Jump to content


Extreme Lag with Low Ping?

lag ping gameplay connection help general update

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

Swysh #1 Posted Dec 30 2019 - 07:53

    Private

  • -Players-
  • 1724 battles
  • 2
  • [ADSUM] ADSUM
  • Member since:
    12-19-2019

Hey guys, I'm new to the forum so I wasn't sure where to ask this. 

I used to play WoT about 3 years ago, and recently decided to make a new account to hop back into this game. I was having a great time with no issues for the first three or four days, but now I have some extreme connection issues that makes the game next to unplayable. There is an obvious input delay, from 1 to 1.5 seconds when moving, and I'm experiencing rubberbanding of my tank, making careful positioning in fights really hard when I'm in cover but I suddenly teleport out into the open. I also completely freeze while other tanks around me can still move. This is only a problem in World of Tanks, as I play other online games (that require much faster reaction time and twitch aiming) just fine with no issues. 

 

Anyway, my ping used to be 80-100ms and now it is anywhere from 105-200ms, but I don't think that my ping is the cause of the problem, because even 200ms doesn't cause this drastic of a drop in performance. I've played games with high ping before, and this feels closer to 700 or 800ms. 

Please let me know of anything I can do to fix this, and thanks in advance. 

 



corrado14 #2 Posted Dec 30 2019 - 08:16

    Staff sergeant

  • Players
  • 68611 battles
  • 422
  • Member since:
    05-22-2011
Restart your router?

Swysh #3 Posted Dec 30 2019 - 08:58

    Private

  • -Players-
  • 1724 battles
  • 2
  • [ADSUM] ADSUM
  • Member since:
    12-19-2019

View Postcorrado14, on Dec 30 2019 - 08:16, said:

Restart your router?

Like I said, there is only lag in World of Tanks and no other game or application. I also tried that several times. 



ATruk #4 Posted Dec 30 2019 - 14:32

    Staff sergeant

  • Players
  • 62245 battles
  • 255
  • Member since:
    03-16-2013
While I teleport in WoT, son on computer beside me plays Squad with no lag. I hope they fix that soon. 

Powerage13 #5 Posted Jan 13 2020 - 23:11

    Sergeant

  • Players
  • 52176 battles
  • 132
  • [D--T] D--T
  • Member since:
    08-08-2013
Every so often I have the same problems.

Derfuchs13 #6 Posted Jan 14 2020 - 01:52

    Staff sergeant

  • Players
  • 47229 battles
  • 350
  • Member since:
    02-21-2012
Im having the same problem in the Central server. Weekends and peak hours in particulary. Looks like they need to bump their servers a bit or something

Korvick #7 Posted Jan 14 2020 - 02:10

    Staff sergeant

  • Players
  • 2781 battles
  • 474
  • Member since:
    05-02-2013

I'm playing from Australia and have about 250 - 300 ping.  No lag except when windows does an update without telling me.

 

I find WoT to be the least laggy of the MMOs i'm playing so I'm not sure what your prob could be.  Maybe you need to check your vid card?  I know mine was the cause of some issues a few years back until I just chucked it and got a new one.



Derfuchs13 #8 Posted Jan 14 2020 - 02:16

    Staff sergeant

  • Players
  • 47229 battles
  • 350
  • Member since:
    02-21-2012

View PostKorvick, on Jan 13 2020 - 22:10, said:

I'm playing from Australia and have about 250 - 300 ping.  No lag except when windows does an update without telling me.

 

I find WoT to be the least laggy of the MMOs i'm playing so I'm not sure what your prob could be.  Maybe you need to check your vid card?  I know mine was the cause of some issues a few years back until I just chucked it and got a new one.

 

You probably play at low hours, given the time zone diference. I can play fine too at the morning or afternoon, but nights and weekends are imposible, its about the server load i think



Quake_Guy #9 Posted Jan 14 2020 - 03:49

    Sergeant

  • -Players-
  • 6693 battles
  • 139
  • [SHTRS] SHTRS
  • Member since:
    05-19-2018
I am having lag issues, maybe not as bad as you but they are there.  Ping on screen only little worst than usual 80-100 vs. 60-70, but feels much more lag than you would expect at such numbers...

SporkBoy #10 Posted Jan 14 2020 - 17:54

    Major

  • Players
  • 52078 battles
  • 3,082
  • [PZB] PZB
  • Member since:
    02-06-2014
Close all other apps. Close the gaming center. My wifi antenna needs resetting occasionally.

cheapbooks #11 Posted Jan 14 2020 - 18:16

    Captain

  • Players
  • 40785 battles
  • 1,319
  • [CBKS] CBKS
  • Member since:
    08-21-2013

it sounds like you have packet loss.

 

other vehicles are moving but not you. I have the same problem.

 

if the little dot flashes red then that is packet loss. packet loss is worse than lag

 

try using traceroute or something like that







Also tagged with lag, ping, gameplay, connection, help, general, update

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users