Jump to content


Freeze-ups midgame since patch 1.4


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

bennyjw98 #1 Posted Feb 11 2019 - 15:45

    Corporal

  • Players
  • 9230 battles
  • 69
  • [WAFFE] WAFFE
  • Member since:
    07-17-2011
Since the 1.4 patch dropped I've been getting some freeze-ups in the middle of a battle, sometimes several times per game.
It will sort of act like normal lag for about 5 seconds and then rubber band me into... undesirable situations.
It doesn't seem to actually be my connection to the server but rather something is up with the client's processing getting hung up. 
And to be fair, the awkward situations it gets me into such as throwing me out of cover makes this a serious detriment to my game experience.

Has anyone else been getting this issue?

And no, it's not my internet or mods (Vanilla) before you ask, because someone ALWAYS asks that.

_Kradok_ #2 Posted Feb 11 2019 - 15:48

    Captain

  • -Players-
  • 30065 battles
  • 1,457
  • Member since:
    10-09-2014
Yes.  Happened 2x today in one Frontline battle. Rubber banding... then DC'd BOTH times.  Frustrating AF - was 1/2 way through Major...  

theSparatan117 #3 Posted Feb 11 2019 - 15:58

    First lieutenant

  • Players
  • 10499 battles
  • 804
  • [F0XEY] F0XEY
  • Member since:
    12-26-2013

What's your specs sheet? We need to know what your computer specs are before we can diagnose this. 

 



AudDog_56 #4 Posted Feb 11 2019 - 16:06

    Sergeant

  • -Players-
  • 8921 battles
  • 115
  • [GST] GST
  • Member since:
    07-01-2014

I have been getting some crazy lag spikes last couple of days, like 999 at match start droppings to 600 generally drops under 100 after 3 or 4 minutes. ran a speed test on my laptop a couple of times while the game was unplayable. My network was under 50 ping, WOT is the only program open on the desktop.



FrontenacDuVandoo #5 Posted Feb 11 2019 - 17:21

    First lieutenant

  • -Players-
  • 11668 battles
  • 515
  • Member since:
    06-16-2017

I had one freeze when watching another player after I died a few nights ago, hadn't had that in ages.

Yesterday I got a crash-reboot (full cpu reboot) just as a map loaded. I was leaning towards a hardware failure on my end, but didn't find anything and was able to play some more without issues.

 

I just saw a micro-patch go out, we're now on 1.4.0.1. Hopefully that pushed out a fix.



_Kradok_ #6 Posted Feb 11 2019 - 17:29

    Captain

  • -Players-
  • 30065 battles
  • 1,457
  • Member since:
    10-09-2014

I'm on an Alienware system - not sure the specs, I'm not a computer guy, I just know it's a good 'off the shelf' system.  Diablo 3 works perfectly, only this happens in Tanks.  The wife's computer never gets interrupted (she works from home on certain days).

 

Played 3 Frontline matches, 2 DC'd, 1 didn't...



Blackstone #7 Posted Feb 11 2019 - 17:32

    Captain

  • -Players-
  • 18671 battles
  • 1,790
  • Member since:
    04-19-2011
Update your video card drivers before playing. That should take care of most issues.

Codewriter #8 Posted Feb 11 2019 - 18:55

    First lieutenant

  • Players
  • 50560 battles
  • 703
  • [BOND2] BOND2
  • Member since:
    05-06-2011

View Post_Kradok_, on Feb 11 2019 - 11:29, said:

I'm on an Alienware system - not sure the specs, I'm not a computer guy, I just know it's a good 'off the shelf' system.  Diablo 3 works perfectly, only this happens in Tanks.  The wife's computer never gets interrupted (she works from home on certain days).

 

Played 3 Frontline matches, 2 DC'd, 1 didn't...

You are NOT a computer guy...so you most likely are NOT running the most up-to-date VIDEO drivers......I would at those first......start with google....to determine which video card you system uses...then what driver you are currently using...and what is the most current driver...then get it and install it.    Hopefully you are running NVIDIA video card.....as those seem to work the best for most games.



bennyjw98 #9 Posted Feb 11 2019 - 20:33

    Corporal

  • Players
  • 9230 battles
  • 69
  • [WAFFE] WAFFE
  • Member since:
    07-17-2011

View PostBlackstone, on Feb 11 2019 - 11:32, said:

Update your video card drivers before playing. That should take care of most issues.

 

It's not my drivers.
Though WG added a micropatch today with the release of Frontline so I wonder if that could have fixed the issue.

_Kradok_ #10 Posted Feb 12 2019 - 03:05

    Captain

  • -Players-
  • 30065 battles
  • 1,457
  • Member since:
    10-09-2014

Thank you Wargaming.  Just finished a battle in Frontlines.  Was promoted to Major, DC'd TWICE during the battle and the end result is ZERO experience?  ZERO??

 

A waste of my friggin time.  Seriously.



13Jake55 #11 Posted Feb 12 2019 - 03:21

    First lieutenant

  • -Players-
  • 18224 battles
  • 565
  • Member since:
    02-02-2017
I had a freeze after battle yesterday. Had to log out and log back in. Then had some issues with the ping the other day. Logged out and back in and no problem. Not sure what issue is but its a minor annoyance. 2 month old computer too. 

MSGTAmmodude #12 Posted Feb 12 2019 - 03:52

    Private

  • -Players-
  • 15969 battles
  • 7
  • Member since:
    08-20-2011

Has anyone been having issues with Frontline?  After respawn my turret won’t rotate and no med kits or repair kits load in. It’s laggy and locks up. 

 






2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users