Jump to content


Server issues

High Ping lag

  • Please log in to reply
20 replies to this topic

ddraig_goch_ #1 Posted Jul 31 2019 - 12:25

    Sergeant

  • -Players-
  • 5962 battles
  • 136
  • [74TH] 74TH
  • Member since:
    02-11-2018

NA Central

All morning the connection ping has been high, and the worst lagging game play i have ever seen. My tank was moving forward and back without any user input. good luck hitting something. 


Edited by Wraytl, Jul 31 2019 - 12:26.


Clutch_50k #2 Posted Jul 31 2019 - 12:31

    Corporal

  • -Players-
  • 38946 battles
  • 39
  • [PZB] PZB
  • Member since:
    06-29-2014
I was wondering if it was just me. I'm experiencing this too. I rebooted my PC and my router and was still having issues. 

Jayboxx #3 Posted Jul 31 2019 - 13:28

    Corporal

  • -Players-
  • 19831 battles
  • 86
  • [SUX] SUX
  • Member since:
    03-08-2015
Same here.  Not the worst lag for me but very consistent and happens very 2-3 seconds but just briefly.

_73RD_Easting2NDACAV #4 Posted Jul 31 2019 - 13:41

    Sergeant

  • Players
  • 22760 battles
  • 239
  • [AFTTE] AFTTE
  • Member since:
    03-11-2013

Its been like that for three days now off and on. I ran pingplotter and its all green till you get to the RU server,

I think it may have something to do with the update for tomorrow,

 



ddraig_goch_ #5 Posted Jul 31 2019 - 13:43

    Sergeant

  • -Players-
  • 5962 battles
  • 136
  • [74TH] 74TH
  • Member since:
    02-11-2018
I did a speed test, reset my modem/router. and no my connection speed is 100 (vs the 96 all morning). I cannot even get a read on SA server and definitely cannot connect to it. Not sure why more are not complaining as it doesn't seem to be on my  end. is it an East Coast thing? Oh well, hope its fixed by tonight.

5vav5 #6 Posted Jul 31 2019 - 15:54

    Private

  • Players
  • 58746 battles
  • 3
  • Member since:
    08-22-2013
Same here ping is 120 to 150

KTMpilot #7 Posted Jul 31 2019 - 15:56

    Private

  • Players
  • 50477 battles
  • 3
  • Member since:
    07-28-2013

Unplayable.  Ping spiking to 220.

 

East coast, Northern VA.


Edited by KTMpilot, Jul 31 2019 - 16:00.


Clutch_50k #8 Posted Jul 31 2019 - 16:02

    Corporal

  • -Players-
  • 38946 battles
  • 39
  • [PZB] PZB
  • Member since:
    06-29-2014
The game was definitely unplayable for me this morning.

sparky_49 #9 Posted Jul 31 2019 - 16:14

    Staff sergeant

  • -Players-
  • 8585 battles
  • 327
  • Member since:
    07-18-2018

I'm having trouble with it too. Ping is always 38~40, but after the server reset this morning it's running 150~180. Game is really lagging bad.  

I'm Atlantic coast in VA.



_Kradok_ #10 Posted Jul 31 2019 - 16:18

    Major

  • -Players-
  • 32906 battles
  • 2,181
  • [K0HAI] K0HAI
  • Member since:
    10-09-2014

Yep...  other games work fine... 

 

WoT - has issues.



Deputy276 #11 Posted Jul 31 2019 - 16:27

    Major

  • Players
  • 20403 battles
  • 5,974
  • [3_NZ] 3_NZ
  • Member since:
    06-17-2013
WG must have fixed the problem. I have 3 green bars and 49 ping in the garage.

Edited by Deputy276, Jul 31 2019 - 16:27.


KannonFE #12 Posted Jul 31 2019 - 16:31

    Sergeant

  • Players
  • 46635 battles
  • 102
  • [R5S] R5S
  • Member since:
    02-19-2012
Still having ping and packet loss issues.

Arclyte #13 Posted Jul 31 2019 - 16:36

    First lieutenant

  • Players
  • 17768 battles
  • 703
  • Member since:
    06-07-2011

ivan must have spilled his daily vodka ration on the server again



Platedmeat #14 Posted Jul 31 2019 - 17:32

    Staff sergeant

  • Players
  • 48082 battles
  • 440
  • Member since:
    03-10-2013

12:30 pm EST Western New York State and yup getting lag spikes of 1-2 seconds randomly, was doing the same this this morning and amazingly this has started right after the micro-patch. Last night 1;30 am everything was fine. 

 

Ping Plotter says it Telia (go figure) causing the problem once again, as usual. 



_Brew_ #15 Posted Jul 31 2019 - 17:34

    Major

  • Players
  • 24078 battles
  • 2,972
  • [HARM] HARM
  • Member since:
    07-13-2012
Has to be a server problem.  My ping is spiking randomly in matches too.  Everything looks like it is rubberbanding.  Going to test if my connection to *shudders* SA server is more solid.  It may have a delay, but I can handle it if it is at least consistent.

carl20320 #16 Posted Jul 31 2019 - 17:35

    Staff sergeant

  • -Players-
  • 40238 battles
  • 398
  • [K-H] K-H
  • Member since:
    05-04-2015
Was experiencing the same thing last night.  Ran Ping Plotter and noticed that I was experiencing major packet loss every ~30 seconds.  This was for the entire time I was running.  Also noticed that the ISP had changed from Telia to something else.  Sounds like it might be back to Telia again?  Most all of the issues were showing up on east coast jumps with only occasional packet loss in west coast jumps. It also looked like there was a jump from Seattle to NYC, then back to Indiana.

DrWho_ #17 Posted Jul 31 2019 - 17:38

    Major

  • -Players-
  • 25177 battles
  • 3,096
  • [GFLC] GFLC
  • Member since:
    07-29-2017
... and amazingly enough Colonel Shakes, aka "The Ping Guy", hasn't chimed in yet with how his connection is fine and that you all have ISP issues

WarBeetle #18 Posted Jul 31 2019 - 17:40

    Corporal

  • -Players-
  • 2935 battles
  • 18
  • [GURUS] GURUS
  • Member since:
    09-04-2014

Same here, have put in a ticket, as I lost a few cans of fuel due to several matches reaching unplayable levels in the already tedious Homefront.

_Brew_ #19 Posted Jul 31 2019 - 17:41

    Major

  • Players
  • 24078 battles
  • 2,972
  • [HARM] HARM
  • Member since:
    07-13-2012

View Post_Brew_, on Jul 31 2019 - 11:34, said:

Has to be a server problem.  My ping is spiking randomly in matches too.  Everything looks like it is rubberbanding.  Going to test if my connection to *shudders* SA server is more solid.  It may have a delay, but I can handle it if it is at least consistent.

 

No luck.  East Coast mid-Atlantic still spiking up close to 200 randomly making the game unplayable at the moment.  It isn't my equipment or any programs...it is on WG's end and unfortunately there isn't much we can do but keep complaining and somebody there sees it.  It's almost 1PM Easter, they should be waking up by now...as usual.



Mad_Dog_Seabee #20 Posted Jul 31 2019 - 17:42

    Captain

  • -Players-
  • 14996 battles
  • 1,847
  • [-RG--] -RG--
  • Member since:
    10-07-2015
There's some mild political chaos in Russia atm, could have something to do with it.





Also tagged with High Ping, lag

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users