Jump to content


NA Server Performance Issue


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

low_bidder #1 Posted Dec 03 2019 - 23:33

    Staff sergeant

  • -Players-
  • 24932 battles
  • 335
  • Member since:
    06-23-2015
Just in the last few minutes I have experience very jerky game play on at least 2-3 different maps. I know it's not my high end PC or my internet connection (285 Mbps down/12 Mbps up).  I am just reporting my observation.

Edited by low_bidder, Dec 03 2019 - 23:43.


__WarChild__ #2 Posted Dec 04 2019 - 00:13

    Major

  • -Players-
  • 34058 battles
  • 6,363
  • [OPIC] OPIC
  • Member since:
    06-03-2017
Something is definitely wonky with the server.  I was streaming earlier, fired a shot, 10 sec later it leaves my barrel and kills the enemy tank.  Many people have reported weird lag and jaggy performance today.

Grugbug #3 Posted Dec 04 2019 - 00:16

    First lieutenant

  • Players
  • 25536 battles
  • 723
  • Member since:
    04-14-2011

No problems for me, I've played 10 or so matches.

 

Btw, up and down internet speeds have nothing to do with latency.



Cowcat137 #4 Posted Dec 04 2019 - 00:20

    Major

  • -Players-
  • 14587 battles
  • 6,930
  • [6-ACR] 6-ACR
  • Member since:
    08-17-2015
15 K players online but 90 second aits for games common 

low_bidder #5 Posted Dec 04 2019 - 00:43

    Staff sergeant

  • -Players-
  • 24932 battles
  • 335
  • Member since:
    06-23-2015
Pingplotter indicates a 17 ms round trip.  I see a fair amount of packet loss at the WOT addresses.  It's probably due the way their internet gateway is configured.

Harvester_0f_Sorrow #6 Posted Dec 04 2019 - 01:01

    Captain

  • Players
  • 29666 battles
  • 1,443
  • Member since:
    09-14-2013
Wierd, I am up in Canada and havent had any issues lately.

AZandEL #7 Posted Dec 07 2019 - 03:03

    First lieutenant

  • Players
  • 30722 battles
  • 766
  • Member since:
    09-06-2012

View Postlow_bidder, on Dec 03 2019 - 22:33, said:

Just in the last few minutes I have experience very jerky game play on at least 2-3 different maps. I know it's not my high end PC or my internet connection (285 Mbps down/12 Mbps up).  I am just reporting my observation.


Same. Starts green and good pings then occasionally goes red with same low ping, intermittant, or elevated ping. It seems this would be easy to fix for WG - the indicator should be able to test QoS to WG servers before I select to enter a game. If I know the QoS is spotty or poor I wont start a battle.



OlTanker #8 Posted Dec 07 2019 - 16:08

    Staff sergeant

  • -Players-
  • 23203 battles
  • 475
  • Member since:
    01-17-2016
The issues with the server that wot uses is known. They just don't care or are unable to influence the folks they contracted with to fix the problem. It routinely has lag spikes and packet loss not only in prime time but during the day time with less than 10k players online. IMO as long as NA players continue to pay real money for the game "features" nothing will change.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users