member since:
    12-26-2014
I played a few games on the USC server.  Lag wasn't my issue - just poor game play by me.





Also tagged with advent calendar, christmas, lag

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users