Jump to content


Blue Print and Fee xp


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

SlappedbyRommel #1 Posted Mar 24 2019 - 20:18

    Sergeant

  • -Players-
  • 8104 battles
  • 162
  • [SHRKE] SHRKE
  • Member since:
    01-13-2017
Just a question on this blueprint(BP) thing I am trying to use my free xp on the tech tree to get a few tanks but the icons are opaqued over and once clicking the icon it states not enough xp? I have 600K free so I can what I want but this BP stops me what am I doing wrong? Btw WG is good at explaining it that is why I am asking here. Thanks in advance.

HOTA_CHATON #2 Posted Mar 24 2019 - 20:21

    Major

  • Players
  • 12797 battles
  • 13,915
  • [GOLB] GOLB
  • Member since:
    09-28-2011
I would say most likely it has changed the ground rule all the way around the board.

Rundog #3 Posted Mar 24 2019 - 20:23

    Staff sergeant

  • Players
  • 30612 battles
  • 434
  • Member since:
    09-24-2011
Are you in blueprint mode? Switch back to the research tech tree with the button on the left.

SlappedbyRommel #4 Posted Mar 24 2019 - 20:24

    Sergeant

  • -Players-
  • 8104 battles
  • 162
  • [SHRKE] SHRKE
  • Member since:
    01-13-2017

View PostRundog, on Mar 24 2019 - 20:23, said:

Are you in blueprint mode? Switch back to the research tech tree with the button on the left.

 

I did that and still cannot use my xp on the tanks something is wrong here?

HOTA_CHATON #5 Posted Mar 24 2019 - 20:26

    Major

  • Players
  • 12797 battles
  • 13,915
  • [GOLB] GOLB
  • Member since:
    09-28-2011
Now hold on a minute, it's a free addition to your ability to research new tanks and you shouldn't complain about it.   Well, at least that is what I was told when I complained about it, the other day.  Seriously, I hope you can figure it out.  Keep me posted as I am having problems with it also.  Thanks.

Exiledcrow #6 Posted Mar 24 2019 - 20:30

    Major

  • Players
  • 48227 battles
  • 2,034
  • [SABOT] SABOT
  • Member since:
    11-26-2011

View PostHOTA_CHATON, on Mar 24 2019 - 20:26, said:

Now hold on a minute, it's a free addition to your ability to research new tanks and you shouldn't complain about it.   Well, at least that is what I was told when I complained about it, the other day.  Seriously, I hope you can figure it out.  Keep me posted as I am having problems with it also.  Thanks.

 

Well, it's entirely possible that's it SUPPOSED to work that way and they just screwed up massively, again. It's WG we're talking about, after all, *ahem* Lansen C. *ahem*

I_QQ_4_U #7 Posted Mar 24 2019 - 20:51

    Major

  • -Players-
  • 20810 battles
  • 5,248
  • Member since:
    10-17-2016

View PostSlappedbyRommel, on Mar 24 2019 - 20:18, said:

Just a question on this blueprint(BP) thing I am trying to use my free xp on the tech tree to get a few tanks but the icons are opaqued over and once clicking the icon it states not enough xp? I have 600K free so I can what I want but this BP stops me what am I doing wrong? Btw WG is good at explaining it that is why I am asking here. Thanks in advance.

 

Are you using a locker mod? It's working fine for me. You also have to click the button that takes you out of the BP screen.

Edited by I_QQ_4_U, Mar 24 2019 - 20:52.


eisen1973 #8 Posted Mar 24 2019 - 20:55

    Major

  • Players
  • 60109 battles
  • 2,519
  • [_B-Z_] _B-Z_
  • Member since:
    11-04-2011
I just got a universal fragment in a battle where I did ZERO damage. I have replay or screenshots available.

StrachwitzPzGraf #9 Posted Mar 25 2019 - 00:23

    First lieutenant

  • -Players-
  • 39577 battles
  • 830
  • [PSYCO] PSYCO
  • Member since:
    01-01-2015

Have received 10 "merit" (i.e. Participation) drops.  So I have like 6 national, 8 universals, and one VK45.02 fragments.

 

At the same time I burned off 160K in FXP on tracks, turrets, and gun upgrades (rather than grind)… so my FXP is working as expected for modules.  Didn't try to use it for base tank research -- so that might be the only place a problem exists.

 

EDIT:  went to the game and would have been able to research a base tank with FXP -- just chose not to.  So it may be that you have a problem that is specific to your mods, setup, or account.  You can file a ticket (not sure how effective that will be) OR try booting up in "safe" mode (no mods) -- OR reload the entire game.


Edited by StrachwitzPzGraf, Mar 25 2019 - 00:29.


MakersMike #10 Posted Mar 25 2019 - 00:24

    Sergeant

  • -Players-
  • 2673 battles
  • 211
  • Member since:
    12-12-2017

View Posteisen1973, on Mar 24 2019 - 11:55, said:

I just got a universal fragment in a battle where I did ZERO damage. I have replay or screenshots available.

 

I think these rewards just add up experience as you go.  It's not one great game that will get you a reward, but as you reach certain totals of experience, you get the next reward.  So what ever minimal exp you received for the game probably just put you over the next limit for reward.  I've also received them after bad games.  I think if you play a lot of games you'll get rewards.  Regardless of how well you play.

 

*Edit*  Well it says the more effective you are in battle, the more likely you are to get reward, so I have no clue now because that doesn't seem to be the case.  But they do say it's in development and likely to change as it goes.  Free though, so I'm good with it. 


Edited by MakersMike, Mar 25 2019 - 00:38.


Imspotting #11 Posted Mar 25 2019 - 03:35

    Sergeant

  • -Players-
  • 27643 battles
  • 233
  • [TRAX] TRAX
  • Member since:
    11-27-2016

View PostSlappedbyRommel, on Mar 24 2019 - 20:18, said:

Just a question on this blueprint(BP) thing I am trying to use my free xp on the tech tree to get a few tanks but the icons are opaqued over and once clicking the icon it states not enough xp? I have 600K free so I can what I want but this BP stops me what am I doing wrong? Btw WG is good at explaining it that is why I am asking here. Thanks in advance.

 

Did you research everything up to that point on the tech tree? Until you do you can't unlock the tank even with free XP.

SlappedbyRommel #12 Posted Mar 25 2019 - 13:20

    Sergeant

  • -Players-
  • 8104 battles
  • 162
  • [SHRKE] SHRKE
  • Member since:
    01-13-2017

View PostHOTA_CHATON, on Mar 24 2019 - 20:26, said:

Now hold on a minute, it's a free addition to your ability to research new tanks and you shouldn't complain about it.   Well, at least that is what I was told when I complained about it, the other day.  Seriously, I hope you can figure it out.  Keep me posted as I am having problems with it also.  Thanks.

 

I am not complaining about it - I can not use 600 K of free xp on tanks I want to research that do not have blueprints.....don't care about it. It great blueprints give a discount but that never stopped me before on researching tanks. Please re-read original post - my point is something is broken I can not even click on the icon to get the module or tank since this update.

 

I am using the solo mod but that has not interfered before on any game functionality.



SlappedbyRommel #13 Posted Mar 25 2019 - 13:21

    Sergeant

  • -Players-
  • 8104 battles
  • 162
  • [SHRKE] SHRKE
  • Member since:
    01-13-2017

View PostImspotting, on Mar 25 2019 - 03:35, said:

 

Did you research everything up to that point on the tech tree? Until you do you can't unlock the tank even with free XP.

 

Answer is yes

Imspotting #14 Posted Mar 25 2019 - 13:54

    Sergeant

  • -Players-
  • 27643 battles
  • 233
  • [TRAX] TRAX
  • Member since:
    11-27-2016

View PostSlappedbyRommel, on Mar 25 2019 - 13:21, said:

 

Answer is yes

 

Try safe mode if you are running any mods. Other than that i don't know what to say.

SlappedbyRommel #15 Posted Mar 25 2019 - 23:46

    Sergeant

  • -Players-
  • 8104 battles
  • 162
  • [SHRKE] SHRKE
  • Member since:
    01-13-2017
Well kinda solved booted game in safe mode and it worked go figure now I can use free xp on modules and tanks?

Imspotting #16 Posted Mar 26 2019 - 07:06

    Sergeant

  • -Players-
  • 27643 battles
  • 233
  • [TRAX] TRAX
  • Member since:
    11-27-2016

View PostSlappedbyRommel, on Mar 25 2019 - 23:46, said:

Well kinda solved booted game in safe mode and it worked go figure now I can use free xp on modules and tanks?

 

We can't answer that.

SlappedbyRommel #17 Posted Mar 26 2019 - 20:37

    Sergeant

  • -Players-
  • 8104 battles
  • 162
  • [SHRKE] SHRKE
  • Member since:
    01-13-2017
One more note Solo did an update to version 12 and all works in normal boot up mode very strange.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users