Jump to content


Mod for BIA crews?


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

Panzerjager72 #1 Posted May 10 2019 - 04:00

    First lieutenant

  • -Players-
  • 20980 battles
  • 526
  • [FART-] FART-
  • Member since:
    03-18-2016
Is there a Mod that will tell you which of your crews are BIA? I don't use Mods but this would be very helpful.

heavymetal1967 #2 Posted May 10 2019 - 04:08

    Major

  • Players
  • 73500 battles
  • 22,613
  • [HSOLO] HSOLO
  • Member since:
    05-30-2012

Yes it would be, plus one OP.

 

Outside of that you can hover over each crewman's BIA to see if can or can't be reset.

 

But with piles of crews it can be a bit cumbersome at times.

 

Spoiler

 



GeorgePreddy #3 Posted May 10 2019 - 04:09

    Major

  • Players
  • 14680 battles
  • 13,843
  • Member since:
    04-11-2013

I have a bunch of BIA crews... what I do to tell them apart from my non zero skill BIA crews is to never put BIA first on any non-BIA crew member.

 

That works well... but having a mod for it sounds great, too.

 

 

 

 

 

 

 



Jolly33 #4 Posted May 10 2019 - 04:56

    Staff sergeant

  • Players
  • 44689 battles
  • 370
  • [CLAWS] CLAWS
  • Member since:
    11-14-2012

View PostGeorgePreddy, on May 09 2019 - 22:09, said:

I have a bunch of BIA crews... what I do to tell them apart from my non zero skill BIA crews is to never put BIA first on any non-BIA crew member.

 

That works well... but having a mod for it sounds great, too.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nice idea.

Omega_Weapon #5 Posted May 10 2019 - 05:21

    Major

  • Players
  • 53547 battles
  • 2,700
  • [GRIEF] GRIEF
  • Member since:
    11-15-2011
I just change all the crew names to match (easy now that its free to do so). For example all my BIA German light tank crewman have the last name Speer, while all my BIA American medium tank crew have the last name Savage, etc... . 

Isola_di_Fano #6 Posted May 10 2019 - 06:26

    Major

  • Players
  • 24404 battles
  • 4,270
  • Member since:
    11-05-2012

A mod would be nice but

 

one thing you can do in the meantime is to rename ALL those special crews with the same family name, it used to cost gold but not anymore.

 

Ninja'd ...

 

 

 

 



SporkBoy #7 Posted May 10 2019 - 06:32

    Major

  • Players
  • 49713 battles
  • 2,892
  • [PZB] PZB
  • Member since:
    02-06-2014
What's the point?

spud_tuber #8 Posted May 10 2019 - 06:34

    Major

  • Players
  • 59805 battles
  • 9,075
  • Member since:
    08-26-2013

View PostOmega_Weapon, on May 09 2019 - 22:21, said:

I just change all the crew names to match (easy now that its free to do so). For example all my BIA German light tank crewman have the last name Speer, while all my BIA American medium tank crew have the last name Savage, etc... . 

When did that change? 



heavymetal1967 #9 Posted May 10 2019 - 06:45

    Major

  • Players
  • 73500 battles
  • 22,613
  • [HSOLO] HSOLO
  • Member since:
    05-30-2012

View PostOmega_Weapon, on May 10 2019 - 00:21, said:

I just change all the crew names to match (easy now that its free to do so). For example all my BIA German light tank crewman have the last name Speer, while all my BIA American medium tank crew have the last name Savage, etc... . 

 

 

Nice tip plus one. 

 

Same to GP too, but this is better cause I don't have to reset skills aka pay to do it.

 

 

View Postspud_tuber, on May 10 2019 - 01:34, said:

When did that change? 

 

Not sure I noticed it when they introduced the merit system, so I'm guessing then.



oldewolfe #10 Posted May 10 2019 - 10:38

    Major

  • -Players-
  • 24449 battles
  • 3,646
  • [1STBN] 1STBN
  • Member since:
    11-08-2014
Must've come with the Crew Skins I guess then....

Panzerjager72 #11 Posted May 10 2019 - 16:19

    First lieutenant

  • -Players-
  • 20980 battles
  • 526
  • [FART-] FART-
  • Member since:
    03-18-2016

View PostOmega_Weapon, on May 09 2019 - 23:21, said:

I just change all the crew names to match (easy now that its free to do so). For example all my BIA German light tank crewman have the last name Speer, while all my BIA American medium tank crew have the last name Savage, etc... . 

 

I think I'll do that. And yes I noticed that you can change crew avatars for free but I didn't notice you could change the names for free.

Edited by Panzerjager72, May 10 2019 - 16:20.


QuicksilverJPR #12 Posted May 10 2019 - 21:13

    Major

  • Players
  • 27894 battles
  • 4,790
  • [RPG] RPG
  • Member since:
    01-17-2013

View PostOmega_Weapon, on May 09 2019 - 23:21, said:

I just change all the crew names to match (easy now that its free to do so). For example all my BIA German light tank crewman have the last name Speer, while all my BIA American medium tank crew have the last name Savage, etc... . 

 

Dude, I did not know that was possible now.

 

Thanks!



Boghie #13 Posted May 10 2019 - 21:44

    Captain

  • -Players-
  • 8760 battles
  • 1,199
  • [WCTNT] WCTNT
  • Member since:
    04-10-2016

Wow,

 

As to why?  Just happened to me.  Somehow during the recent crew retraining sale I hammered a nice LT crew by moving the Gunner to a medium (I think).  Not certain.  But, what I am certain of is that my LT-432 has two BIA crew members with three skills (Commander and Driver), but slammed a Gunner my my T-34-85 into that slot on clicking on it.  Yeah, a BIA with three skills - but now medium tanks crewman.  Ugh.

 

So, the crew name idea is pretty good.  Kinda a trigger to avoid doing the dumb.



Altwar #14 Posted May 10 2019 - 21:48

    Major

  • Players
  • 58739 battles
  • 5,381
  • [-GNR-] -GNR-
  • Member since:
    04-24-2011

View PostOmega_Weapon, on May 09 2019 - 20:21, said:

I just change all the crew names to match (easy now that its free to do so). For example all my BIA German light tank crewman have the last name Speer, while all my BIA American medium tank crew have the last name Savage, etc... . 

 

Pretty clever idea! 

 

All I did when they allowed free changes it to name my T110E5/T34 crew after US Presidents for giggles.



Poinciana #15 Posted May 11 2019 - 01:29

    Sergeant

  • Players
  • 21687 battles
  • 188
  • Member since:
    03-03-2013

View PostGeorgePreddy, on May 09 2019 - 22:09, said:

I have a bunch of BIA crews... what I do to tell them apart from my non zero skill BIA crews is to never put BIA first on any non-BIA crew member.

 

That works well... but having a mod for it sounds great, too.

 

 

 

 

 

 

 

 

I can tell mine apart because I have never trained BIA as a first skill, always second. You know, you really need that 6th sense. 

Omega_Weapon #16 Posted May 11 2019 - 02:46

    Major

  • Players
  • 53547 battles
  • 2,700
  • [GRIEF] GRIEF
  • Member since:
    11-15-2011

View Postspud_tuber, on May 10 2019 - 00:34, said:

When did that change? 

 

Recently. Like 2 updates ago I believe. I noticed that change in particular because I had been waiting for a crew data sale for nearly two years. Glad I waited. Saved myself about 5000 gold.

Edited by Omega_Weapon, May 11 2019 - 02:47.


Omega_Weapon #17 Posted May 11 2019 - 03:01

    Major

  • Players
  • 53547 battles
  • 2,700
  • [GRIEF] GRIEF
  • Member since:
    11-15-2011

View PostAltwar, on May 10 2019 - 15:48, said:

Pretty clever idea!

 

Thanks Altwar, but in my case it probably has more to do with OCD than intellect.:P


Edited by Omega_Weapon, May 11 2019 - 03:01.


SparkyGT #18 Posted May 11 2019 - 08:12

    Major

  • Players
  • 51919 battles
  • 4,576
  • [-NHL-] -NHL-
  • Member since:
    02-05-2012
the only thing i can think of doing is kind of like the female crew pink modpack, it colours all the females with a pink hue, what someone would have to do is color a certain crewmember for each nation or make a goofy looking one, and then assign it to the special crews, if you get a new crew recruit thats not bia and it is the special color, just change it.

SparkyGT #19 Posted May 11 2019 - 10:49

    Major

  • Players
  • 51919 battles
  • 4,576
  • [-NHL-] -NHL-
  • Member since:
    02-05-2012

well the server went down and i got bored, problem is you have to see how many crewmen are listed under the 1st face, which i replaced with Thanos.  so first you would have to change every crewman away from thanos, then figure out your bia crews and change them to the 1st face/thanos. any new crews that are recruited will have to be configured.   (i used my Cromwell berlin crew)

 


Edited by SparkyGT, May 11 2019 - 10:50.


QuicksilverJPR #20 Posted May 11 2019 - 14:48

    Major

  • Players
  • 27894 battles
  • 4,790
  • [RPG] RPG
  • Member since:
    01-17-2013

View PostAltwar, on May 10 2019 - 15:48, said:

 

Pretty clever idea! 

 

All I did when they allowed free changes it to name my T110E5/T34 crew after US Presidents for giggles.

 

I've been creating all the fellas of Easy Company, 506th myself...




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users