Jump to content


Solution to frequent WOT client crashes


  • Please log in to reply
149 replies to this topic

X32Wright #141 Posted Nov 02 2014 - 16:40

    Captain

  • VT Coordinator
  • 25580 battles
  • 1,641
  • [CHKM8] CHKM8
  • Member since:
    09-15-2010
Yes exactly.  Red textures means in common parlance as red paint job or red skin.  Yes for some systems you still need to do the Large Address allocation procedure. 

charcoal59 #142 Posted Mar 05 2015 - 08:14

    Corporal

  • -Players-
  • 0 battles
  • 33
  • Member since:
    08-27-2014
So, I have done this and now no sound, how can I correct this?

scuba9666 #143 Posted Mar 05 2015 - 12:46

    Corporal

  • Beta Testers
  • 8920 battles
  • 11
  • [GOD_Z] GOD_Z
  • Member since:
    12-14-2010
Hi wow thank for this I'm going to try it asap. I was getting fairly mad with world of tanks poor optimization for my gpu. An R9 290 I was running most games at 80fps + on full graphics and WoT was only getting 30-50 with serious issues like consant crashes before the game had started, getting stuck on the loading screen but be able to hear the game and see my xvm mod textures and also whilst in game having it lock up only WoT locking up for up to 10 seconds. The game was nearly unplayable especially in high teir games.

connor60404 #144 Posted Mar 12 2015 - 00:45

    Private

  • -Players-
  • 2246 battles
  • 1
  • Member since:
    02-12-2014

I get stuck on the battle loading screen and I can,t get in battle with my teir 7 or 6

 



X32Wright #145 Posted Mar 17 2015 - 04:04

    Captain

  • VT Coordinator
  • 25580 battles
  • 1,641
  • [CHKM8] CHKM8
  • Member since:
    09-15-2010
How much RAM do you have?

Spartan_0 #146 Posted Mar 31 2015 - 04:13

    Private

  • Players
  • 3040 battles
  • 4
  • [-DD-] -DD-
  • Member since:
    01-05-2012

Nothing is working so im going to reinstall, i really appreciate the help though!

 



Spartan_0 #147 Posted Mar 31 2015 - 22:28

    Private

  • Players
  • 3040 battles
  • 4
  • [-DD-] -DD-
  • Member since:
    01-05-2012

I reinstalled and it fixed the problem!

 



X32Wright #148 Posted Apr 01 2015 - 05:49

    Captain

  • VT Coordinator
  • 25580 battles
  • 1,641
  • [CHKM8] CHKM8
  • Member since:
    09-15-2010
Well I am glad that it did :)  This doesn't mean you wont still get it but it would be drastically reduced.  I still get crashes but only occasionally now But you must have the temp ventilation issue also addressed because the game loses an enormous amount of GPU and CPU resources..

Glaarb #149 Posted Jul 22 2015 - 18:24

    Private

  • Players
  • 7353 battles
  • 2
  • Member since:
    08-20-2012
Thanks for the fix, disabling the offending bus worked for me. GTX 980 causing crashes due to an audio function I don't even use, who would've guessed :P

X32Wright #150 Posted Jul 26 2015 - 16:58

    Captain

  • VT Coordinator
  • 25580 battles
  • 1,641
  • [CHKM8] CHKM8
  • Member since:
    09-15-2010

View PostGlaarb, on Jul 22 2015 - 12:24, said:

Thanks for the fix, disabling the offending bus worked for me. GTX 980 causing crashes due to an audio function I don't even use, who would've guessed :P

 

Yup I discovered this issue way back and have been disabling the conflicting HD Audio Device ever since in my subsequent video cards and OS installs. Glad to have helped you.




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users