Jump to content


Game not using Dedicated GPUs?


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

Rewired92 #1 Posted Dec 25 2018 - 20:41

    Private

  • -Players-
  • 2 battles
  • 2
  • Member since:
    04-14-2012
Hey guys.

I have a 8086k with 1080 ti SLI and just downloaded the game to play with a friend, however, the game refuses to use my nVidia GPUs and instead forces itself to run on my iGPU.  Turning off my iGPU is not an option as I use the iGPU for 3 of my monitors as I run 6 monitors for work.

What could be the problem?  I've tried setting options for the game in my nvidia control panel, but this does nothing. I've also tried searching the forums and google for a solution, but cannot find a fix either.

I am not on a laptop and cannot use nVidia Optimus to set the GPU the game is supposed to use.

Edited by Rewired92, Dec 25 2018 - 20:45.


Ortinoth_ #2 Posted Dec 25 2018 - 20:53

    Captain

  • Players
  • 26389 battles
  • 1,059
  • Member since:
    09-10-2011
Last i knew WORLD of Tanks doesn't support SLI set ups, and also doesn't use mutlithread cpu's yet

WhineMaker #3 Posted Dec 25 2018 - 21:16

    Major

  • Players
  • 35627 battles
  • 4,548
  • [WHAAA] WHAAA
  • Member since:
    04-21-2011
Disable a GPU and WoT will run fine. As posted above, WoT doesn't support SLI configurations.

Rewired92 #4 Posted Dec 25 2018 - 21:27

    Private

  • -Players-
  • 2 battles
  • 2
  • Member since:
    04-14-2012
I've set the game to use Single GPU in my nVidia settings and the issue is gone now.

Why did I have to make a forum post to find out this information?  Surely the game or launcher can detect my multiple GPUs and tell me to use Single GPU for optimum performance.

WhineMaker #5 Posted Dec 25 2018 - 21:29

    Major

  • Players
  • 35627 battles
  • 4,548
  • [WHAAA] WHAAA
  • Member since:
    04-21-2011
This is WG... :B

Stormer100 #6 Posted Dec 25 2018 - 21:33

    Staff sergeant

  • Players
  • 15241 battles
  • 359
  • [PRGY] PRGY
  • Member since:
    02-13-2014
I had a similar issue, I had to go to the Nvidia control panel, and did something along the lines of making my dedicated GPU receive preference over the IGPU.

Chssmius #7 Posted Dec 27 2018 - 18:11

    Sergeant

  • Players
  • 23641 battles
  • 205
  • Member since:
    01-05-2012

View PostOrtinoth_, on Dec 25 2018 - 14:53, said:

Last i knew WORLD of Tanks doesn't support SLI set ups, and also doesn't use mutlithread cpu's yet

 

It doesn't recognize logical cores so hyperthreading does nothing for the game.

It can use multiple cores (up to 4 or 5) since I think the 1.0 update.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users